Σύννεφα για τον τουρισμό, αισιοδοξία στο υπουργείο

Στοχευμένες ενέργειες εντός των επόμενων μηνών σχεδιάζει το υπουργείο Τουρισμού στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού με σκοπό την ανάδειξη της Αθήνας ως τουριστικού προορισμού.

Σύμφωνα με τα όσα είπε την Κυριακή σε εκδήλωση του ελληνο-ρωσικού φόρου που έγινε στο μουσείο της Ακρόπολης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, υπάρχει…
αισιοδοξία για την πορεία της τουριστικής κίνησης το 2013.

“Πρέπει να επενδύσουμε ακόμα περισσότερο στην εξωστρέφεια της χώρας. Πιστεύουμε ότι το 2013 μπορεί να είναι η χρονιά που θα σημάνει την ανάκαμψη του ελληνικού τουρισμού, που θα δώσει σε όλες τις περιοχές της χώρας αυτό που χρειάζονται μια ελπίδα, εισόδημα και θέσεις εργασίας”.

Ωστόσο δυσοίωνα είναι τα στοιχεία που παρουσίασε το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδας. Ειδικότερα οι δαπάνες των ξένων τουριστών στη χώρα μειώθηκαν κατά 5%, ενώ οι διανυκτερεύσεις παρουσίασαν πτώση της τάξης του 7%. Μειωμένες ήταν και οι επισκέψεις κατά 6%.

Πτώση στην πληρότητα κατά 1,82% παρουσίασαν τα οικογενειακά καταλύματα, οριακή αύξηση 1,32% παρουσίασαν οι μικρές ξενοδοχειακές μονάδες,μικρή μείωση σημείωσαν τα μεσαία ξενοδοχεία, όπως και τα μεγάλα δηλαδή αυτά που διαθέτουν πάνω από 101 δωμάτια.

Πηγή: nooz.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *