Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης

Ένας μήνας γιορτής…….

 O Δήμος Bάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης και ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής γιόρτασε, φέτος, τα Χριστούγεννα, όπως  τους
άξιζε.  Με ένα μήνα γιορτής .
Ένα μήνα εκδηλώσεων, ένα μήνα γεμάτο μουσικές, θεατρικές παραστάσεις, εργαστήρια κατασκευών, δρώμενα κι εκπλήξεις για μικρούς κι μεγάλους. Ξωτικά,   καλικάντζαροι,  ξυλοπόδαροι, νεράϊδες, ηθοποιοί, μουσικοί αλλά κι ένα  πραγματικό χριστουγεννιάτικο χωριό.

Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, στην κατάμεστη πλατεία  της Βούλας, (πλατεία Ιμίων) η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου έγινε υπό τους ήχους  τραγουδιών από τη Χορωδία της  Βούλας, μέσα σε εορταστική ατμόσφαιρα. Τα παιδιά  ζωντάνεψαν τους  “πίνακες των Χριστουγέννων”, στο ομότιτλο θεατρικό δρώμενο και έφτιαξαν τα δώρα τους στα “εργαστήρια κατασκευής  των καλικαντζάρων,” ενώ η  Δώρα και ο πιανίστας των Belleville  μάγεψαν, τον κόσμο ερμηνεύοντας jazz τραγούδια, με χριστουγεννιάτικη διάθεση και οι χορευτές της σχολής “Χορόραμα” ξεσήκωσαν τους παρευρισκομένους.
 
Το πρωινό του Σαββάτου,στις 13 Δεκεμβρίου,  η πλατεία της Βουλιαγμένης (πλατεία 24ης Ιουλίου)  γέμισε παιδικές φωνές και χαρούμενα πρόσωπα καθώς χιονάνθρωποι, τάρανδοι, παραμυθούδες, ξυλοπόδαροι ζογκλέρ, μαζί με εντυπωσιακές φουσκωτές φιγούρες καρτούν, ύψους 3,5 μέτρων που κινούνταν και χόρευαν, παρέσυραν τα παιδιά όλων των ηλικιών, στη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων.  Θέατρο δρόμου, “Τα Μαγικά Χριστούγεννα”, χορός , κέφι και εδέσματα από τα καταστήματα της περιοχής . Το βράδυ του Σαββάτου η πλατεία Νυμφών  γέμισε με αγαπημένα Jazz τραγούδια, με  χριστουγεννιάτικη διάθεση από τον Τηλέμαχο Μούσα και τη Νάσια Γκόφα, που γοήτευσαν το κοινό και ζέσταναν με την ερμηνεία τους την κρύα βραδιά.

Την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου, το βράδυ, στο  Πολιτιστικό Κέντρο “Ιωνία”, ο  Β. Λέκκας ξεσήκωσε το κοινό  να τραγουδάει και να χειροκροτάει όρθιο, με τη βοήθεια των Μ. Δημητριάδη, Λ. Νικολάου και Ειρ.Χαρίδου, σε μία συναυλία αγάπης και αλληλεγγύης, που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Στη διάρκεια της  συναυλίας συγκεντρώθηκαν τρόφιμα για τις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες, με τη βοήθεια της Κονωνικής Υπηρεσίας. Η συναυλία  αφορούσε σε ένα μουσικό ταξίδι στις δεκαετίες 60, 70, 80.

 Το Σάββατο 6 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι,  στην κεντρική πλατεία Βούλας (πλατεία Ιμίων) οι παρευρισκόμενοι απόλαυσαν ένα μουσικό χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα από τη Σχολή Φωνητικής Τέχνης “Vocalis”, ενώ το απόγευμα,  στην πλατεία -λιμάνι Βάρκιζας εγκαινιάστηκε το Χριστουγεννιάτικο χωριό. Ζογκλέρ, ταχυδαχτυλουργοί, εργαστήρια,κατασκευών από το 64Artstudio, δρώμενα, κι ένα   πάρκο ψυχαγωγίας με παιδικά παιχνίδια, στη διάθεση του κοινού, για ένα δεκαήμερο.  Τη βραδιά των εγκαινίων η Παιδική Χορωδία  της Βούλας ερμήνευσε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια , τα παιδιά απόλαυσαν  το θεατρικό   δρώμενο : “Η κουζίνα των Ξωτικών” και έφτιαξαν τα δικά τους γλυκά  στο “Μαγικό Ζαχαροπλαστείο”, ενώ ο ανιματέρ Σταύρος Ντάφλος   και ο ηθοποιός Γιάννης Παπαθανάσης ψυχαγώγησε μικρούς και μεγάλους, με ένα κεφάτο πρόγραμμα.

  Την Κυριακή 21 Δεκεμβρίου, το μεσημέρι , στο Θέατρο του 1ου  Δημοτικού Σχολείου Βάρης, (Άττιδος 7) οι μικροί μας φίλοι απόλαυσαν τη θεατρική παράσταση για παιδιά ,“ Υπόθεση μαγική μπαγκέτα”, και συμμετείχαν σε ένα εργαστήριο κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, ενώ τη Δευτέρα το βράδυ, στις 22 Δεκεμβρίου,  στο Πολιτιστικό Κέντρο “Ιωνία”, οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν με  το “Φωτοδρόμιο”. Μια ξεχωριστή μουσική -λογοτεχνική παράσταση με άρωμα παράδοσης, που γοήτευσε το κοινό.  Τριάντα ηθοποιοί, μονωδοί, χορωδοί, καλαντιστές, επί σκηνής, συνοδεία παραδοσιακής ορχήστρας, από τον “Όμιλο Ελληνικών Τεχνών”.


Σε όλες τις εκδηλώσεις, η είσοδος ήταν ελεύθερη.

 Ευχαριστούμε θερμά  για την εθελοντική τους συμμετοχή τη σχολή χορού “Χορόραμα”, τη Σχολή Φωνητικής Τέχνης “Vocalis”, και τους ιδιοκτήτες  των καταστημάτων και των τριών δημοτικών ενοτήτων, που προσέφεραν εδέσματα σε όλες τις υπαίθριες εκδηλώσεις

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *