Έκανε πίσω ο Χαρδούβελης για τον αιγιαλό

 Πίσω έκανε το υπουργείο οικονομικών στο νομοσχέδιο για τον αιγιαλό, καθώς ουσιαστικά αποσύρεται και θα κατατεθεί μόνο η μνημονιακή δέσμευση για τη χάραξη του αιγιαλού, όπως άλλωστε διεμήνυσε από χθες το….
ΠΑΣΟΚ, μέσω του Γιάννη Μανιάτη. Στο μεταξύ σειρά προτάσεων για αλλαγή της φορολογικής πολιτικής, προς την κατεύθυνση της ελάφρυνσης των πολιτών, υπέβαλαν οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ στον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη, κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Οικονομικών, η οποία ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ πρότειναν τα εξής:

-Να μειωθεί ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς το μέτρο της εξίσωσης του φόρου με το πετρέλαιο κίνησης δεν απέδωσε, ενώ δεν περιορίστηκε και το λαθρεμπόριο καυσίμων. Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, απαιτείται επανεξέταση του όλου πλαισίου, σε συνδυασμό με επιπλέον μέτρα για τον περιορισμό του λαθρεμπορίου (π.χ. gps σε πλοία, εισροές- εκροές, κ.λπ.). Οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν στον υπουργό Οικονομικών, ότι «το δικαίωμα στη θέρμανση είναι δικαίωμα όλων των πολιτών» και, καθώς υπάρχουν θετικά αποτελέσματα στο δημοσιονομικό σκέλος, μπορεί να αντιμετωπιστεί και αυτό το κοινωνικό πρόβλημα

-Να μειωθούν ή ακόμη και να διαγραφούν τα παλαιά και τα νέα πρόστιμα, τα οποία για το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών (67 δισ. ευρώ) υπολογίζονται σε 25 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με το σκεπτικό των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, τα συγκεκριμένα πρόστιμα έχουν χάσει τον αποτρεπτικό χαρακτήρα τους. Παράλληλα, εκτιμούν ότι με την πύκνωση των φορολογικών υποχρεώσεων, ο ρυθμός αύξησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο θα αυξηθεί σε 1,2 δισ. ευρώ ανά μήνα, από 1 δισ. ευρώ μηνιαίως τώρα

-Να αυξηθούν σε 100 τον αριθμό, οι δόσεις για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο

-Να καταργηθεί η υποχρέωση υποβολής ανά τρίμηνο των συγκεντρωτικών καταστάσεων και να επανέλθει η ετήσια υποβολή. Παράλληλα, να μην υποβάλλονται συγκεντρωτικές για μικροποσά (π.χ. 5,10,20 ευρώ)

-Να ισχύσουν οι εκπτώσεις φόρου από αποδείξεις δαπανών και για τους ελεύθερους επαγγελματίες

-Να μειωθεί από το 5% στο 3% του συνολικού εισοδήματος, το ποσοστό των ιατρικών δαπανών που απαιτείται για να ισχύει η έκπτωση φόρου

-Να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος όσοι έχουν μηδενικά εισοδήματα. Παράλληλα, να μην επιβαρύνονται με τη μηνιαία προσαύξηση του 1% οι φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα τις πρώτες 3- 4 ημέρες από τη 14η Ιουλίου και τη λήξη της προθεσμίας.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών, ανέφερε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με το πακέτο των υπόλοιπων πέντε προαπαιτούμενων μέτρων (π.χ. δασικός νόμος, φόροι υπέρ τρίτων, κ.λπ.), τα οποία συνδέονται με τη δεύτερη υπό- δόση του 1 δισ. ευρώ.

Στο συγκεκριμένο πολυνομοσχέδιο, θα περιλαμβάνονται και διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών, όπως η αφαίρεση του ΑΦΜ από τους φοροφυγάδες και τις επιχειρήσεις που δεν έχουν δραστηριότητα, καθώς και η κατάργηση της υποχρέωσης για υποβολή εκκαθαριστικής δήλωσης ΦΠΑ. Όσον αφορά στον αιγιαλό, θα υπάρχει μόνον η διάταξη για τη χάραξή του, καθώς αφαιρείται το τμήμα για τη χρήση γης.

http://www.sofokleousin.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *