Υγιεινή πίτσα με … φύκια!

Υγιεινή πίτσα με ... φύκια!Η πίτσα κάνει καλό στην υγεία, αρκεί να είναι προσεγμένα τα υλικά της. Ποια πρέπει να είναι αυτά;

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στη θέση του έξτρα τυριού και του πεπερόνι θα πρέπει να φιγουράρουν φύκια, που…
περιέχουν το 30% των βιταμινών και των μεταλλικών στοιχείων που πρέπει να καταναλώνει κανείς καθημερινά! Επιπλέον έχει το ένα τρίτο των θερμίδων, της πρωτεΐνης και των υδατανθράκων που πρέπει να καταναλώνουμε κάθε μέρα.

Η νέα αυτή υγιεινή συνταγή πίτσας είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Μάικ Λιν από το Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης με τον επιχειρηματία Ντόνι Μακ Λιν.

Ο καθηγητής Λιν είχε την ιδέα αυτού του σούπερ διατροφικού και υγιεινού πιάτου ύστερα από χρόνια έρευνας που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της βελτίωσης των διατροφικών συνηθειών των Σκωτσέζων.

Οι πίτσες που παρασκεύασε έχουν επίσης σάλτσα ντομάτας, που είναι εμπλουτισμένη με κόκκινη πιπεριά για να αυξήσει την περιεκτικότητά της σε βιταμίνη C, ενώ διαθέτουν επίσης υψηλά επίπεδα μαγνησίου και καλίου. Σημασία δόθηκε και στη γεύση.

Οι διατροφικά ισορροπημένες αυτές πίτσες, που θα κυκλοφορήσουν σύντομα στην Σκωτία με την ονομασία Eat Balanced, θα διατίθενται σε δύο βερσιόν: η πρώτη θα έχει γεύση τυρί-ντομάτα και η δεύτερη ελάφι!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *