Τι πραγματικά έγινε με το ΛΑ.Ο.Σ, τον Μεϊμαράκη και τα υποβρύχια

Το 1999 και το 2002 το Ελληνικό Δημόσιο συνήψε την Σύμβασι για την Κατασκευή και την Προμήθεια αυτών των Υποβρυχίων. Τα Υποβρύχια αυτά σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν ειδικά για τις ανάγκες της Ελλάδος και προσφέρουν τεράστιο, επαναλαμβάνω τεράστιο Στρατηγικό πλεονέκτημα στο Αιγαίο στο Π.Ν.
Για να μήν σας μένουν αμφιβολίες, το πόσο σπουδαία όπλα είναι αποδεικνύεται ότι με το που παραλάβαμε το πρώτο, η Τουρκία έσπευσε και….
μάλιστα με επείγουσες διαδικασίες να παραγγείλη και αυτή. Το Υποβρύχιο αυτό είναι το τελειότερο μή πυρηνικό-συμβατικό Υποβρύχιο στον κόσμο σήμερα, με τεχνολογία τύπου Stelth, δηλ μπορεί να κινείται και να κτυπά χωρίς να γίνεται αντιληπτό.
Τα Υποβρύχια αυτά, προφανώς τα πήραμε ακριβότερα απ’ ότι θα μπορούσαμε να τα πάρουμε, φορτωμένα με μίζες και ρεμούλα, όπως όλα όσα κάνει το Ελληνικό Δημόσιο. ΟΙ συμβάσεις όμως που υπογράψαμε, υπογράφτηκαν και οι πληρωμές και η Κατασκευή ξεκίνησαν.
Το 2004 ανέβηκε στην εξουσία η Ν.Δ. Κατήγγειλε την Σύμβασι; Όχι! Έκανε Εξεταστική ή Προκαταρκτική τότε που τα τυχόν αδικήματα Άκη-Γιάννου ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΛΗΦΘΕΙ; Όχι! Συνέχισε την εκτέλεσι των Συμβάσεων; Ναι!
Έως τα τέλη του 2005 το Ελληνικό Δημόσιο, βάσει των Συμβάσεων είχε ήδη πληρώσει 2.000.000.000 δις Ευρώ (από το σύνολο για όλα τα Υποβρύχια των 2.500.000.000 δις)
Το 2006 παγώνουν οι πληρωμές και το Π.Ν. εντοπίζει κατασκευαστικά σφάλματα. Αρχίζουν διαπραγματεύσεις. Η τότε Κυβέρνησις της Ν.Δ. δηλ ο κ. Μειμαράκης, ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ούτε τότε την Σύμβασι ζητώντας πίσω όλα τα χρήματα που είχαν έως τότε καταβληθεί, λόγω αυτών των σφαλμάτων, αλλά αρχίζει την διαδικασία επιδιορθώσεώς τους.
Η διαδικασία αυτή κράτησε δύο χρόνια και μετά από πολλούς ελέγχους και με την συμμετοχή κλιμακίου του Π.Ν και με την Πιστοποίησι του Κρατικού Γερμανικού Οργανισμού Πιστοποιήσεως ότι όλα έχουν γίνει πλέον σωστά.
Εμείς από το 2007, όπως για όλα τα Θέματα και κυρίως για τα θέματα της Άμυνας ρωτούσαμε τα πάντα. Για τα Άρματα Μάχης που τα άφησαν χωρίς βλήμματα, για τα F-16 που τα άφησαν χωρίς συστήματα αυτοπροστασίας και φυσικά και για τα Υποβρύχια.
Για να έρθω στο προκείμενο τώρα, εμείς σε όλη την φάσι ρωτούσαμε τα πάντα. Τί προβλήματα έχουν; γιατί δεν καταγγέλεται η σύμβασις ενώ έχουν προβλήματα; τί γίνεται με τα αντισταθμιστικά οφέλη που έλεγε χθες ο κ. Καμμένος κλπ Σε όλες τις ερωτήσεις μας, πάντα ο κ. Μειμαράκης αποδεχόταν την εγκυρότητα της Συμβάσεως και άρα των δεσμέσεων του Ελληνικού Δημοσίου.
Το 2008 λοιπόν φθάνει και η επίμαχη ερώτηση, όπου μετά την ανακοίνωσι του κλιμακίου του Π.Ν. ότι το Υποβρύχιο πλέον είναι μία χαρά και λέμε: Κύριε Υπουργέ, την Σύμβασι την δέχεστε, τα προβλήματα λέτε λύθηκαν, πότε θα παραλάβουμε ένα απόκτημα του ελληνικού λαού πληρωμένο ήδη με 2.000.000.000; Και ρωτώ τον Δυτικό, είναι ερώτημα δόκιμο για βουλευτές να ρωτήσουν τί γίνεται με ένα όπλο που ο ελληνικός λαός το έχει πληρώσει και δεν το έχει παραλάβει ή να αδιαφορήσουμε; Ε, εμείς ΔΕΝ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΜΕ!
Και τώρα το καλλιτερο, μέσα στην ταραχή του ο κ. Μειμαράκης μας κατηγόρησε και για την ερώτησή μας για τις τορπίλες; Και ερωτώ τώρα. Πληρώσαμε 2.000.000.000 για τα υποβρύχια αυτά. Τελικά θα τα παραλαμβάναμε όπως και παραλάβαμε ήδη το πρώτο. Είναι λογικό να παίρνουμε αυτά τα υποβρύχια χωρίς τορπίλες; να μήν ρωτήσουμε; και το ερώτημα το απευθύνω στον ΔΥΤΙΚΟ.
Κλείνοντας εμείς πιέσαμε σε όλες τις φάσεις για την Σύμβασι, για τα Αντισταθμιστικά, για τις Ποινικές Ρήτρες κλπ στο τέλος, όταν όλες οι απαντήσεις μας διαβεβαίωναν ότι δεν υπάρχει καμμία πρόθεσι ή δυνατότητα να καταγγείλουν την Σύμβασι, πότε θα πιάσουν τόπο τα λεφτά που είχαμε ήδη δώσει!
Κοινώς κάναμε την δουλειά μας και τίποτε περισσότερο ή τίποτε λιγότερο!
Θα ήθελα όμως τα σχόλιά σας!

Άδωνις Γεωργιάδης

http://melostisneos.wordpress.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *