Βίντεο -Εγκρίθηκε από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση Κοππά για την άμυνα της ΕΕ

Με συντριπτική πλειοψηφία εγκρίθηκε στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η έκθεση της Μαριλένας Κοππά για την εφαρμογή της….

Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Aμυνας της ΕΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει, σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης όπου πρέπει να γίνουν περισσότερα με λιγότερους πόρους, να συνεργαστούν στενότερα για μια πιο αποτελεσματική ευρωπαϊκή πολιτική ασφάλειας και άμυνας που θα καταστήσει την ΕΕ έναν αξιόπιστο παράγοντα στη διεθνή σκηνή και θα ενισχύσει τον ρόλο της.

Η ψήφιση της εν λόγω έκθεσης αποκτά ιδιαίτερη σημασία, εν όψει της επικείμενης Συνόδου Κορυφής του Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση αφιερωμένη στην ασφάλεια και την άμυνα σε μια περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης όπου πρέπει να γίνουν περισσότερα με λιγότερους πόρους.

Στην παρέμβασή της η εισηγήτρια της έκθεσης Mαριλένας Kοππά επισήμανε: «Η έκθεση δίνει μεγάλη σημασία στην θαλάσσια ασφάλεια, με την έκκληση στην Ύπατη Εκπρόσωπο για την εκπόνηση Ευρωπαϊκής Θαλάσσιας Στρατηγικής. Μιλάει για τη σημασία της ενεργειακής ασφάλειας και της ασφάλειας των υποδομών. Αναφέρεται στην ασφάλεια των τηλεπικοινωνιών, την ασφάλεια του Διαδικτύου. Τα πεδία δράσης για την ΚΠΑΑ είναι πλέον πολύ περισσότερα από παλιά.

Η Ένωση οφείλει να επιχειρεί στην ξηρά, τον αέρα, τη θάλασσα, το διάστημα, τον κυβερνοχώρο. Στενά συνδεδεμένη επίσης με την πολιτική Άμυνας είναι η ασφάλεια και η προστασία των συνόρων , σε μια περίοδο όπου οι πιέσεις στην ΕΕ και κυρίως σε συγκεκριμένα Κράτη μέλη αυξάνουν μέρα με τη μέρα».

Τόνισε επίσης ότι η λύση και στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας, είναι να παλέψουμε για περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη.

«Έτσι κι αλλιώς το ίδιο το ευρωπαϊκό εγχείρημα είχε πάντα προχωρήσει με ουτοπισμό, μεγάλες ιδέες και επιμονή στον κοινό στόχο για ολοένα μεγαλύτερη ολοκλήρωση. Η ΚΠΑΑ δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση» κατέληξε η κ. Κοππά.

Δείτε το Βίντεο

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *