Καταζητείται ο ”εγκέφαλος” της μαφίας των ακινήτων

Οι διωκτικές αρχές αναζητούν για να συλλάβουν το φερόμενο ως εγκέφαλο της «μαφίας των ακινήτων» και του λεγόμενου «παραδικαστικού κυκλώματος Νο2», Σταύρο Γεωργιτσογιαννάκο.

Ο 54χρονος πολιτικός μηχανικός δικάστηκε πριν λίγες μέρες, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών, σε…
συνολική ποινή κάθειρξης 30 ετών (12+12+6) για τα αδικήματα της απάτης, της υπεξαίρεσης και της πλαστογραφίας.

Ωστόσο, κατά την απαγγελία των ποινών δεν εμφανίστηκε στη δικαστική αίθουσα.

Έτσι “απόσπασμα” της απόφασης με τις ποινές που του επιβλήθηκαν απεστάλη από την Εισαγγελία Εφετών στο Τμήμα Αναζητήσεων της Ασφάλειας Αττικής, προκειμένου να εντοπιστεί ο Σ. Γεωργιτσογιαννάκος και να οδηγηθεί στις φυλακές.

Έχασαν και τη δεύτερη μάχη

Στο μεταξύ, ο Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος – αυτή τη φορά μαζί με το δικηγόρο του Πέτρο Λεωτσάκο – προσέφυγε πάλι στο Πρωτοδικείο ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή προκειμένου το directnews.gr να αποσύρει τα δημοσιεύματα που αφορούν την έρευνα που διεξάγει σε βάρος των μελών της συμμορίας, ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος.

Στην αίτησή τους υποστήριζαν ότι οι σχετικές αναρτήσεις της ιστοσελίδας μας είναι συκοφαντικές και θίγουν τα… ευαίσθητα προσωπικά τους δεδομένα!

Φυσικά ο φερόμενος ως εγκέφαλος δεν εμφανίστηκε κατά τη συζήτηση, αφού ήταν καταζητούμενος και θα συλλαμβανόταν.

Όπως είπε ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος, τα δημοσιεύματά μας θίγουν τόσο την προσωπικότητα του πελάτη του όσο και τη δική του.

Ειδικότερα ο Π. Λεωτσάκος ισχυρίστηκε ότι περισσότερο τον θίγει η φωτογραφία που δημοσιεύσαμε και τον εμφανίζει δίπλα – δίπλα με τον μεγαλοεφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη.

Όπως είναι γνωστό, ο τελευταίος εμπλέκεται σε απόφαση – σκάνδαλο που εξέδωσε το «παραδικαστικό κύκλωμα», προκειμένου να περιέλθει στην κατοχή του δημόσια δασική έκταση περίπου 300 στρεμμάτων στο Κορωπί.

Το directnews.gr εκπροσώπησε η δικηγόρος Ρόη Παυλαία, η οποία υπογράμμισε ότι η προληπτική λογοκρισία απαγορεύεται από το Σύνταγμα και ότι οι δημοσιογράφοι έχουν καθήκον να ερευνούν και να αποκαλύπτουν υποθέσεις οι οποίες άπτονται του δημοσίου συμφέροντος.

Τελικά, η πρόεδρος Ε. Νικολακοπούλου απέρριψε και τη δεύτερη αίτηση για έκδοση προσωρινής διαταγής σε βάρος μας.

http://directnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *