Η κοινωνία θέλει καθαρές λύσεις

Οι δημοσκοπήσεις των πολλών τελευταίων μηνών, δείχνουν ότι στις εκλογές που έρχονται, τα δυο κυριότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματά τους θα είναι, απ’ τη μια το γεγονός ότι μονάχα η Νέα Δημοκρατία θα διατηρήσει αξιοπρεπή ποσοστά για κόμμα εξουσίας, και απ’ την άλλη η μεγάλη αποχή.

Η πρόθεση ενός μεγάλου μέρους της….
κοινωνίας να μην συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία, αποκαλύπτει την αντίδρασή του συνολικά στο σημερινό πολιτικό σκηνικό. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι η κοινωνία, ειδικά μια κοινωνία σαν και τη σημερινή, οργισμένη και απογοητευμένη, θα επιθυμούσε να δει τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας ανάμεσα στα δυο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας.

Τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων άλλωστε μαρτυρούν ότι το εγχείρημα της κυβέρνησης Παπαδήμου λειτουργεί αποτρεπτικά για την υποσυνείδητη πολιτική ανάγνωση της κοινωνίας. Γι’ αυτό και τα εξαιρετικά χαμηλά ποσοστά αποδοχής και αναγνώρισης του έργου της σημερινής κυβέρνησης, θυμίζουν ή και ξεπερνούν ακόμη τα αντίστοιχα της τελευταίας κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Η οποία φυσικά είχε απαξιωθεί πλήρως στα μάτια της κοινωνίας.

Η ελληνική κοινωνία απαιτεί καθαρές λύσεις. Και καθαρή λύση δεν μπορεί να είναι μια συγκυβέρνηση που εκ των πραγμάτων θα συνεπάγεται συμβιβασμούς και υποχωρήσεις, χωρίς καμία ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα κοινής αναφοράς.

http://www.statesmen.gr/6

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *