ΕΛΛΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ !!!…Ένα σημείωμα κρυμμένο σε όπλο…

Σας το αφιερώνω, λόγω και των ημερών.. από ένα φίλο.

Ο Λάμπης Ν. Βολονάκης, λοχίας του Α΄ Λόχου του 17ου Συντάγματος Πεζικού υπηρετούσε στη Μικρά Ασία το 1920. Αποσυναρμολογώντας και καθαρίζοντας το όπλο του, βρήκε ένα σημείωμα και μια πεντάρα. Τα φύλαξε μέχρι την επιστροφή του στην πατρίδα και τα κατέθεσε στην Ιστορική και Εθνολογική Εταιρία της Ελλάδος. Το σημείωμα είναι ενδεικτικό του διαχρονικού πνεύματος του Έλληνα Στρατιώτη, το οποίο προσπαθούν να…
εξοντώσουν τα τελευταία χρόνια:

Εν Μπιζανίω, 20 Φεβρουαρίου 1913

Αγαπητέ Συνάδελφε,
Σε χαιρετώ,

Σε, που θα έχης την τύχη να ανοίξης το πέλμα του όπλου αυτού, θα εύρης την πεντάρα αυτή και να πάρης ένα τσιγάρο, να το καπνίσης στην υγεία μου. Το όπλο αυτό το έφερα επί πέντε έτη. Το δόξασα και με δόξασε και τώρα αναγκάζομαι να το εγκαταλείψω, λόγω τραυματισμού μου. Πέρασα τόσες και τόσες στιγμές και δεν το εγκατέλειψα και εάν η Πατρίς σε χρειασθή, να το τιμήσης.

Νικ. Καββαδίας
Κοθρέα – Ένωσις Κεφαλληνίας

Αναγνώστης

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

34 Comments

  1. Αντώνης Σαμαράς

    ΚΙ ΕΓΩ ΣΑΣ ΧΕΖΩ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ, ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ!!! ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΑ ΚΑΘΙΚΙΑ, ΠΑΣΟΚΟΣΚΥΛΑ, ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΕΥΡΩ, ΠΡΟΔΟΣΑΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!! Ο ΣΗΜΙΤΗΣ (ο κρυπτοεβραίος αρχηγός σας, μουνόπανα πασοκικά) μας έβαλε με το ζόρι και ψεύτικα στοιχεία στην ΟΝΕ! Μας άρπαξε όλα τα λεφτά απ το Χρηματιστήριο! Ψήφισε και έφερε την Σένγκεν! Ελληνοποίησε παράνομους Γεωργιανούς και Ουκρανούς σαν δήθεν Πόντιους για να βγει στις εκλογές! Ψήφισε και μας έφερε το προδοτικό ΜΑΑΣΤΡΙΧ !!! Έδωσε εκαττομύρια πράσινες κάρτες σε Αλβανούς εγκληματίες!!! Και τώρα ο Γιωργάκης, Τζέφρυ, ο ΑμερικανοπολωνοΕβραίος, ο 25% ψευτοέλληνας, ξεπουλάει ότι έχει απομείνει! ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ, ΣΚΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚΙΚΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ανώμαλοι και διεφθαρμένοι, ΘΑ ΣΑΣ ΓΔΑΡΟΥΜΕ ΖΩΝΤΑΝΟΥΣ !!!

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Κ ΕΓΩ ΕΧΕΣΑ ΦΙΛΕ ΤΩΡΑ ΒΓΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΛΑΛΛΕΤΑ ΕΡΙΞΑ ΚΑΤΙ ΒΡΩΜΟΚΟΥΡΑΔΕς ΤΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ Κ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΚΟΥΡΑΔΕΣΣΣΣΣΣ ΣΚΑΤΑ ΣΑΝ ΤΗΝ ΝΔ…ΠΑΣΟΚ Κ ΕΓΩ ΠΡΩΗΝ ΚΟΥΡΑΔΙΣΤΗς ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ …ΠΟΥΣΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΓΑΜΗΜΕΝΕ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΝΔ ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ ΑΡΧΙΔΙ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΕ

    Reply
  3. Ανώνυμος

    efaga εχεσα καλα σαν τον καραμανλη μια κουραδα μεγαλη μετα κατουρησα σαν την αλογοσκουφα ,εριξα μιακλανια σαν τον ρουσοπουλο κ τωρα ξαναπαω να χεσω οπως ο χοντρος που εφερε την ελλαδα σε αυτα τα χαλια 5 χρονια που κυβερνουσε συγνωμη εχεζε…ο σαμαρας οπροδοτης κανεις δεξιος δεν τον ψηφιζει εγω ειχα ψηφισει νδ κ παραδεχομαι οτι εκανα την μεγαλυτερη μαλακια οποτε μονο πασοκ η λαος η ντορα…οχι σαμαροσκυλο θα χρεωκοπησουμε με αυτον τον σιονιστη με αυτον τον αλβανοδεν εχω ορεξη για τετοια …μονο πασοκ μαγκες να κοιμομαστε ησυχοι…παω να χεσω καλα κουραδες σαν τον καραμανλη…πρατσσσσσσ προυτσσσσσσ σαμαρα να μια κουραδα!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  4. Ανώνυμος

    "…ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΙΔΕΑ, ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ"

    Μαλάκες καραγκιόζηδες και ανεγκέφαλοι ακροδεξιοί.
    Τους έριξαν το σύνθημα για την σωτηρία της πατρίδας και "τσίμπησαν". Παραδίνονται για να δουλεύουν σαν σκλάβοι με πρόσχημα την σωτηρία της πατρίδας, ενώ στην ουσία δεν έχει καμία σχέση με αυτό.
    Δεν μου κάνει εντύπωση, πάντα ήταν το ένα δεκανίκι της αστικής δημοκρατίας, το άλλο είναι οι βρωμοαριστεροί.

    Να ενωθείτε λοιπόν κάτω απο την κοινή ιδές…των δανεικών για να συνεχίσεται να μιζεριάζεται.
    ΤΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΑΠΙΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΣΑΣ.

    Ή ΕΛΛΑΣ Ή ΤΕΦΡΑ..

    Reply
  5. ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ

    ΑΔΕΛΦΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΙΔΕΑ, ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΑΦΑΝΗΣΤΟΥΜΕ, ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΓΥΡΩ ΜΑΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ, ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΙΔΕΥΟΥΜΕ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ, Ο ΧΡΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟΣ!!!

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!ΚΑΙ ΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ NA TO KANOYME ΠΙΑ!!

    Reply
  6. Ανώνυμος

    ΔΕΝ ΚΥΤΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ,ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΙΚΡΟΒΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟ,ΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΑ,..ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟ!!!!

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΑΛΛΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΟΠΛΑ.
    ΚΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΕΙΣ.ΠΡΩΤΟΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΝΕ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΟΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕΧΡΙΣ ΥΠΕΡΒΟΛΗΣ. ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΣΤΟΝ ΚΑΦΕΝΕ , ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ Ο ΕΝΑΣ ΤΟ ΜΑΤΙ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΦΑΣΙΣΜΟ.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    1:48 TO IERO AFTO PANI EXEI POTISEI ME POLI AIMA GIA NA EISAI ESEI ELEYTHEROS SHMERA NA LES OTI BLAKIA SOY KATEBEI STO MIALO AYTO TO PANI DEN EINAI KOYRELI EINAI IDEA!!!! EINAI SIMBOLO!!!!!!AN DEN TO AGAPAS.TOYLAXISTON MHN TO PROSBALEIS…..SYROS

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΟ ΣΑΠΟΥΝΙ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣ….,
    ΒΡΩΜΑΝΕ ΠΑΝΤΑ ΠΑΤΡΙΔΕΜΠΟΡΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΒΛΑΧΙΑ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟ ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΧΥΣΙΑ
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΑΣΤΑΜΑΤΗΤΑ…..

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Ρε τσογλάνια της γενιάς των καταραμένων σας αξίζει αυτό που σας συμβαίνει γιατί εκτός από βλακείες ο νους σας κατεβάζει και σκατά! Το μέλλον σας προδιαγράφεται κατάμαυρο και εσείς ακόμη ασχολήστε με κόμματα ζώα;;;

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Τι σχέση έχετε εσείς που εκφράζεστε έτσι, μαυτό το παλικάρι που έγραψε το γράμμα? ΚΑΜΜΙΑ. Εσάς όποιες και να είναι οι απόψεις σας ΔΕΝ σας χρειάζεται η πατρίδα αυτή για την οποία τραυματίσθηκε το παλικάρι του γράμματος. Συνέλθετε.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    איזה ביצוע מטורףף

    א זה שיר מהמקורות לא של עידן יניב

    ב יקח לעידן יניב עם כל הכבוד עוד כמה שנים להגיע לרמת ביצוע כזאת

    HENRY KISSINGER

    Reply
  13. Ανώνυμος

    Ναι! και στην πρωτη γραμμη αν χρειαστει ειμαστε ετοιμοι να πολεμησουμε για την πατριδα μας και την τιμη μας. Η φλογα της αγαπημενης μας Ελλαδας καιει παντα στην ψυχη μας και αυτο τιποτα δεν θα το αλλαξει.

    Reply
  14. Ανώνυμος

    ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΠΑΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΧΕΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΤΑΦΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΥ ΑΝΑΡΧΑ ΑΛΕΞΗ!!!!
    ΖΟΥΑΑΑΑΧΧΧΧΧΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

    Reply
  15. Ανώνυμος

    ρε εσεις οι τελευταιοι ηθελα να ηξερα απο τι ειδους παρτουζα γεννηθηκατε

    Reply
  16. Ανώνυμος

    ΕΣΥ ΠΑΠΑΡΙ ΣΥΡΙΖΟΠΟΥΣΤΑ ΘΑ ΚΛΑΣΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΧΤΙΚΙΑΡΙ. ΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΡΑΣΩ ΤΟ ΚΟΝΤΑΡΙ ΑΠΟΤΟ ΚΟΥΡΕΛΙ ΣΤΗ ΚΟΛΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΩ ΤΑ ΑΝΤΕΡΑ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ ΠΑΛΙΟΠΟΥΣΤΑ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟ ΣΚΟΥΛΙΚΙ .

    Reply
  17. Ανώνυμος

    1.48
    εγω ειμαι ετοιμος να πριονισω οποιον αναρχοκομουνιστη εχει την ηλικια του αλητακου νεκρου αλεξη και να χυσω μεστο νεκρο κολαρακι του…μουχαχαχαο

    Reply
  18. Ανώνυμος

    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ!!!
    ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!!!!

    Reply
  19. Ανώνυμος

    εγω ειμαι ετοιμος να σκοτωσω οποιον ελληνα ειναι προβατο,κρατα ασπρο μπλε κουρελι και μας μολυνει τον αερα.

    Reply
  20. Ανώνυμος

    ω σιονιστες ω δολοφονοι ω βιαστες στον επερχομενο πολεμο θα σας αντιμετωπισουμε με τροπο που δεν εχετε δει σ ολη την υπαρξη σας

    Reply
  21. Ανώνυμος

    Ειμαι 27 κ ετοιμοσ να σκοτωσω κ να σκοτωθω για την πατριδα..Χρονια πολλα αδερφια

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *