«Προσοχή στη Χρυσή Αυγή»

«Πρέπει να δοθεί προσοχή στη Χρυσή Αυγή – η περιθωριοποίηση θα ήταν λάθος», προειδοποιεί σε…

συνέντευξή της στο «Βήμα της Κυριακής» η Σουζάνα Φογκτ, επικεφαλής του γραφείου του Ιδρύματος Κόνραντ Αντενάουερ (KAS) στην Αθήνα.

Η ίδια πιστεύει ότι πίσω από την άνοδο του κόμματος υπάρχει μία μεγάλη πολιτική απογοήτευση, αλλά και κάτι σοβαρότερο που πρέπει να εξεταστεί: «Και τούτο, καθώς η Χρυσή Αυγή προσεγγίζει κυρίως νέους. Νομικά μέτρα εναντίον του ακροδεξιού εξτρεμισμού πρέπει να είναι καλά σχεδιασμένα ώστε να μην γίνουν μπούμερανγκ κατά της πραγματικής τους πρόθεσης«.

Όπως υποστηρίζει, πολιτικές πρωτοβουλίες και η εμπλοκή της κοινωνίας των πολιτών θα έπρεπε να αντιμετωπίσουν τα όσα κάνει η Χρυσή Αυγή κατά της ελληνικής δημοκρατίας.

«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε στη στην ανταλλαγή τεχνογνωσίας για την αντιμετώπιση του ακροδεξιού εξτρεμισμού», δηλώνει η κ. Φογκτ.

Η ίδια εκτιμά ότι οι συνέπειες της κρίσης έχουν κατανεμηθεί άνισα στην Ελλάδα και έχουν πλήξει με δριμύτητα τους νέους ανθρώπους.

Προσθέτει, τέλος ότι δραματικές αλλαγές δεν πρέπει να αναμένονται στη γερμανική πολιτική, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις εκλογές Σεπτεμβρίου.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *