Λούκα Κατσέλη: Τα μέτρα θα ανατραπούν!

Γράφει ο Αιας

Αναμενόμενη η έκβαση της μεσονύχτιας ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο πακέτο βαρβαρότητας, των επικυρίαρχων.

Η πειθήνια και υπάκουη κυβέρνηση της Τροικανίας -με τη συνδρομή των δυνάμεων καταστολής, που επιχείρησαν με αύρες και χημικά να διαλύσουν τη μαχητική διαδήλωση στην πλ. Συντάγματος- είπε «ναι» στην υποθήκευση του μέλλοντος εκατομμυρίων Ελλήνων, καθιστώντας τους ουσιαστικά στον…
υπ΄αριθμόν ένα εχθρό της. Οι 153 βουλευτές έκλεισαν τα αυτιά τους στις μυριάδες φωνές διαμαρτυρίας, προφανώς, με καθαρή τη συνείδησή τους και με πλήρη επίγνωση ότι, η ψήφος τους είναι ψήφος υποταγής. Εδειξαν, πως καρφί δεν τους καίγεται για την πτώχευση των λαικών στρωμάτων, αλλά και της μεσαίας τάξης!

«Τα μέτρα είναι αδιέξοδα και θα ανατραπούν γρήγορα ή αργά», δηλώνει η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμφωνίας, Λούκα Κατσέλη, επισημαίνοντας ότι «εξαθλιώνουν μεγάλη μερίδα του ελληνικού πληθυσμού και δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την υπονόμευση της Δημοκρατίας και την εξάπλωση της ανθρωπιστικής κρίσης. Με συντηρητικές εκτιμήσεις, ο ρυθμός της μείωσης της οικονομικής δραστηριότητας τον επόμενο χρόνο θα ξεπεράσει το 7%, λόγω των μέτρων».
Η Λούκα Κατσέλη, υποστηρίζει πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μια ιδιότυπη οικονομική κατοχή. «Στα 30χρόνια επαγγελματικής μου εμπειρίας στους διεθνείς οργανισμούς δεν έχω δει πουθενά, ούτε στις χώρες της Αφρικής, αυτή την αποικιοκρατία, όπου η χώρα και οι θεσμοί της αντιμετωπίζονται σαν να είναι μια αποικία. Βλέπουμε μια επέκταση των αρμοδιοτήτων των ξένων συμβούλων, μια επιτήρηση υπουργείων, μια ανάμειξη στα θεσμικά θέματα, τα οποία δεν έχουν καμία διασύνδεση με τους δημοσιονομικούς στόχους, και μία από πάνω προς τα κάτω ιδιότυπη επιτήρηση με την οποία ουσιαστικά τρόικα και δανειστές επιβάλλουν το δίκαιο του δυνατού».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *