Αμαλιάδα: Μήνυση σε τρία νοικοκυριά για «πειραγμένα» ρολόγια

Τρεις πολίτες μήνυσε η ΔΕΔΔΗΕ (Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας) στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας για παραβίαση του μετρητή
ηλεκτρικού ρεύματος στα σπίτια τους με σκοπό να μην καταγράφεται η καταναλισκόμενη ηλεκτρική ενέργεια, ώστε οι λογαριασμοί να έρχονται πολύ χαμηλότεροι από το πραγματικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΕΔΔΗΕ προέβησαν στην υποβολή μήνυσης σε βάρος τριών κατοίκων, ενός από την Αμαλιάδα και δύο από άλλο χωριό του δήμου Ήλιδας, που είχαν παραβιάσει το κιβώτιο του μετρητή και των ακροδεκτών, με σκοπό να μην καταγράφεται μέρος της καταναλισκόμενης ηλεκτρικής ενέργειας.
Στην πρώτη περίπτωση η ηλεκτρική ενέργεια που δεν καταγράφηκε ήταν της τάξης των 5.249 KWh. Στη περίπτωση η ηλεκτρική ενέργεια που δεν καταγράφηκε ήταν της τάξης των 16.446 KWh. Στην τρίτη περίπτωση ήταν 5.213 KWh.
Με βάση άλλες πηγές η ΔΕΔΔΗΕ, ελέγχει και άλλες παρόμοιες περιπτώσεις προκειμένου να εντοπίσει καταναλωτές που ακολουθούν την ίδια τακτική, κυρίως μέσα από τους ελέγχους στους μετρητές και τη σύγκριση λογαριασμών προηγούμενων τετραμήνων ως προς την κατανάλωση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *