Μίκης Θεοδωράκης, Ανυπακοή και Μαζικό Λαϊκό Κίνημα

Αμεσοδημοκρατικές επιτροπές κατά περιοχές και δημιουργία Δικτύου και Μετώπου
Προανήγγειλε, μάλιστα, ομιλία του στο Ίδρυμα Κακογιάννη, την 1η Δεκεμβρίου, όπου θ’ ανάψει την ΣΠΙΘΑ γι’ αυτό το κίνημα.

Την επομένη ακριβώς των εκλογών …..
ο Μίκης Θεοδωράκης επισήμανε ότι η χώρα κυβερνιέται πλέον και επίσημα από μία μικρή μειοψηφία η οποία προσπαθεί να επιβάλει πολιτικές με τις οποίες δεν συμφωνεί η πλειοψηφία του λαού. Τόνισε επανειλημμένα ότι ο μόνος τρόπος αντίδρασης του λαού είναι η επίδειξη ανυπακοής σε κάθε τομέα, όπως άρνηση πληρωμής φόρων, διοδίων, λογαριασμών ΔΕΗ κλπ.

Στόχος σύμφωνα με τον Μίκη Θεοδωράκη θα πρέπει να είναι η δημιουργία ενός μαζικού λαϊκού κινήματος που θα κάνει τις βασικές αλλαγές που χρεάζεται η χώρα. Από αυτό ακριβώς το λαϊκό κίνημα θα βγούν και οι νέες ηγεσίες που χρειάζεται ο τόπος.
hkoinoniamas.blogspot.
Δείτε το βίντεο

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

22 Comments

  1. Ανώνυμος

    κάπως έτσι πάντως αλλάζουν τα πράγματα, οπως τα περιγράφει ο μίκης, άρνηση πληρωμών, ανάδειξη ατόμων που θέλουμε να μας αντιπροσωπεύουν από μηχανισμούς γειτονιάς. άντε ξεκινάμε. όσο για σένα πασόκε μαλά 7,12 έχεις τελειώσει, δεν το βλέπεις? πουλημένε

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΕΓΩ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΒΛΕΠΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΛΑΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΚΟ ΔΗΛΑΔΗ ΑΠΕΙΧΑΝ.ΕΛΕΟΣ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ?

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΟ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ,ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΑΛΛΙΩΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ,ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ,ΠΡΟΤΕΙΝΩ : ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ! ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΝΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΥΡΕΙ,ΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ,ΚΡΑΤΟΣ-ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΛΠ ΣΤΙΣ "ΑΛΑΞΕΚΟΛΙΕΣ",ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ…. ΜΕΤΑ ΑΦΟΥ ΓΚΡΕΜΙΣΘΟΥΝ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ .
    φώτης

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΠΙΚΟΙΛΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ ΟΠΑΔΟΥΣ ΤΗΣ,ΜΕ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΥΣ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ!!!!!!

    ΤΥΧΑΙΟΟΟΟΟΟΟΟ????????

    Η ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ???????

    Reply
  5. Ανώνυμος

    8:14 Είμαι Έλληνας και οι Έλληνες με συνηδειση δεν ψηφίσουν! Το κίνημα των Ελλήνων δεν υπάρχει σε ψηφοδέλτιο αλλά στην ψυχή μας! Δεν θα το δείτε στην κάλπη αλλά στους δρόμους…και γρήγορα!

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Προς 7:53 γιατί ρε μπούφο? Εσύ από ποιους περιμένεις να γίνει το κίνημα? Από τα κοματοσκυλα? Η από τους Πακιστανούς που συμμετέχουν στις εκλογές 100%?

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΝΑΙ
    ΟΙ" ΜΑΛΑΚΕΣ¨" ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ
    ΑΝ ΟΛΟΙ ΦΥΓΕΤΑΙ ΑΠ ΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ
    ΜΗΝ ΥΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΛΛΑ ΔΙΩΞΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    7:53 οι αριθμοί δείχνουν ότι δε πρόκειται για τυχαία αποχή…ούτε για αδιαφορία. Θα δείξει…
    Πάντως τίποτα δεν είναι σίγουρο…τίποτα δεν είναι προβλέψιμο πια!!

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Ευτυχώς που δημοσιεύτηκε στο Σκάι πριν από λίγο από τη πάμπλικ ίσιου δημοσκόπηση και δεν έχουν πια άλλοθι να μιλάνε οι πολιτικοί για αδιαφορία των πολιτών….αφού η έρευνα έδειξε ότι η αδιαφορία των πολιτών είναι μόνο 1%. ¨Ολοι οι υπόλοιποι δηλαδή το 99% είναι αγανακτησμένοι…αγχωμένοι και ανήσυχοι!!!

    Reply
  10. Ανώνυμος

    7:09 είσαι μεγάλος βλάκας….Πρασινοσκουφίτσα….ετοιμάσου…λίγα τα ψωμιά σας…Εμπρός να τους στείλουμε στο διάολο όλους….Πράσινους και μπλε..Τσιπροαλαβοειδεί,κολοτούμπες και ΚΚΕδες…

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΡΕ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΑΣΕ ΤΙΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΗΣΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΙΣΙΑ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΕΤΟΙΟ(ΤΟΝ ΓΝΩΣΤΟ ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ) ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΓΥΡΙΣΕΣ ΕΚΑΝΕΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΔ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΕΜΕΝΕΣ ΜΟΝΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ…ΣΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΥΠΟΚΛΕΙΝΟΜΑΣΤΕ

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Ρε 7:12 για Πακιστανός πολύ καλά μας τα λες! Να ξέρεις όμως οι Έλληνες δεν μίλησαν ακόμα, και όταν μιλήσουν δεν θα είναι στην κάλπη!

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Τριάντα χρόνια μετά το πρώτο ανέβασμα της παράστασης

    «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» ξανά στο σανίδι

    Κ. Παπούλιας : Δεν μπορεί να μιλά κανείς για πρόοδο από τον καναπέ …

    γιατι ρε ελληνες απεχετε απο τα δημοκρατικα σας καθηκοντα………………. «Κρατάει 35 χρόνια αυτή η θεατρική παράσταση ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ ΔΕΝ ….Περάστε κόσμε. Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" οι θεατρίνοι …

    Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" ο σαλτιπάγκος
    πουλά τα νούμερα φτηνά
    δραχμή τα ακροβατικά
    οι αλυσίδες δωρεάν
    το πήδημα θανάτου δυο δραχμές
    χωρίς σκοινιά, περάστε κόσμε.

    Ασώματος η κεφαλή περάστε κόσμε
    τη βρήκανε στην Αφρική
    καπνίζει, πίνει και πονά
    τρελαίνεται για μουσική
    χορεύει με τα μάτια δυο δραχμές
    ποιος θα τη δει; Περάστε κόσμε.

    Στο καφενείον "Η ΕΛΛΑΣ" οι θεατρίνοι
    μ' ασετυλίνη και κεριά
    την Γκόλφω παίζουν στα παιδιά
    με φουστανέλες δανεικές
    και δάκρυ πληρωμένο δυο αυγά
    και τρεις δραχμές, περάστε κόσμε.

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Το ΠΑΣΟΚ είναι εδώ ενωμένο δυνάτο. ΝΙΚΗΣΑΜΕ ΚΑΘΑΡΑ. Ο λαός μας έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης, εμπιστοσύνη στο έργο του Γιώργου ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ του ηγέτη της χώρας μας. ΖΗΤΩ ο ΛΑΟΣ, ΖΗΤΩ το ΠΑΣΟΚ. Τέρμα τα λόγια από τους φασίστες μπλέ και κόκκινους…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *