Με όρους Διαπλοκής το «ατύχημα» με το χρίσμα στον τηλεπαρουσιαστή της Κοζάνης…

Γράφει ο Μαγια
Oυδέν κακόν αμιγές καλού. Το «ατύχημα» με το χρίσμα στον «κλώνο του Ευαγγελάτου στην Κοζάνη», έδωσε την…

ευκαιρία στον ΣΥΡΙΖΑ να εκπέμψει μηνύματα μιας άλλης πολιτικής κουλτούρας που δεν διστάζει να αναγνωρίζει τα όποια λάθη και να τα διορθώνει δημοκρατικά, συλλογικά και συντεταγμένα.

Είναι προφανές ότι η Κουμουνδούρου παγιδεύτηκε από τις οργανώσεις της στη Δυτ. Μακεδονία, οι οποίες όφειλαν να είχαν φιλτράρει και αξιολογήσει με την προσήκουσα αυστηρότητα τα προτεινόμενα, για το χρίσμα του Περιφερειάρχη, πρόσωπα. Και τούτο καταδεικνύουν οι αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν για την επιλογή του εξουσιομανή καναλάρχη-τηλεπαρουσιαστή στην κεντρική επιτροπή. Ολες, μα όλες, αφορούσαν αποκλειστικά το γεγονός πως δεν ήταν κομματικό μέλος!

Οι κομματικές οργανώσεις είχαν φροντίσει να αποκρύψουν από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ την απαράδεκτη πολιτική συγκρότηση και τις πολιτικές οβιδιακές μεταμορφώσεις του εκλεκτού τους.

Οσοι γνωρίζουν καλά την τοπική κοινωνία της Κοζάνης μιλούν για ένα πρόσωπο ευρύτατα γνωστό στην περιοχή, που στις δημοσκοπήσεις εμφανιζόταν να προηγείται με μεγάλη διαφορά των υπόλοιπων πιθανών αντιπάλων του. Παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις, προκρίθηκε ως υποψήφιος περιφερειάρχης από τη νομαρχιακή επιτροπή Φλώρινας του ΣΥΡΙΖΑ και βρήκε τη στήριξη ομάδας στελεχών της Κοζάνης.

Ο «ατσαλάκωτος», όπως τον αποκαλούν στην Κοζάνη, γιατί φοράει μονίμως κοστούμι και γραβάτα, το 1990 ήταν υποψήφιος με το νεοδημοκρατικό ψηφοδέλτιο του Νίκου Τσιαρτσιώνη -μετέπειτα υπουργού της ΝΔ στην κυβέρνηση Καραμανλή- για τον δήμο Κοζάνης και αργότερα συνεργάτης του βουλευτή της ΝΔ Ν. Παπαφιλίππου στο τηλεοπτικό κανάλι του οποίου έγινε γνωστός, όπως αναφέρει η Ημερησία.

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γίνει αργότερα και κουμπάρος με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Αλέκο Αθανασιάδη. Το 2006 επιχείρησε ανεπιτυχώς να λάβει το χρίσμα της ΝΔ για τη νομαρχία Κοζάνης.

Με «προίκα» το τηλεοπτικό κανάλι Flash που είχε στήσει από το 2006, βρέθηκε το 2010 να διεκδικεί την υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Οι προσβάσεις του στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, τον βοήθησαν τότε να χριστεί προσωρινά υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης στον συνδυασμό του Γιώργου Παπαϊορδανίδη. Οι έντονες αντιδράσεις από τα τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν, όμως, ως αποτέλεσμα να χαλάσει κι εκείνος ο «αρραβώνας».
Εκτοτε εμφανίζεται στο κανάλι του να σηκώνει τα αντιμνημονιακά λάβαρα, κρατώντας ο ίδιος το βραδινό δελτίο του σταθμού του, με επιχειρήματα που παραπέμπουν στον Π. Καμμένο -με τον οποίο έχει προσωπικές σχέσεις- και τους Ανεξάρτητους Ελληνες.

Χθες βράδυ ο Θ. Καρυπίδης δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να κατέβει με ή χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ενώ οι διαβουλεύσεις στα όργανα του κόμματος για την υπόθεση της υποψηφιότητάς του ήταν σε εξέλιξη. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Θ. Καρυπίδης έχει εξασφαλίσει ήδη την υποστήριξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Νωρίτερα, κατά της απόσυρσης της υποψηφιότητας του καναλάρχη-τηλεπαρουσιαστή είχε ταχθεί η προκλητικά αμετανόητη πλειοψηφία των μελών του περιφερειακού οργάνου του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Μακεδονίας, ωστόσο, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Δ. Βίτσας, που συμμετείχε στη σύσκεψη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ότι το ζήτημα «υπερβαίνει την Δυτική Μακεδονία» και η τελική απόφαση θα ληφθεί από τα κεντρικά όργανα του κόμματος.

Συνεπώς, το πρόβλημα δεν είναι ο Καρυπίδης, αλλά η οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Δυτ. Μακεδονία!

Οι τόσο ισχυροί δεσμοί της πλειοψηφίας των τοπικών στελεχών με τον καναλάρχη-τηλεπαρουσιαστή μόνο με όρους Διαπλοκής είναι δυνατόν να ερμηνευθούν, γεγονός που συνιστά ευτελισμό τον αξιακού κώδικα της Αριστεράς!

Ιδού, άλλο ένα πεδίον δόξης λαμπρόν για τον ΣΥΡΙΖΑ!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *