Συρία: Επικύρωση τριών νόμων για την ενίσχυση της ασφάλειας

Ο πρόεδρος της Συρίας, Bashar al-Assad, επικύρωσε τη Δευτέρα τρεις νόμους που …
καταδικάζουν ενέργειες οι οποίες στρέφονται κατά της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και έχουν στόχο την ανατροπή του καθεστώτος, μετέδωσε το επίσημο ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων, Sana.

«Σε αυτούς που σχηματίζουν, διευθύνουν ή είναι μέλη τρομοκρατικών οργανώσεων μπορεί να επιβληθεί ποινή 10 ως 20 ετών καταναγκαστικής εργασίας, ωστόσο η ποινή μπορεί να είναι πιο αυστηρή αν ο στόχος τους είναι η αλλαγή του καθεστώτος ή του χαρακτήρα του κράτους», αναφέρει για τον έναν από τους νόμους που υιοθετήθηκαν την περασμένη Πέμπτη από το συριακό Κοινοβούλιο.

«Αν οι πράξεις τους αυτές προκαλούν τον θάνατο ή αναπηρίες, μπορούν να επιβληθούν θανατικές ποινές», προστίθεται.

«Η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, δηλαδή οποιαδήποτε πράξη αποσκοπεί στη συλλογή, στην άμεση ή έμμεση χορήγηση χρημάτων, όπλων, πυρομαχικών, εκρηκτικών, μέσων επικοινωνιών και πληροφοριών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε τρομοκρατικές πράξεις τιμωρείται με κάθειρξη 15 ως 20 ετών», επισημαίνεται επίσης.

Παράλληλα, ο δεύτερος νόμος προβλέπει ότι ένας δημόσιος υπάλληλος μπορεί να απολυθεί αν κριθεί ένοχος από δικαστήριο «για άμεση ή έμμεση εμπλοκή σε μια τρομοκρατική ενέργεια, ή έχει προσφέρει υλική ή ηθική υποστήριξη σε μια τρομοκρατική ομάδα».

Τέλος ο τρίτος νόμος καταδικάζει «σε 10 ή 20 χρόνια καταναγκαστικών έργων» και σε «πρόστιμα τους δράστες απαγωγών με αίτημα λύτρα».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *