Εμπρός βλήμα παχύ!


Θα είναι ένας συνταρακτικός Μάης!

Με βήμα ταχύ, προχωράμε για την πρωτομαγιά!

Ούτε αργία, ούτε απεργία, για φέτος …μάλλον ανεργία 20%……από ανθοδέσμες και λουλουδικό, δύσκολα τα πράγματα, οι περισσότεροι-ες θα αρκεστούμε στο μαγιόξυλο, σαν πιο οικονομικό, ή θα ορμήσουμε στα λιβάδια να μαζέψουμε ότι κατουρημένο από κατσίκες και σκυλόγατους αγριόχορτο βρούμε για να πλέξουμε το παραδοσιακό μαγιάτικο στεφάνι.

Ειδικά για φέτος θα παρακαλούσα ιδιαιτέρως τους εκδρομείς στην περιοχή μας ν’αφήσουν κανένα χαμομηλάκι, έτσι για δείγμα γιατί προβλέπεται, λόγω κρίσης, να ξηλώσουνε όλα τα χόρτα της περιοχής μας μαζί με τις ρίζες και τα χώματα…. θ’αλλάξει ο μορφολογικός χάρτης της….
.

βορειοανατολικής αττικής σου λέω…..

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους Μαγιοξυλιστές, ότι σε κάποια σημεία χορτολιβαδικών εκτάσεων πιθανόν να συναντήσουν προβατάκια, κατσικάκια, σκυλάκια, γατάκια, αυτά δεν τρώγονται λόγω της Πρωτομαγιάς αγαπητοί μου…..

Ο Ωρωπός και η γύρω περιοχή έχουν στολιστεί, φρόντισε η άνοιξη γι αυτό, με χρώματα ευωδιές, ζοχούς, ραδικάκια, βρούβες , μανιταράκια, σεραφείμ, ιεζεκιήλ, γαβριήλ χερουβείμ με φρέσκα χειροποίητα ζαρζαβατικολαχανικοκηπευτικά, , (ώ ρε μάσες τρελλές!), τουλάχιστον όταν δεν αδειάζει κανένας αχόρταγος εκεί κοντά…..

Να μη πιλήσω για τον μαγιάτικο οδοποιητικό οργασμό, που μας έχει πιάσει πριν το πάσχα, μιλάμε θα σκάσω απ’τον οργασμό…..δεν αντέχω άλλο οδοπεζοδρόμηση, κάνουμε ένα διάλειμμα και ξαναρχίζουμε?

Το ηθικό είναι ακμαιότατο, ο προβλήτας τραυματισμένος, τα γαϊδούρια εξαφανισμένα, κι ας είναι ο Μάης ο μήνας τους….

Καλώς να μας έλθετε Μαγιοξυλιστές, λουλουδοσυλλέκτες, η χλωρίδα μας δεν έχει Φ.Π.Α.!

Ωρωπιώτης

http://oropiotis.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *