Γκρίνια και κόντρες στο χθεσινό υπουργικό

Η ένταση, η γκρίνια και η κατήφεια των υπουργών ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά της χθεσινής συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

Τα βέλη των υπουργών συγκέντρωσε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ο οποίος κατά την έναρξη της ομιλίας του παραδέχτηκε πως δεν έχει ακριβή στοιχεία για το πόσοι και ποιοι θα βγουν σε….
εργασιακή εφεδρεία.

Ορισμένοι υπουργοί αντέδρασαν λέγοντας πως πρέπει το θέμα να επανεξεταστεί, ωστόσο ο Ευ. Βενιζέλος επεσήμανε πως τα περιθώρια πλέον έχουν στενέψει ασφυκτικά.

Με αφορμή την απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων ξέσπασε κόντρα μεταξύ του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Γιάννη Ραγκούση.

«Στην απογραφή βρέθηκαν 6.000 δημόσιοι υπάλληλοι πάνω από 90 ετών», είπε ο «τσάρος» της Οικονομίας, κάνοντας λόγο για απογραφή που θα έπρεπε να ξαναγίνει μιας και έχει «εξωφρενικά στοιχεία».

«Θα τιναχτεί στον αέρα η κυβέρνηση αν τιναχτεί στον αέρα η απογραφή», φέρεται να είπε ο Γιάννης Ραγκούσης, αν και παραδέχθηκε την ανάγκη επικαιροποίησής της κάθε χρόνο.

Τα «πυρά» συγκέντρωσαν επίσης και ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, αλλά και ο παραιτηθείς –πλέον- κ. Χάρης Παμπούκης, οι οποίοι μονοπώλησαν κατά την πρώτη περίοδο της κυβέρνησης τον τομέα των αποκρατικοποιήσεων και την προσέλκυση ξένων επενδυτών.

Όσον αφορά στις αποκρατικοποιήσεις και τις ξένες επενδύσεις, κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε ιδιαίτερα στον αδερφό του κ. Νίκο Παπανδρέου. Υποτίθεται ότι μέσω του κ. Παπανδρέου υπάρχει «ανοιχτή γραμμή» με το Κατάρ.

Την ανάγκη «να εξηγήσουμε τι πάμε να κάνουμε», τόνισε στη συζήτηση για την έγκριση του προσχεδίου του προϋπολογισμού η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, παρατηρώντας ότι «δεν έχει πολιτική στόχευση».

Επί των ρυθμίσεων της εργασιακής εφεδρείας δεν υπήρξαν σοβαρές ενστάσεις εκτός κάποιων παρατηρήσεων του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και των Αναπληρωτών υπουργών Εξωτερικών Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου και Παιδείας Φώφης Γεννηματά.


http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *