Ουκρανία: Ο Λαβρόφ προειδοποίησε τον Κέρι για νέο «κύκλο αίματος»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ ζήτησε να σταματήσουν οι επιχειρήσεις που διεξάγουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εναντίον των αυτονομιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε το βράδυ της Τρίτης με τον ομόλογό του των ΗΠΑ Τζον Κέρι.
Ο Λαβρόφ ζήτησε τον τερματισμό των επιχειρήσεων προειδοποιώντας για «ένα νέο γύρο αιματοχυσίας». «Ο Λαβρόφ τόνισε ότι η απόφαση του προέδρου (της Ουκρανίας) Πέτρο Ποροσένκο να μην παρατείνει την εκεχειρία. . . ανοίγει νέο γύρο αιματοχυσίας με απρόβλεπτες συνέπειες για το ουκρανικό κράτος», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται επίσης ότι ο Τζον Κέρι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που έγινε με αμερικανική πρωτοβουλία εξέφρασε την επιθυμία της Ουάσιγκτον να εξευρεθεί μία ειρηνική λύση στη σύγκρουση, αλλά «αναγνώρισε τις διαφορές στις προσεγγίσεις σχετικά με το πώς θα επιτευχθεί αυτό». Στο μεταξύ, έγινε γνωστό από γαλλικές διπλωματικές πηγές ότι σήμερα συναντώνται στο Βερολίνο οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γαλλίας και της Γερμανίας για να εξετάσουν την ουκρανική κρίση.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *