«Το “Ποτάμι” θα πάει καλύτερα από όλες τις δυνάμεις της Κεντροαριστεράς»

Τατσόπουλος: Είναι το πιο φρέσκο και έχει τα λιγότερα βαρίδια πολιτικά

Το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα, το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη και την άρση ασυλίας των βουλευτών…
της Χρυσής Αυγής σχολίασε σε ραδιοφωνική συνέντευξή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος.

«Έχουμε το βιβλίο ενός ανθρώπου με μόνο εκδοτικό ενδιαφέρον ότι δολοφόνησε κάποιους ανθρώπους – και αυτό αφορά και τον εκδότη, διότι πρέπει να αφορά και τον αναγνώστη ένα βιβλίο. Όπως έγραψα στην Athens Voice – αυτό είναι αμαρτία, εντός εισαγωγικών. Διότι ποιο είναι το deal; Σκοτώνω για να με δημοσιεύσετε, λέει ο ένας. Και ο εκδότης λέει ότι σε εκδίδουμε, επειδή σκοτώνεις. Δεν το κάνουμε επειδή έχουμε τρελαθεί από την πένα σου, επειδή γράφεις καλά και λέμε «πωπω, τι γράφεις, τι μαρτυρία είναι αυτή». Κι εγώ το διάβασα το βιβλίο. Και σας λέω ότι αν δεν υπήρχε το αίμα, αυτό το βιβλίο δεν το πηγαίνεις πέρα από την 30η σελίδα. Το θέμα είναι ένα, μία λέξη: αίμα. Αν δεν υπήρχε το αίμα, όλα αυτά που έχει γράψει ο Κουφοντίνας τα έχουν γράψει πολλοί άλλοι, με πολύ πιο ενδιαφέροντα τρόπο και δεν τα έχει διαβάσει άνθρωπος», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο «ΒΗΜΑ FM».

Για την Κεντροαριστερά ο κ. Τατσόπουλος ανέφερε: «Υπάρχει χώρος και το θεωρώ ολέθριο λάθος, τεραστίων διαστάσεων, ότι ο χώρος αυτός βγαίνει κονιορτοποιημένος, χωρισμένος σε 3-4 κομμάτια. Αν πιστέψουμε και τις κινήσεις του Γιώργου Παπανδρέου, μπορεί μεθαύριο τα τρία κομμάτια να γίνουν τέσσερα. Παιδιά, γίνονται κομμάτια! Σε όλους το λέω και σας διαβεβαιώνω ότι επειδή ήμουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χωρισμένος σε πιο πολλά κομμάτια από την Κεντροαριστερά. Το λάθος του Κουβέλη είναι το ένα. Το άλλο είναι ότι ο Βενιζέλος, από την πρώτη στιγμή, εναγκαλίστηκε ασφυκτικά και έδειξε ότι θα είναι ένα είδος ξεπλύματος του ΠΑΣΟΚ και ότι η «Ελιά» θα είναι ΠΑΣΟΚ και περίχωρα…».

Και πρόσθεσε: «Θα ήμουν πολύ οργισμένος από αυτή τη διάσπαση. Δεν έχει σημασία τι θα ψηφίσω. Κάποιο από αυτά τα κόμματα θα ψηφίσω, αλλά δεν έχει καμία σημασία. Η οργή μου έχει σημασία ότι αυτά τα κόμματα δεν μπορούν να ενωθούν. Ποιο θα πάει καλύτερα; Το «Ποτάμι». Διότι είναι το πιο φρέσκο, εκείνο που έχει τα λιγότερα βαρίδια πολιτικά, το παρελθόν και τις αμαρτίες».

Σε ό,τι αφορά την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής ο βουλευτής είπε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι εκφράζει πολύ καλά την κοινή λογική και εκφράζει την ευκαιρία να ξεφορτωθούμε ένα τοξικό μόρφωμα που είχε γίνει και παραστρατιωτική οργάνωση. Ο Κουβέλης αν έφτιαχνε – λέω τον πιο ήπιο πολιτικό αυτή τη στιγμή στη Βουλή – παραστρατιωτική οργάνωση και σκότωνε κόσμο, θα έλεγα «εκτός νόμου». Δεν έχω πρόβλημα με το ότι είναι ναζιστές, αλλά με το ότι θέλουν να κλείσουν το Κοινοβούλιο. Όποιος και να το έκανε αυτό, ακόμη και οι Οικολόγοι Πράσινοι, θα έλεγα «εκτός νόμου». Κι έχω δεχθεί κριτική σ’ αυτό, αλλά νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως σύνολο, πέρα από κάποιες επιμέρους διαφωνίες, θα ψηφίσει την άρση ασυλίας των βουλευτών. Τι πρέπει να γίνει με τη Χρυσή Αυγή; Να τεθεί εκτός νόμου με πολιτική απόφαση.»

newsbeast.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *