ΟΤΑΝ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΩΡΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΑΣ

Το εξυπνότερο και το ποιο ισχυρό ανθρώπινο είδος από όλα τα είδη που πέρασαν έως τώρα είμαστε εμείς, λένε και κραυγάζουν του κόσμου οι ράτσες και οι επιστήμονες, θέλοντας έτσι να τονίσουν ότι είμαστε οι κυρίαρχοι του παιχνιδιού επάνω στον πλανήτη γη και ξεχνάνε το εξής απλό, ότι για κάποιους έξω από εδώ, η μόνη δύναμη και παρουσία που……
διαθέτουμε επάνω στην γη εμείς οι νοήμονες άνθρωποι, είναι όση δύναμη και παρουσία διαθέτουν και τα μυρμήγκια, έναντι των ανθρώπων επί γης.

Φερόμαστε σαν να είμαστε οι δημιουργοί και οι ιδιοκτήτες αυτού του πλανήτη, περπατώντας επάνω σε αυτόν με τόση αλαζονεία θαρρείς και έχουμε αντικαταστήσει κιόλας τον Δημιουργό μας, κατασκευάζοντας απλά μερικά μανταλάκια και τσίχλες χωρίς ζάχαρη, μην τολμώντας να κοιτάξουμε γύρω μας για να δούμε την απεραντοσύνη που μας αγκαλιάζει και μας κυβερνά και που την αγνοούμε σκόπιμα, όχι από γνώση, αλλά κυρίως από φόβο.

Για να δούμε ενδεικτικά και μόνο ποια είναι η λογική και η εξυπνάδα που έχει ο δικός μας ανθρώπινος πολιτισμός:

Στην οποιαδήποτε ανακοίνωση κάποιου, ο οποίος φορώντας μια άσπρη μπλούζα μας λέει ότι, το τάδε ζαρζαβατικό, φρούτο, φύλλο, καρπός και ρίζα έχει τρομερές δυνατότητες και κάνει καλό στην υγεία μας, την επόμενη ημέρα αδειάζουμε όλα τα χωράφια από αυτό το κατά τα άλλα συμπαθές προϊόν, χωρίς να εξετάσουμε ότι το προϊόν αυτό για τον κάθε έναν ξεχωριστά θα δημιουργήσει και διαφορετικά αποτελέσματα, είτε καλά, είτε άσχημα και αυτό το πράττουμε με χιλιάδες είδη, δηλαδή φερόμαστε χειρότερα και από τα πρόβατα, τα οποία κατηγορούμε πολλές φορές για έλλειψη νοημοσύνης.

Η ζωή μας εξαρτάτε από το τι θα ακούσουμε στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, δηλαδή, ότι δεν ειπωθεί σε αυτά τα μέσα απλά δεν υπάρχει, αγοράζουμε, πουλάμε, εργαζόμαστε, απολυόμαστε, γεννάμε, τρώμε, πολεμάμε και σκεφτόμαστε μέσω αυτών και αυτό το ονομάζουμε λογική και εξυπνάδα.

Ανεχόμαστε εκατομμύρια η και δισεκατομμύρια ανθρώπων βάσανα και πόνους απερίγραπτους από συνανθρώπους μας, που σε κάθε κοινωνία δεν ξεπερνούν μόλις λίγες δεκάδες, οι οποίες αυτές δεκάδες των ανθρώπων μπορούν από ένα μπαλκόνι, η από μία τηλεόραση να κάνουν αυτά τα εκατομμύρια, η τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων να πολεμάνε και να σφάζονται μεταξύ τους χωρίς κανένα απολύτως λόγο και αυτό το ονομάζουμε λογική και εξυπνάδα.

Οι περισσότερες ανακαλύψεις για τις οποίες ζητωκραυγάζουμε σήμερα έγιναν από τους αρχαίους προγόνους μας, εμείς απλά τις βρίσκουμε και πάνω σε αυτές πράττουμε βελτιώσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές είναι εναντίον μας, δηλαδή, είναι σαν να δίνης σε κάποιον πιρούνι να φάει και αυτός το καρφώνει στο μάτι του και αυτό το αποκαλούμε λογική και εξυπνάδα.

Καταστρέφουμε ολημερίς τα δένδρα και τα δάση, δηλαδή τους μοναδικούς πνεύμονες και φίλτρα της γης, που μας χωρίζουν από το φαινόμενο να γίνει η γη ότι και οι άλλοι πλανήτες, δηλαδή κρανίου τόπος και αυτό το αποκαλούμε λογική και εξυπνάδα.

Ξοδεύουμε καθημερινά σε παγκόσμιο επίπεδο, εκατομμύρια τόνους πόσιμου νερού, για να πλένουμε τα μεταλλικά τέρατα που έχουμε ανά δύο κάθε οικογένεια, την ώρα που το μεγαλύτερο αγαθό του πλανήτη, το οποίο είναι η πηγή της ύπαρξης της ζωής, είδη βρίσκεται υπό εξαφάνιση και αυτό το ονομάζουμε λογική και εξυπνάδα.

Ανακαλύπτουμε συνέχεια χημικά και δηλητήρια για να σκοτώσουμε το σκουλήκι που είναι επάνω σε ένα προϊόν τροφής και κατόπιν με αυτά τα χημικά μολύνουμε το έδαφος που πατάμε, το νερό που πίνουμε, τον αέρα που αναπνέουμε, με αποτέλεσμα η τροφή που προορίζεται για την επιβίωση μας να μετατρέπετε σε τροφή μαζικής καταστροφής μας και αυτό το ονομάζουμε λογική και εξυπνάδα.

Όσα βιβλία και άρθρα και εάν γραφτούν από λογικούς, η από κατά κοινωνία μη αποδεχούμενους τρελούς, δεν αρκούν για να αποτυπώσουν αυτό που γίνεται επάνω στην γη, με τον δικό μας ανθρώπινο πολιτισμό, ο οποίος από τις πρώτες ιστορικές σελίδες της καταγραφής του δεν έχει να αποδείξει τίποτε άλλο από πολέμους, φρικαλεότητες και δυστυχία και όλα αυτά, γιατί εδώ και αιώνες κάποιοι έξυπνοι κατασκεύασαν μυριάδες στρατού, από ανθρώπους δίχως σκέψη και με αυτούς παίζουν το παιχνίδι των ακόμα μεγαλύτερων αφεντικών τους.

Ποια λογική υπάρχει, στα εκατομμύρια των ανθρώπων που ουρλιάζουν σαν θηρία μέσα στους δρόμους, για δήθεν προσβολές ανύπαρκτων θεϊκών βιβλίων και σκοτώνουν ασύστολα ακόμα και ανυποψίαστα γυναικόπαιδα στο όνομα κάποιου κατασκευασμένου ψευτοθεού, έχοντας στα μάτια τους μόνο σκοτάδι και αίμα, δημιουργώντας σε όλη την ανθρωπότητα μόνο πόνο και δυστυχία.

Ποια λογική υπάρχει, στα εκατομμύρια των ανθρώπων που δίνουν μεγαλύτερη αξία σε μία αγελάδα παρά σε έναν άνθρωπο, λούζοντας τα σώματα τους στα βρομόνερα ποταμών, διότι εκεί μέσα κατοικεί ο θεός τους και έχουν χωρίσει τους συνανθρώπους τους σε επίπεδα, ωσάν να είναι ελαττωματικά ζώα, διότι έτσι τους είπαν να κάνουν οι δεκάδες ζωόμορφοι θεοί τους.

Ποια λογική υπάρχει, στα εκατομμύρια των ανθρώπων που όλη μέρα ψάλουν για το καλό, παριστάνουν τους αγγέλους και προετοιμάζονται να πάνε στον παράδεισο, κάνοντας όμως ολημερίς τα μύρια και τα όσια, τα αντίθετα δηλαδή από αυτά που πιστεύουν, χωρίς να έχουν επιπτώσεις γι αυτό, διότι έτσι τους είπε ο δικός τους θεός.

Ποια λογική υπάρχει, στα εκατομμύρια των ανθρώπων που θεωρούν όλους τους ανθρώπους, πλην του εαυτού τους ζώα και που περιμένουν τον καλό η τον κακό θεό να τους δώσει εξουσία, έτσι ώστε να ρημάξουν και αυτοί με την σειρά τους, ότι δεν μπόρεσαν να καταστρέψουν οι άλλοι.

Γιατί αντικαταστήσαμε την λογική και την φιλοσοφία με την τρέλα και την παράνοια, γιατί ένας άνθρωπος μπορεί να ξεπουλήσει ολόκληρο έθνος, χωρίς να μπορούν τα εκατομμύρια αυτού του έθνους να τον σταματήσουν, γιατί ένας άνθρωπος μπορεί να προκαλέσει παγκόσμιο πόλεμο χωρίς να βρει την παραμικρή αντίσταση, γιατί ενώ βλέπουμε τον κλέφτη να μπαίνει στο σπίτι μας, δεν μπορούμε να τον σκοτώσουμε, ενώ αυτός μπορεί, γιατί το χάος και η βία επιδοτούνται, ενώ η τάξη και η ειρήνη καταδιώκονται, γιατί τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων, πάντα φοβούνται τις λίγες δεκάδες των δυναστών τους.

Δεν ξέρω τελικά, εάν αυτός ο ανθρώπινος πολιτισμός είναι ο εξυπνότερος από τους άλλους, που είδη έχουν περάσει και εξαφανιστεί, διότι δεν μπορώ να γνωρίζω σε ποιο βαθμό αντάλλαξαν και αυτοί το δώρο της σκέψης, με το αντίδωρο της παράνοιας.

Αυτό όμως που ξέρω να σας πω είναι ότι, υπήρξε ένα ανθρώπινο γένος που σε αντίθεση των καιρών δίδαξε σε όλο τον κόσμο τα μυστικά των Θεών, την σκέψη, την φιλοσοφία, την παιδεία, την ανδρεία, την αρετή, την τέχνη, τον πολιτισμό, την άμυλα και το κυριότερο, την έλλειψη του φόβου, για τον άνθρωπο και ιδίως την αδιαφορία και την απαξίωση προς τον θάνατο και αυτό το γένος δεν ήταν άλλο, παρά από το Ελληνικό.

Εάν οι ξένοι δεν θέλουν να γυρίσουν στις Ελληνικές αξίες, εμείς οι Έλληνες όμως, επιβάλλεται να το κάνουμε.

Και κλείνω το άρθρο, με την φράση του Ναπολέοντος,

«Οι άνθρωποι είναι, αυτοί που θέλουμε να είναι».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. Ανώνυμος

    4/42 Ο ΓΚΑΖΟΝΤΕΝΕΚΕΣ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΓΚΑΖΟΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ;;;;

    Reply
  2. vomoloxius

    ελεύθερη σκέψη. Σύμφωνώ, καί ιδιαίτερα πρός τόν επίλογο.θά ήθελα νά συμπληρώσω καί τήν παντελή έλλειψη παιδείας,απο εκεί ξεκινάνε όλα.Οτάν ονομάζουν σχολεία μέ τό όνομα τού πιό μεγάλου αμόρφωτου και εχθρό τού ελληνισμού Κοσμά Αιτωλού δυστυχώς αγαπητή μου σκέψη, η Ελλάς διέβη τόν Ρουβίκωνα!!!!

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ θαυμάζω το κουράγιο και το πείσμα του να προσπαθείς να δουλέψεις με όποια εργαλεία και υλικά διαθέτεις. Με παρακινεί να κάνω το ίδιο (σε μικρότερη κλίμακα έστω), συνέχισε μέχρι όλοι να θυμηθούν πως το μέλλον μας το διαλέγουμε και το διαμορφώνουμε με τις επιλογές μας, ακόμα και αυτές που θεωρούμε μικρής σημασίας
    Ε

    Reply
  4. Ανώνυμος

    Αγαπητέ φίλε 4,42

    Εάν κατάλαβα καλά από το σχολιασμό σου αποκαλείς όλους τους ανθρώπους που τολμάν ακόμα να χρησιμοποιούν την σκέψη,

    Κλωνοποιημένους
    Άδειους
    Γκαζοντενεκέδες
    Ψευτοδημοκράτες
    Φοβισμένους
    Και ανθρωποειδή,

    Εάν όλα αυτά τα κοσμητικά επίθετα είμαστε όλοι εμείς και βάζω τον εαυτό μου τελευταίο, που τολμάμε απλά να σκεπτόμαστε, τότε θα ήθελα σε παρακαλώ να ακούσω τι είναι για εσένα αυτοί που παρέδωσαν την σκέψη τους και αντί αυτής, πήραν την παράνοια.

    Τέλος θα ήθελα να σου πω ότι, πρώτα ο άνθρωπος σκέπτεται και μετά επαναστατεί, διότι επανάσταση δίχως σκέψη είναι όπλο δίχως σφαίρες.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΚΕΨΗ ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΝΟΥΜΕΡΑ ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ.ΑΔΕΙΟΙ ΚΑΖΟΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΕΙΣΑΣΤΕ.ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΤΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΣΕ ΑΚΡΑΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.ΣΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΜΟΝΟ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΕΙΤΕ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΜΑΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ.ΕΧΕΤΕ ΦΟΡΕΣΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΒΕΛΕΤΖΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΠΕΡΠΑΤΑΤΕ ΚΑΜΑΡΩΤΟΙ.ΔΕΙΛΑ ΚΑΙ ΦΟΒΙΣΜΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ.ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *