Διαχείριση επαγγελματικού στρες

Το στρες στο χώρο εργασίας θεωρείται σχεδόν δεδομένο….
Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι να απαλλαγείτε από αυτό ή έστω, να το περιορίσετε σε επιτρεπτά πλαίσια.Για πολλούς, η εργασία είναι μια καθημερινή ρουτίνα και μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση άγχους. Έτσι, οι μέρες περνάνε έχοντας ως στόχο μόνο την απολαβή χρημάτων, χωρίς ουσιαστική πρόοδο. Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσετε είναι ότι η δουλειά προσφέρει εκτός από χρήμα, πολλές δυνατότητες για κοινωνικές επαφές, επικοινωνία, διαχείριση και επίλυση ζητημάτων, εγρήγορση και κινητοποίηση του μυαλού και άλλα τόσα σημαντικά πράγματα που συνήθως δεν τα σκεφτόμαστε. Η εργασία απελευθερώνει τη σκέψη και χαρίζει εξωστρέφεια, ακόμα και αν είναι μια δουλειά που γίνεται από το σπίτι. Η χαρά της προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο και γι” αυτό το άγχος δεν έχει θέση στη δουλειά σας.
Το άγχος πηγάζει από ανασφάλειες είτε οικονομικές είτε προσωπικές και γεννά ακόμα περισσότερους προβληματισμούς. Η σωστή διαχείριση του άγχους μπορεί να φέρει θετικά αποτελέσματα και επιτυχία στη δουλειά σας, αρκεί να το δείτε ως μια κινητήρια δύναμη για να δράσετε πιο μεθοδευμένα. Πολλοί είναι αυτοί που προτιμούν να δρουν υπό πίεση ενώ άλλοι, νιώθουν ότι το μυαλό τους θολώνει από τις πολλές υποχρεώσεις που τρέχουν και δεν τις προλαβαίνουν.

Το επαγγελματικό στρες χρειάζεται να το δείτε θετικά και να το αφήνετε πάντα πίσω στο χώρο εργασίας σας. Σημαντικό είναι να μην μεταφέρετε το εργασιακό άγχος στο σπίτι σας, γιατί δημιουργείτε προστριβές και δυσάρεστες καταστάσεις χωρίς ουσιαστικό λόγο. Όσα συμβαίνουν στο σπίτι, μένουν στο σπίτι και όσα συμβαίνουν στη δουλειά, μένουν στη δουλειά. Η σκέψη αυτή, θα σας βοηθήσει πολύ ώστε να βρείτε τις ισορροπίες σας και να διαχειριστείτε καλύτερα την επόμενη αγχωτική κατάσταση.

post4life.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *