Αιώνιοι φοιτητές οι Έλληνες…

ΕΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΕΚΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ..

Φραπέ, ταβλάκι και άααραγμα στις καφετέριες… Έτσι έχουμε στο μυαλό μας τους αιώνιους φοιτητές που τελικά είναι πολύ περισσότεροι από όσο νομίζαμε. Σύμφωνα με τα…
 δραματικά στοιχεία που φέρνει στο φως η…

«Κ», ένας στους τρείς εγγεγραμμένους φοιτητές σε ΑΕΙ είναι «αιώνιος» ενώ ένας στους δέκα παίρνει πτυχίο κάθε χρόνο!

Οι απογοητευτικές αυτές αναλογίες, προκύπτουν από τα στοιχεία που απέστειλαν έως τώρα στο υπουργείο Παιδείας 19 από τα 24 πανεπιστήμια, ύστερα από πρόσφατο σχετικό αίτημα.

Χαρακτηριστικά,το 2009 πτυχίο πήραν 21.105 φοιτητές. Από αυτούς οι 14.509 ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους έπειτα από πέντε ή έξι χρόνια από την εισαγωγή τους στο ίδρυμα, οι άλλοι7.226 χρειάστηκαν από εφτά χρόνια και πάνω ενώ 6.596 αποφοίτησαν στην τετραετία.

Μεταξύ των ιδρυμάτων οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, εμφανίζουν τις καλύτερες επιδόσεις. Το 2009 είχε 43.199 ενεργούς φοιτητές και την ίδια χρονιά αποφοίτησαν 5.428 που δεν είχαν ξεπεράσει τον έκτο χρόνο σπουδών (12,6%) ενώ πχ τα αντίστοιχα ποσοστά του Οικονομικού Παν. Αθηνών είναι12,2%, του Παν. Αθηνών 11,07% και του ΕΜΠ 10%. Το χαμηλότερο ποσοστό αποφοίτησης εμφανίζει το Γεωπονικό Παν. Αθηνών και αυτό λόγω των χαμηλών επαγγελματικών προοπτικών που έχει το πτυχίο αποφοίτησης.

Σε ότι αφορά στα ΤΕΙ, τα πράγματα είναι χειρότερα!!!! Ούτε ένας στους δέκα ενεργούς φοιτητές δεν αποφοιτά κάθε χρόνο. Συγκεκριμένα, το 2009, στα 15 ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ, ήταν εγγεγραμμένοι 147.850 φοιτητές. Τον ίδιο χρόνο αποφοίτησαν 11.293 φοιτητές οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους μέσα σε έξι χρόνια, (7,5% ποσοστό αποφοίτησης). Εάν προσθέσουμε αυτούς που χρειάστηκαν πάνω από 6 χρόνια για να πάρουν πτυχίο (σύνολο 19.660), η αναλογία αποφοίτησης επί των εγγεγραμμένων φθάνει το 8,7%

Σημειώνεται ότι τα καλύτερα ποσοστά αποφοίτησης, παρουσιάζονται στην ΑΣΠΑΙΤΕ με 15,2% και στο ΤΕΙ Αθηνών με 10,45%. Από την άλλη, τα χειρότερα ποσοστά αποφοίτησης, έχουν τα περιφερειακά ΤΕΙ με το χειρότερο το 3,7% του ΤΕΙ Κρήτης.

http://ola-e-tipota.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

28 Comments

  1. Maria

    10.08
    Δεν εννοούσα την κομματική αμφισβήτηση αλλά την αυτόνομη και κριτική σκέψη.
    Αυτό είναι που πρέπει να παίρνεις από το Πανεπιστήμιο. Όποιος μπαίνει στο Πανεπιστήμιο του δίνεται η ευκαιρία να το αποκτήσει και μέσα από τη βιβλιοθήκη αλλά και μέσα από τη συζήτηση.

    Αν αυτή η ευκαιρία χαθεί. Τσάμπα κόπος.

    Το Πανεπιστήμιο προσφέρει τη χαρά της αναζήτησης και της αμφισβήτησης. Αυτός είναι ο ρόλος του. Και μέχρι στιγμής τουλάχιστον με όλα τα στραβά προσφέρει αυτό.

    Τα όρια, την πειθαρχία, τις επιδόσεις ας τα βάζει ο καθενας στον εαυτό του και ας προσπαθήσει να κάνει ότι καλύτερο μπορεί.

    Είναι πολύ σημαντικό να μάθει κάποιος να λειτουργεί χωρίς Μπαμπούλες. Να πολεμάει κάθε τι που βάζει όρια στην ελευθερία του και την ελευθερία του διπλανού του.

    Όταν διαβάζεις επειδή θα σε πετάξουν έξω και θα πάβνε χαμένα τα χρόνια που έφαγες και τα λεφτά που έδωσες στα φροντιστήρια, τότε δεν γίνεσαι επιστήμονας αλλά ένα κομπλεξικό άτομο με φοβίες εθισμένο στη φάπα. Κάτι σαν τον Τζανετάκο στις παλιές Ελληνικές ταινίες.

    Είμαι ενάντια σε ότι λένε για τους φοιτητές αιώνιους ή μη.

    Αλλά και ενάντια στην αναζήτηση μέτρων για αυστηρότητα, επιτήρηση, πειθαρχία και τιμωρία.

    Επιτέλους είμαστε ενήλικοι πολίτες και όχι εξάχρονα παιδάκια.

    Εχω να παρατηρήσω μία νοοτροπία την οποία έχει πολύς κόσμος.

    Επικεντρώνονται όλοι στην Καφετέρεια που πάνε οι φοιτητές και κατ επέκταση στην κουβέντα μεταξύ τους. Μάθαμε να ποινικοποιούμε την κουβέντα και να τη θεωρούμε έγκλημα. Έλεος

    Τελικά μόνο οι δημοσιογράφοι και οι πολιτικοί έχουν δικαίωμα να μιλούν; και οι υπόλοιποι να ακούνε και να χειροκροτάνε;

    Σε όποιον αρέσει να είναι πρόβατο που μόνο ακούει και λέει μπεεεεεεε τότε να μη θέλει να κάνει πρόβατα και τους άλλους ούτε να αναζητεί βοσκούς και μπάτσους

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Mαρία μου Μαράκι μου,
    Μέ τήν οικεία προσφώνησή μου, θελω να σού εκφρασω τόν σεβασμό μου.
    Συμφωνώ μαζί σου ότι ή αμφισβήτηση είναι σημαντικό πράγμα γιά τήν παιδεία.
    Δυστυχώς όμως αυτή έχει κομματικό χρώμα καί κατευθυνεται σε βρώμικα κανάλια.
    Γι΄αυτό έχουμε καταφερει να φτιαξουμε ανθρωπους που τήν αντιστασιακη τους συμπεριφορά τήν έχουν εκφρασει με μία πορεια και στήν συνεχεια τήν έκαναν κορνιζαρισμενο τίτλο.
    Αν είχαμε γνήσιους αντιστασιακούς, δεν θα είμαστε σήμερα σ΄αυτήν τήν κατάντια.

    Reply
  3. ΔΙΓΕΝΗΣ

    ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ 'ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ' ΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΠΕΡΙ ΑΣΥΛΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΚΛΠ ΠΟΥ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΣΦΗΚΟΦΩΛΗΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ..ΦΑΤΡΙΕΣ. ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΒΛΑΚΩΔΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ.
    Υ.Γ ΑΝΑΜΕΝΩ ΣΧΟΛΙΑ ΠΕΡΙ ΦΑΣΙΣΤΑ,ΧΟΥΝΤΙΚΟΥ Κ.Α. ΑΛΛΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΙΚΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΣΤ'ΑΡΧΙΔΙΑ ΜΟΥ!

    Reply
  4. Maria

    Αν σας αρέσουν τα όρια και η αυστηρότητα ας την εφαρμόσετε πρώτα στον εαυτό σας και να βάλετε στόχο να τελειώσετε στην ώρα σας ή έστω ένα χρόνο μετά. Κανείς δεν θα σας εμποδίσει και κανείς δεν θα σας ενοχλήσει στην πραγματοποίηση του στόχου σας.
    Η μαγκιά είναι να κάνετε τη δουλειά σας καλά χωρίς να αναζητείτε Μπαμπούλες να σας πιέζουν.
    Οι Μπαμπούλες είναι για όσους έχουν τη νοοτροπία του……δούλου και όχι για ελεύθερους ανθρώπους που θέλουν να λέγονται επιστήμονες. Το ίδιο και η ρουφιανιά του να επιτηρείτε τους άλλους και να χρονομετράτε πόση ώρα κάθονται στην καφετέρεια και αν τελείωσαν στην ώρα τους η όχι.

    Και κάτι ακόμα η γνώση είναι δύναμη είτε βρείς δουλειά από τη σχολή που τέλειωσες είτε όχι.
    Αλλά η γνώση για να είναι πραγματική πρέπει να περνάει μέσα από την αμφισβήτηση και όχι μέσα από την πειθαρχία.

    Η γνώση είναι δύναμη όταν είναι τέτοια που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και για πάρτη σου και για τους γύρω σου και όχι απαραίτητα για κάποιον εργοδότη.

    Γι αυτό μην κοιτάτε σχολές που οδηγούν σε χώρους που………βγάζεις λεφτά.

    Μύθος είναι.

    Καμμιά σχολή δεν σε οδηγεί σε χρυσορυχείο.

    Αν τλειώνοντας το Πανεπιστήμιο και παίρνοντας πτυχίο δεν είσαι σε θέση να κρίνεις και να αμφισβητείς την εξουσία και την αυθεντία τώτε δεν έχεις μάθει τίποτα. Τσάμπα κόπος

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΕΛΛΑΣ 2011
    ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ/ΚΟΠΡΙΤΕΣ
    ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ/ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΟΡΟΥΣ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ/ΛΑΜΟΓΙΑ
    ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ/ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ
    ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ/ΛΗΣΤΕΣ
    ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ
    ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ/ΑΠΟΥΣΑ

    ΠΟΥ ΠΑΜΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Αφορίζουμε συνέχεια τους Έλληνες φοιτητές, σαν να πρόκειται για κάτι το πολύ άσχημο και τερατώδες που συμβαίνει στον τόπο, την ώρα που όλο το σύστημα είναι σε κατάσταση παραπληγικής φάσης.

    Παρόλα αυτά θέλουμε και απαιτούμε:

    Να πάνε σε ένα πανεπιστήμιο το οποίο είναι πολιτικό παραμάγαζο του καθενός.

    Να φροντίσουν να γραφτούνε σε καλό παραμάγαζο, για να τα έχουν καλά με τους καθηγητές και με τους κομματάρχες.

    Να ακούνε ανύπαρκτες ομιλίες, με ανύπαρκτους ομιλητές.

    Να βλέπουν τα μαθήματα τους να χάνονται και να ξευτελίζονται, διότι κάποιοι θέλουν να κλείσουν τα σχολεία για απεργίες και διαδηλώσεις, σε συμπαράσταση των απολυμένων του τάδε εργατικού συμπλέγματος.

    Να τα κάνουν μερικοί φωτιά και λαύρα, κάθε λίγο και λιγάκι, για να κατευνάσουν την ακόρεστη τους όρεξη στο χάος.

    Να τελειώσουν στην ώρα τους, για να μπουν γρήγορα στις λίστες των ανέργων και να γίνουν οι επόμενοι οσφιοκάμπτες των βουλευτικών γραφείων.

    Γρήγορα να αποφοιτήσουν.

    Γρήγορα να δουλέψουν.

    Γρήγορα να μπουν στο μαγκανοπήγαδο.

    Γρήγορα γιατί αλλιώς, σκέπτονται και αυτό δεν είναι καλό.

    Καλύτερα να πίνουν φραπέδες, σκεπτόμενοι στις καφετέριες, παρά να είναι πτυχιούχοι εργάτες και χαμάληδες για 500 ευρώ το μήνα.

    ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΚΕΨΗ

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ, ΚΑΤΑΛΗΨΗ, ΑΠΟΧΗ, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ, ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΛΑΣΚΑΣ, ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΛΠ ΤΕΤΟΙΑ. ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 10-15 ΧΡΟΝΙΑ, ΘΕΛΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΟ ΑΡΑΛΙΚΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΟ … ΛΑΔΑΚΙ.

    Reply
  8. doctormarkon

    Τι ζόρι τραβάτε αν ο άλλος μείνει 10 χρόνια στο Πανεπιστήμιο ή αν διακόψει και ξαναρχίσει μετά από 10 χρόνια?
    Αφού στα 6 χρόνια δεν παίρνει ούτε βιβλία ούτε πάσο ούτε τρώει μέσα. Χάνει τα δικαιώματα του φοιτητή και δεν στοιχίζει τίποτα.

    Αν είσαστε φοιτητές κοιτάχτε να βρείτε κάποιο ενδιαφέρον στα μαθήματα, να αρπάξετε την ευκαιρία της πρόσβασης στη βιβλιοθήκη που είναι ένα προνόμιο που δεν κρατά πολύ, να αγαποήσετε τη γνώση και την επιστήμη αν αυτό είναι δυνατόν και αφήστε τι κάνουν οι άλλοι. Το καφεδάκι και η κουβέντα είναι μέσα στο πρόγραμμα και δεν καθυστερεί τις σπουδές.
    Κοιτάξτε τον εαυτό σας και την πρόοδό σας και αφήστε τους άλλους.

    Όποιος ζητάει αυστηρότητα και σφιγμένα λουριά τιμωρίες και αποκλεισμούς αργά η γρήγορα αυτό θα γυρίσει εναντίον του.

    Η αυστηρότητα και το ζόρι δεν συνδέεται καθόλου με την ποιότητα των σπουδών.

    Το πανεπιστήμιο είναι ένας χώρος όπου πρέπει να υπάρχει ελευθερία λόγου και απόψεων για να είναι πανεπιστήμιο. Διαφορετικά είναι ΙΕΚ.

    Το Ελληνικό Πανεπιστήμιο δεν είναι αγγελικά πλασμένο. Αλλά αν κάτι πρέπει να αλλάξει αυτό δεν είναι προς την κατεύθυνση που λέτε.

    Προς αυτή την κατεύθυνση, της αυστηρότητας, της αποστήθισης, του άγχους, της πειθαρχείας και της απόρριψης βγάζει όχι επιστήμονες αλλά σπασικλάκια αναλώσιμα που θα δεχτούν ακόμα και τη σφαλιάρα για μια δουλειά των 500 Ε

    Reply
  9. Ανώνυμος

    7:19, μάθε πρώτα να γράφεις και να μιλάς σωστά, αν είσαι και φοιτητής που πολύ αμφιβάλλω, κι ύστερα έλα να μας την πεις, παλιοπαρτάλι…

    Reply
  10. doctormarkon

    Λάθος δεν το πήρα προσωπικά.
    Αλλά αφού το πτυχίο δεν σου εξασφαλίζει δουλειά είναι φυσικό να διακόψει κάποιος όταν βρει ικανοποιητική δουλειά κατά τη διάρκεια των σπουδών όταν δεν ξέρει αν θα βρεί την ίδια δουλειά τελειώνοντας και παίρνοντας πτυχίο.

    Αλλά υπάρχουν και οι οικονομικοί λόγοι.
    Είναι δύσκολο να ζήσει κάποιος οικογένεια με 1000 ευρώ και πόσο μάλιστα να σπουδάσει παιδί αν περάσει σε άλλη πόλη.

    Αν υπάρχουν μερικοί τεμπέληδες όπως λέτε δεν είναι δυνατόν να χάσουν την ευκαιρία και άνθρωποι που λόγω ανωτέρας βίας αναγκάστηκαν να διακόψουν. Για να αποδείξουν τους λόγους ανωτέρας βίας θα πρέπει να υπάρξει γραφειοκρατία χαρτιά γιατρού και κάποιες επιτροπές που θα κρίνουν αν πρέπει κάποιος να συνεχίσει ή να πεταχτεί απ έξω.

    Ενα ακόμα γραφειοκρατικό πλοκάμι από το οποίο κάποιοι θα γλύψουν μέλι.

    Reply
  11. γιαννης

    Σε καμία περίπτωση δεν επικροτώ το χάλι που επικρατεί στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, αλλά ο τίτλος της είδησης είναι καθαρά δημοσιογραφικός και παραπλανητικός. Το διάβασα εχθές και στο σαιτ της καθημερινης.
    Ας υποθέσουμε, ότι μια σχολή Πολυτεχνική απαιτεί 5 χρονια σπουδών και εισερχονται στο 1ο έτος 200 φοιτητές και ΟΛΟΙ τελειώνουν στην ώρα τους. Οπότε σπουδάζουν ταυτόχρονα σε όλα τα έτη 1000 φοιτητές και κάθε χρόνο 200 παίρνουν πτυχίο. Έτσι με απλή αναλογία τον βγάζουμε τον τίτλο : ENA ΣΤΟΥΣ ΠΕΝΤΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΠΤΥΧΙΟ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ και μάλιστα στη σχολή που όλοι τελειώνουν στην ώρα τους!
    Με τον ίδιο τρόπο έκανε και στο δημοσίευμα τους υπολογισμούς του ο συγγραφέας. Γνωρίζει και η γιαγια μου πλέον οτι οι δημοσιογράφοι είναι κουφάλες, μερικοί όμως είναι και φτηνότατες κουφάλες.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Αυτός που το γραψε δεν ξέρουμε, αλλά αν ο αγράμματος 7:19 είναι φοιτητής, που μάλλον πρέπει να είναι, καταλαβαίνεις γιατί το εκπαιδευτικό σύστημα κι η κοινωνία μας πάνε κατά διαόλου…

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Άμα σου "φένεται" μεγάλε καταλάβαμε τι σόι φοιτητής είσαι…
    Απ΄τους καλούς…
    Ουστ ρε κοπρίτη!

    Reply
  14. Ανώνυμος

    Δηλαδή όλοι οι φοιτητές είναι ρεμάλια και τεμπέληδες;
    Το ότι επιλέξαμε να μην γραφτούμε στις κωλοπαρατάξεις σημαίνει ότι είμαστε τεμπέληδες;
    Το ότι ένας καθηγητής ντίβα γουστάρει να βλέπει να χρωστάει το μαθημα του 500+ φοιτητές, σημαίνει ότι είμαστε τεμπέληδες;
    Μου φένεται ότι είστε εκτός πραγματικότητας και δεν έχετε ιδέα τι συμβαίνει στα πανεπιστήμια και στα τει.

    Reply
  15. doctormarkon

    Ο αιώνιος φοιτητής δεν είναι εκείνος που παίζει ταβλάκι και αράζει στην καφετέρεια. Αυτό είναι μία υπεραπλούστευση
    Είναι κυρίως εκείνος που κάτι του έτυχε και αναγκάστηκε να σταματήσε.
    Είτε επειδή έτυχε ευκαιρία για δουλειά.
    Είτε επειδή παντρεύτηκε.
    Είτε αν ήταν γυναίκα επειδή έμεινε εγκυος.
    Ακόμα είδα στο Πανεπιστήμιο και μία κυρία όπου στο δεύτερο έτος των σπουδών έπαθε ατύχημα και έμεινε ανάπηρη. Συνέχισε 20 χρόνια μετά με πολύ καλές επιδόσεις.

    Τον "αιώνιο" φοίτητή δεν τον βλέπεις καν στη σχολή.

    Οι αιώνιοι φοιτητες είναι ένα στερεότυπο για να περικοπεί και το τελευταίο δικαίωμα του πολίτη. Το δικαίωμα να διακόψεις για μεγάλο διάστημα και να ξαναρχίσεις χρόνια μετά χωρίς να δώσεις λογαριασμό για ποιό λόγο σταμάτησες και για ποιό λόγο θέλεις να ξαναρχίσεις.

    Ετσι κι αλλιώς ο ανενεργός και όχι αιώνιος φοιτητής δεν στοιχίζει τίποτα στον κρατικό προυπολογισμό, ούτε τρώει τη θέση κανενός.
    Παραμένει μόνο ένας αριθμός στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή της σχολής.

    Η παιδεία είναι ταξική και όσο πάει γίνεται ακόμα πιό ταξική.
    Είσαι τόσο σίγουρος εσύ που το έγραψες αυτό ότι έχει ο μπαμπάς να πληρώνει μετά από τόσες περικοπές μισθών?.
    Είσαι σίγουρος ότι κάποιο παιδί που πέρασε σε καλή σειρά και θέλει να σπουδάσει δεν θα διακόψει για οικονομικούς λόγους?

    Για ποιό λόγο πρέπει να χάσει την ευκαιρία να ξαναρχίσει όταν υπάρχουν καλύτερες συνθήκες και προυποθέσεις?

    Η εικόνα του φοιτητή που κάθεται στην καφετέρεια είναι εκείνη του ενεργού φοιτητή μετά από εξετάσεις ή το μάθημα.
    Το ότι πίνει καφέ με τους φίλους στην καφετέρεια δεν σημαίνει ότι είναι αιώνιος φοιτητής.

    Βάζεις άλλη εικόνα σε άλλη περίπτωση και να μην αφορίζεις αμα δεν ξέρεις

    Reply
  16. Ανώνυμος

    6.32 ΣΩΣΤΑ….

    ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΔΡΙΣΜΟΣ ΟΜΩΣ!

    ΔΙΟΤΙ ΤΕΙΝΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ Η ΑΝΔΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΣ.

    Reply
  17. Ανώνυμος

    Στόν συμπαθή φίλο που απάντησε πρώτος θελω να του πώ ¨οτι ειναι καλύτερα να διαχωρίζουμε τον ανδρισμο από τήν μαλακία…

    Reply
  18. Ανώνυμος

    ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΟΤΙ ΣΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ, Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΑΙΩΝΙΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΠΕΡΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΗΜΕΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ, ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.
    ΜΕ ΠΛΗΣΙΑΣΑΝ ΑΠΌ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΕΤΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΑΠΌ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΕ Ο ΚΑΘ΄ΕΝΑΣ. ΑΝ ΓΡΑΦΤΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΣΕ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΤΑΔΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
    ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΠΑΛΙ, ΤΑ ΙΔΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΣΕ ΠΕΡΝΑΝΕ ΆΛΛΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ.
    ΜΙΑ ΑΠΕΡΑΝΤΗ ΣΑΠΙΛΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ Σ΄ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΑΠΊΛΑ, ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΉΝ ΑΠΟΜΑΚΡΙΝΣΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ.
    ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΣΟΒΑΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΟΥ, ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ.
    ΕΔΩ ΑΛΛΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ…ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΡΟΪΔΑ… ΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ…
    ΓΙ'ΑΥΤΕΣ ΟΜΩΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΡΟΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΑΝ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΕΣ ΠΟΡΝΕΣ, ΕΧΟΥΝ ΒΓΑΛΕΙ ΤΟΝ ΣΚΑΣΜΟ !

    ΣΕ ΠΤΥΧΕΙΟ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

    Reply
  19. Ανώνυμος

    6.17 ΜΜ

    ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ?????????????
    @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
    ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΞΕΜΑΣΤΟΥΡΩΣΕΙΣ@@@@@@@@@@@@???????????

    ΑΑΑΛΛΑ ΛΕΣ ΕΣΥ
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΜΑ!!!

    Reply
  20. Ανώνυμος

    ΑΦΟΥ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ/ΤΗΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑΣ
    ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΚΙ ΟΠΟΥ ΜΠΕΙ
    ΓΙΑ ΝΑ……….ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ ΦΥΓΕΙ
    ΑΛΛΟΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥΥ
    ΔΙΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΜΟΝΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ
    ΑΡΑΛΙΚΙ
    ΠΟΤΑ ΞΕΝΥΧΤΙΑ ΠΗΔΗΜΑΤΑ ΚΛΠ
    ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ?????????

    ΟΛΑ…?-Ε -> ΤΙΠΟΤΑ……….

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *