Η επανάσταση της δικής μας γενιάς

Ανήκω κι εγώ στην γένια των 592 Ευρώ. Από το κλήμα που εισπράττω γύρο μου και από άλλους νέους έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η δική μας η γένια έχει γαλουχηθεί με την άποψη ότι η προηγούμενη γένια, αυτή του πολυτεχνείου (όπως αρέσκεται να αυτοαποκαλείται ) , είναι αυτή που έχει αποκαταστήσει την δημοκρατία την ελευθερία και την ισονομία στον τόπο. (Ευτυχώς αυτή η άποψη έχει αρχίσει να καταρρίπτεται).

Στην πραγματικότητα όμως αν και είναι αυτή που….
έδιωξε την χούντα από τον τόπο, είναι ίδια που έχει επιβάλει την δική της χούντα και τον εργασιακό μεσαίωνα. Είναι η ίδια γενιά που αν και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ως κομπάρσο βέβαια) διαφοροποιώντας μας απ’ τους υπόλοιπους βαλκάνιους γείτονες μας, την μετέτρεψε σήμερα σε τριτοκοσμική χωρά χωρίς μέλλον και όνειρα, μπολιάζοντας μας με σάπιες ιδεολογίες και οπαδικά ένστικτα, μετατρέποντας μας έτσι από ελεύθερα σκεπτόμενους πολίτες, σε οπαδούς κομμάτων προσπαθώντας έτσι να μας δημιουργήσει το αίσθημα της συνυπευθυνότητας για την υπάρχουσα κατάσταση της χώρας και γενικότερα της ζωής μας.

Ο σημερινός μέσος Έλληνας έχει μετατραπεί από σκεπτόμενο ων, σε μανιώδη καταναλωτή , φορολογούμενο πολίτη, τηλεοπτικό κοινό και χειροκροτητή όλων αυτών που καταδυναστεύουν την ζωή του. Το ερώτημα που τίθεται είναι το εξής : Μπορεί η δική μας γενιά να κάνει το καθήκον της?

Όταν το άδικο γίνεται νόμος,

τότε η αντίσταση είναι υποχρέωση.

Αναγνωστης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *