Γύρισαν την πλάτη τους στον ύμνο της Ε.Ε Ευρωβουλευτές

Η πρώτη συνεδρίαση της ολομέλειας του νέου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές του Μαΐου εκτυλίχθηκε σε κλίμα έντασης, καθώς οι ευρωσκεπτικιστές και ευρωφοβικοί δεν δίστασαν να διακηρύξουν με σαφή τρόπο την αντίθεσή τους προς το ευρωπαϊκό σχέδιο, προκαλώντας την…
αγανάκτηση άλλων ευρωβουλευτών.

Δεκάδες ευρωβουλευτές, προερχόμενοι από ευρωφοβικά κόμματα, γύρισαν την πλάτη τους τη στιγμή που άρχισε η ανάκρουση του ευρωπαϊκού ύμνου στο ημικύκλιο, πριν από την ψηφοφορία με την οποία εξελέγη πρόεδρος του Σώματος ο γερμανός Σοσιαλδημοκράτης Μάρτιν Σουλτς.

Οι ευρωβουλευτές του γαλλικού Εθνικού Μετώπου, του κόμματος που κέρδισε τις ευρωεκλογές στη Γαλλία, παρέμειναν καθιστοί καθ’ όλη τη διάρκεια του ύμνου που προέρχεται από την Ωδή στη Χαρά του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Ο ύμνος και η ευρωπαϊκή σημαία «είναι τα δύο σύμβολα της υποδούλωσής μας σε μια πολιτική ένωση την οποία απορρίπτει ο βρετανικός λαός» δήλωσε ο βρετανός ευρωβουλευτής Πολ Νάταλ που προέρχεται από το ευρωφοβικό κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ.

Πολλοί ευρωβουλευτές, εξοργισμένοι με τη στάση αυτή, εξέφρασαν την αγανάκτησή τους μέσω του Twitter.

Ο γάλλος Φιλίπ Ζουβέν που ανήκει στην ομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος χαρακτήρισε τους ευρωφοβικούς «ηλίθιους, 100 χρόνια μετά τη μαζική αυτοκτονία», αναφερόμενος στα 100 χρόνια από την κήρυξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Η απόρριψη της αδελφοσύνης δεν θα οδηγήσει σε πρόοδο», διακήρυξε επίσης η Φιλελεύθερη ευρωβουλευτής Σιλβί Γκουλάρ κάνοντας λόγο για «ανθρώπους χωρίς ντροπή».

Ο γάλλος Σοσιαλιστής ευρωβουλευτής Εντουάρ Μαρτέν κατήγγειλε από την πλευρά του τη «γελοία» στάση της προέδρου του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν η οποία δεν σηκώθηκε από το έδρανό της κατά την ανάκρουση του ύμνου.

Η Λεπέν «σπεύδει να καταγγείλει τους αλλοεθνείς που δεν σέβονται τον γαλλικό (εθνικό) ύμνο», όμως «όποιος δεν σέβεται το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, τότε να το εγκαταλείψει», είπε ο Μαρτέν μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *