Ανοιχτοί οι δρόμοι, «αστακός» το κέντρο της Αθήνας

Λίγο μετά τις 19.30 το βράδυ της Τετάρτης, το κέντρο της Αθήνας επανήλθε στην ηρεμία και σε κανονικούς ρυθμούς. Όλοι οι δρόμοι δόθηκαν στην κυκλοφορία, με μοναδική εξαίρεση την Πατησίων, στο ύψους του Πολυτεχνείου, έξω από το οποίο παρέμεναν παρατεταγμένες ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Έντονη ήταν η αστυνομική παρουσία και στην……
ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, της Ομόνοιας και της πλατείας Συντάγματος.

Σε γενικές γραμμές, ήταν μια πορεία με μεγάλη συμμετοχή, αλλά σε ειρηνικό κλίμα, που, ως συνήθως, «αμαυρώθηκε» από σποραδικές εντάσεις και συμπλοκές σε διάφορα σημεία της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, ένταση επικράτησε γύρω στις 6.30 μμ στη Βασ. Σοφίας, στο ύψος του Πάρκου Ελευθερίας, λίγο πριν το τέλος της πορείας για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, συγκρούσεις νεαρών με τα ΜΑΤ σημειώθηκαν σε δύο σημεία, και συγκεκριμένα ένα στη διασταύρωση Παπαδιαμαντοπούλου και Βασ. Σοφίας και ένα μπροστά στο Πάρκο Ελευθερίας.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, ομάδες από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών έκαναν σφοδρές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων με πέτρες, ξύλα, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με δακρυγόνα και προχώρησαν σε συλλήψεις ατόμων

Η πορεία στη συνέχεια ολοκληρώθηκε ειρηνικά και οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν πίσω στο χώρο του Πολυτεχνείου. Στο ύψος της συμβολής της Βασ. Σοφίας με τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, ωστόσο, ομάδα νεαρών επιτέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες για λόγους ασφαλείας στην περιοχή, πετώντας τους μεγάλα κομμάτια από μάρμαρο και πέτρες.

Οι νεαροί απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς προς τη λεωφόρο Μεσογείων. Στη συμβολή της Μεσογείων με τη Φειδιππίδου έγινε χρήση δακρυγόνων από τους αστυνομικούς.

Συνολικά, έγιναν από την αστυνομία 48 προσαγωγές. Επίσης, ένας άντρας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο τραυματισμένος από το σταθμό του Μετρό Αμπελοκήπων στο Γενικό Κρατικό Αθηνών. Ο ίδιος δήλωσε ότι τραυματίστηκε στο πόδι από κροτίδα.

Επίσης, δύο φωτορεπόρτερ καταγγέλλουν ότι τους χτύπησαν αστυνομικοί της ομάδας «Δ» στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας, στο ύψος του «Νίμιτς» και πως έσπασαν τη φωτογραφική μηχανή του ενός από αυτούς.

Νωρίτερα, περί τις 16.00, επεισόδιο σημειώθηκε στη Σταδίου, στο ύψος της Κοραή, κατά τη διάρκεια της πορείας. Ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκε στο μπλοκ φοιτητικής νεολαίας με πέτρες και ξύλα, με αποτέλεσμα να υπάρξει συμπλοκή, που έληξε γρήγορα και δεν υπήρξε συνέχεια.

protothema

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

2 Comments

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *