ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΑΜΑΡΑ – ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ…και την “ΑΝΑΠΤΥΞΗ” ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!!!

Του Αθανασόπουλου Περικλή

Θα πρέπει να είμαστε τουλάχιστον αφελείς αν θεωρήσουμε ότι ο ΣΑΜΑΡΑΣ με την ΜΕΡΚΕΛ και το…

οικονομικόπολιτικό σύστημα της Ελλάδας, λειτουργούν χωρίς σχέδιο και έχουν αφήσει τα πάντα στην τύχη τους.
Δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις του κ. Σνάιντερ σύμφωνα με τις οποίες η τελευταία ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που έκανε η τρόικα, και οι χρηματοδοτικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας μέχρι το 2015 ανέρχονται σε 77 δισ. ευρώ.

Από την άλλη ακούστηκε από τους ίδιους Γερμανικούς οικονομικούς κύκλους ότι 600 Ελληνικές οικογένειες έχουν στο εξωτερικό 1 τρίς ευρώ και δεν μπορούν πλέον να κοροϊδεύουν τους ευρωπαίους όπως κάνουν με τους Έλληνες εδώ και 200 χρόνια που τους αρπάζουν τον πλούτο.

Επίσης η Γερμανίδα καγκελάριος κ ΜΕΡΚΕΛ, ανακοίνωσε προεκλογικά ότι η Ελλάδα για να μην πάει σε νέο κούρεμα θα χρειαστεί στήριξη με περίπου 50 δίς για την συνέχιση του προγράμματος σταθερότητας.

Όλες οι παραπάνω αναφορές δεν είναι καθόλου τυχαίες και υπάρχει σκοπιμότητα που γίνονται αυτή την εποχή και μάλιστα ΠΡΙΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
Δηλαδή αν υποθέσουμε ότι η χώρα μας προγραμματίσει κάθε μια από τις παραπάνω κινήσεις και αρχίσει να τις εφαρμόζει θα δούμε:

Ο μόνος τρόπος για να βρεθούν τα 70 δίς ευρώ και μάλιστα άμεσα είναι η δέσμευση των 180 δίς ευρώ που υπάρχουν σαν καταθέσεις στις Ελληνικές Τράπεζες, με σταδιακή ποσοστιαία αποδέσμευση σε βάθος 5-10 χρόνων. Αυτό θα έχει σαν συνέπεια την κατάρρευση του χρηματιστηρίου γιατί ο κοσμάκης θα πουλάει όσο -όσο για να ζήσει αφού δεν θα έχει καταθέσεις.
Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει φορολογικές ελαφρύνσεις σε αυτούς που έχουν τα χρήματα στο εξωτερικό με τις οποίες αν τα δηλώσουν ( χωρίς να τα φέρουν στην Ελλάδα) θα τα νομιμοποιήσουν και θα προσπαθήσει να εισπράξει 50 δις ευρώ. Στην περίπτωση που αρχίζουν να τα φέρνουν στην Ελλάδα και αφού το χρηματιστήριο θα έχει πέσει σε εξευτελιστικά επίπεδα με τα 50 δίς, που θα φέρουν θα το εξαγοράσουν αντί πινακίου φακής, δηλαδή ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΜΑΖΕΨΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟ.
Τέλος η Μερκελ θα εγγυηθεί 50 δίς ευρώ, χωρίς να δώσει μία, για να συνεχιστεί το πρόγραμμα « σταθερότητας».
Με όλα τα παραπάνω η κυβέρνηση θα εξοικονομήσει άμεσα από 100 -170 δίς ευρώ πράγμα που σημαίνει ότι το χρέος της Ελλάδας θα περιοριστεί στα 150 δίς δηλαδή στο 75% του ΑΕΠ. Και τότε θα παρουσιαστούν οι πάντες, εφαρμοστές του μνημονίου, επιτυχημένοι.
Ένα τέτοιο σενάριο είναι που φοβούνται όλα τα πολιτικά κόμματα της αντιπολίτευσης γιατί θα κάνει τον ΣΑΜΑΡΑ και τον ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ να δικαιώνονται στις επιλογές τους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΧΕΔΙΟ;
Με την δέσμευση των καταθέσεων θα σημάνει λαϊκός ξεσηκωμός, ο οποίος θα είναι μεν ελεγχόμενος και θα καταλαγιάσει άμεσα σε μερικές μέρες γιατί από την μία η κυβέρνηση θα απελευθερώνει τμηματικά καταθέσεις για την εκτόνωση, αλλά από την άλλη θα δημιουργηθεί τεχνικό εθνικό πρόβλημα αφ, ενός μεν στο εξωτερικό ( βλέπε ΣΥΡΙΑ) αφ, εταίρου ι στο εσωτερικό (Βλέπε ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ,) οπότε ο Έλληνας θα πρέπει να «συμμορφωθεί», αλλιώς θα «μπλέξει άσχημα». Για τον πλήρη έλεγχο της κατάστασης των παραπάνω το πολιτικό σύστημα έχει φροντίσει δεόντως, ( απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ- απειλή από τους λαθρομετανάστες- διάλυση του κοινωνικού ιστού της Ελλάδας, διάλυση του κράτους, διαρκή σύγχυση του Ελληνικού Λαού, κλπ).
Ένα σημαντικό θέμα που θα φέρει την σύγκρουση του πολιτικοοικονομικού συστήματος της χώρας αντιμέτωπο με τους Γερμανούς, το οποίο είναι και το άκρως επικίνδυνο για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, είναι η ένταξη του ΤΑΙΠΕΔ στην διαχειριστική αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που στην ουσία μπαίνει κάτω από την Ε.Κ.Τ δηλαδή Την Κεντρική Γερμανικής Τράπεζα. Σε μια τέτοια περίπτωση οι Έλληνες Επιχειρηματίες που έχουν μάθει μέχρι σήμερα να διαχειρίζονται τον πλούτο της χώρας, θα πρέπει να συγκρουστούν με τον ΣΑΜΑΡΑ, πράγμα που αυτός δεν το επιθυμεί, γιατί είναι ο δικός τους άνθρωπος, οπότε θα βρει τρόπο να φύγει από την εξουσία όπως ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, και να αφήσει άλλον να υποστεί την οργή και την αγανάκτηση του λαού.
Για να μπορέσει να υλοποιηθεί το παραπάνω σχέδιο και να μην υπάρχει καμία σύγκρουση στην κορυφή των συμφερόντων στο οικονομικόπολιτικό σύστημα της Ελλάδας , θα εφαρμοστεί πάλι η μέθοδος «ΠΑΠΑΔΗΜΑ» και αυτή την φορά ίσως με πολιτικό πρόσωπο κοινής αποδοχής ( Βλέπε δηλώσεις ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ και επίσκεψη στις USA), ο οποίος σήμερα επικαλείται ότι «η αναγκαιότητα για πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα θα την υποκαταστήσει σε σταθερό παράγοντα στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου» .
Στην περίπτωση που κάτι από τα παραπάνω δεν είναι συμφωνημένο σε επίπεδο κορυφής( ΣΑΜΑΡΑ-ΜΕΡΚΕΛ-USA- ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ), η κάτι πάει στραβά, τότε τα αποτελέσματα θα είναι οδυνηρά για την χώρα η οποία θα απειληθεί η με εμφύλιο ( βλέπε ΚΚΕ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ), η ακόμα και με διαμελισμό ( βλέπε σενάρια με Τουρκικές απειλές.

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ που επικαλείται συνεχώς αλλαγή πολιτικής, ενώ θα μπορούσε να προτείνει άμεσα εσωτερικό δανεισμό στη χώρα με εγγύηση των κρατικών ακινήτων, πράγμα που θα έφερνε στα ταμεία του κράτους αρκετά δίς ευρώ ,έστω και από καταθέσεις (βλέπε δηλώσεις Μανώλη Γλέζου πριν απο δύο χρόνια), που θα έφερναν άμεση ανάπτυξη, δεν το κάνει!!!

Τέλος για να τελειώσουν όλα αυτά και να αρχίσει η χώρα να μπαίνει σε τροχιά ανάπτυξης, θα πρέπει να ολοκληρωθούν, από την μία η θεσμοθέτηση των οικονομικών ζωνών , και από την άλλη η ολοκλήρωση της διαχείρισης των Υδρογονανθράκων.

Όλα τα παραπάνω θα αρχίσουν να εφαρμόζονται αμέσως μετά τις ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ..και δυστυχώς οι « διαχρονικά κυβερνητικοί» πολιτικοί μας, είναι όλοι συμμέτοχοι στο παιγνίδι γιατί δεν επιθυμούν επ, ουδενί να χάσουν την εξουσία.

thoureios.blogspot.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *