ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ….ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!!

Tην περασμένη Τετάρτη οι εμπειρογνώμονες της τρόικας προειδοποίησαν τους πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Εργασίας: «Να ξέρετε πως, αν δεν βγουν οι αριθμοί που μας παρουσιάζετε, θα πρέπει να κόψετε συντάξεις!».

Δεν το είπαν τυχαία ούτε υπό μορφή απειλής. Η τρόικα αμφισβητεί σοβαρά τους αριθμούς του υπουργείου, σύμφωνα με τους οποίους μπορεί να…..
εξοικονομήσει πόρους 7-7,5 δισ. ως το 2015 από περιστολή δαπανών και από αύξηση ασφαλιστικών εισφορών. Η εκτίμησή τους είναι ότι το ποσό αυτό δύσκολα θα ξεπεράσει τα 3 δισ. Ως εκ τούτου: …θα πρέπει να κόψετε συντάξεις!

Το περιστατικό δεν είναι τυχαίο. Και αναδεικνύει πλήρως τη δυσκολία της κυβέρνησης να συντάξει το περίφημο «μεσοπρόθεσμο σχέδιο» κατά τρόπο που θα ικανοποιεί την κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα πείθει την τρόικα. Ως τώρα δεν το έχει καταφέρει. Οταν οι εκτιμήσεις αποκλίνουν 4 δισ. μόνο για ένα υπουργείο, σκεφθείτε για το σύνολο! Και αυτό εξηγεί γιατί ο περίφημος «Οδικός Χάρτης» που παρουσίασε την Παρασκευή ο Γ. Παπανδρέου έμοιαζε περισσότερο με δέσμη γενικών ιδεών, ενώ τα συγκεκριμένα μέτρα μετατέθηκαν για τον Μάιο, όταν θα πραγματοποιηθεί η τακτική επίσκεψη ελέγχου της τρόικας στην Αθήνα. Η δυσπιστία της τρόικας όμως είναι σοβαρότατο πολιτικό πρόβλημα.

Πρώτον, επειδή δημιουργούνται σοβαρές αμφιβολίες για την υλοποίηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, άρα επανέρχεται το σενάριο της πρόωρης αναδιάρθρωσης του χρέους- δηλαδή, της ελεγχόμενης πτώχευσης… Δεύτερον, επειδή η τρόικα ανασύρει τις δραστικές λύσεις, όπως η περικοπή των συντάξεων και οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων- λύσεις τις οποίες η κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν μπορεί να αντέξει…
Τρίτον, επειδή τίθεται εκ των πραγμάτων σε αμφισβήτηση η συνέχιση της χρηματοδότησης. Ακόμη και αν πάρουμε για πολιτικούς λόγους τη δόση του Ιουνίου, τι θα γίνει τον Σεπτέμβριο;
Τέταρτον και κυριότερο, επειδή όλο και περισσότερο, όλο και περισσότεροι αρχίζουν να αμφιβάλλουν αν η σημερινή διακυβέρνηση μπορεί να φέρει σε πέρας τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
Με άλλα λόγια, δημιουργείται ένα ασφυκτικό πολιτικό πλαίσιο το οποίο δεν είναι καθόλου βέβαιον ότι μια κυβέρνηση μπορεί να αντέξει. Και το οποίο, αν οριστικοποιηθεί, ίσως μετά τον «τροϊκανό» έλεγχο του Ιουνίου, ανοίγει ενδεχομένως τον δρόμο για εκλογές.

http://patrinaki.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. Ανώνυμος

    Οποτε καλύτερα που εμείς έχουμε αρχίσει από τώρα να καθυστερούμε τις πληρωμές στο ΤΕΒΕ, ε;
    γιατί δεν λένε μέχρι 50 ευρώ το μήνα κάλυψη για τηλ/νο, τα παραπάνω από την τσέπη σου, παρά πληρώνουμε 3χίλιαρα του πάγκακου, 10χίλιαρα του giorgo κ.α.;

    κι ο μαύρος ο παππούς δεν έχει να δώσει λ7 στο εγγόνι τώρα που ήρθε πασχαλιά.

    Για σας ρε κυβερνώντες μας !!!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ειναι μεγαλη η πιθανοτητα να ξεκινησει η σταση πληρωμων απο τις συντάξεις.Και μαλλον θα γίνει στα κρυφά και με σχέδιο όπως με τα χρωστούμενα των ταμείων στουσ φαρμακοποιούς.Δηλαδή θα καθυστερουν 2-3 μήνες τη σύνταξη στο ΙΚΑ μετά 2-3 στο ΤΕΒΕ κ.ο.κ.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    Για τους λαθρ χωράφια για τους Έλληνες πείνα δεν γίνομε τρομοκράτης εσείς θα με κάνετε.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝΕ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΟΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝΕ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ
    ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ . ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΝ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΥΣΗ ΓΕΝΙΑ ΤΩΝ ΤΙΜΙΩΝ
    ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΩΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
    ΣΙΓΑ ΜΗ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ.. ΔΙΠΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ… ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΘΙΚΙΑ ΟΜΩΣ ΘΑ ΤΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ …

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *