για την εκπαίδευση των Ρομά

Με αφορμή το άρθρο που δημοσιεύτηκε από τον ιστοχώρο του Σερβιτόρου σχετικά με την εκπαίδευση των Ρομά, πραγματικάθα θέλαμε να πούμε ότι συμφωνούμε μαζί του. Αλλά πριν από την εκπαίδευση θα πρέπει να κοιτάξουν τον τρόπο με τον οποίο ζουν οι Ρομά στις τσιγγανουπόλεις. Για παράδειγμα στην περιοχή της Καστέλλας…….
υπάρχει καθημερινός κίνδυνος για τραυματισμούς παιδιών αφού οι Ρομά αφήνουν τα παιδιά τους ελεύθερα να τριγυρνούν στους δρομους. Η πολιτεία όμως αδιαφορεί για αυτά.
Επίσης θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι ταπαιδιά των Ρομά έχουν το δικό τους σχολείο όπως αναφέρει και το άρθρο το οποίο δημοσιεύτηκε στο Σερβιτόρο αλλά όπως είναι γνωστό στην περιοχή έχουν δημιουργηθεί πολλές υλικές ζημιές και όχι μόνο στο σχολείο.
Επείδή το θέμα είναι περισσότερο πολύπλοκο απ’ ότι φαίνεται θα πρέπει να γίνουν προσεκτικά βήματα προς την σωστή κατεύθυνση που δεν θα είναι ούτε εις βάρος των Ρομά μα ούτε και εις βάρος των υπολοίπων κατοίκων.

evia-logos.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

  1. Ανώνυμος

    στον αγιο ιωαννη πρατσικα στην πατρα,οι τσιγγανοι μενουν στα αγορασμενα με τσιγγανοδανεια σπιτια ,που δεν πληρωνουν ποτε,ζουν με τα λεφτα της προνοιας μια και σχεδον ολοι!!!! εχουν αναπηρια διαπιστωμενη απο την νομαρχια αχαιας και τριγυρνανε με τα καμπριο μες την τρελλη χαρα ,πλασαροντας διαφορα.
    ΕΥΓΕ ΠΟΛΙΤΕΙΑ

    Reply
  2. Ανώνυμος

    στην πολη μου οι τσιγγανοι ζουν σε σπιτια που τους παραχωρησε η μητροπολη που κυριολεκτικα εξαναγκασε τους ιδιοκτητες των οικοπεδων να προβουν σε δωρεα αυτων προς τη μητροπολη πριν απο αρκετα χρονια.Τα παιδια τους οχι μονο συνεχιζουν να μη πηγαινουν γυμνασιο λυκειο αλλα και αυτα που πανε στο δημοτικο συχνα εχουν εντονα παραβατικη συμπεριφορα και ως εφηβοι και ενηληκες αποτελουν τη πλειοψηφια των εγκληματιων της πολης.Δε γινεται τιποτα,ειναι θεμα κουλτουρας που αρνουνται να αποχωριστουν και να ενσωματωθουν στην υπολοιπη κοινωνια.Μαλιστα υπαρχουν καποιες ελαχιστοτατες εξαιρεσεις απο αυτους που και οι ιδιοι αντιμετωπιζουν ασχημη συμπεριφορα απο τους ιδιους τους τσιγγανους γιατι προσπαθουν να ξεφυγουν.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΟ
    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΓΝΩΣΤΟ
    ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΩΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΠΡΟΣΤΙΜΟ . ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΟΠΩΣ ΒΕΛΓΙΟ
    ΟΠΟΙΟ ΠΑΙΔΙ ΔΟΥΝ ΩΡΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ
    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΚΙ ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΚΗΔΕΜΟΝΙΑΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ…."ΚΤΗΜΑ " ΜΑΣ.
    ΟΜΩΣ Τ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ..ΡΑΤΣΙΣΜΟ
    ΕΚΕΙ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ
    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΧΙ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *