γεωργικά μηχανήματα

Τα γεωργικά μηχανήματα και οι μηχανικές συσκευές , συμπεριλαμβανομένων και των ελκυστήρων χρησιμοποιούνται στη γεωργία για την εξοικονόμηση εργασίας . Τα γεωργικά μηχανήματα περιλαμβάνουν μια μεγάλη ποικιλία μηχανημάτων με ευρύ φάσμα πολυπλοκότητας : από ένα απλό γεωργικό εργαλείο χειρός που χρησιμοποιούνταν από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τις μεγάλες μηχανικές εγκαταστάσεις της σύγχρονης μηχανοποιημένης γεωργίας . …

Οι εργασίες της καλλιέργειας για τις οποίες χρησιμοποιούνται τα γεωργικά μηχανήματα είναι ποικίλες. Για την παραγωγή των καλλιεργειών που περιλαμβάνουν το χειρισμό των υπολειμμάτων από τις προηγούμενες καλλιέργειες όπως το όργωμα του εδάφους , τη διανομή λιπασμάτων και τη σπορά, τη φύτευση και τη μεταφύτευση ,την καταπολέμηση των παρασίτων,τη συγκομιδή, τη μεταφορά και την αποθήκευση των προϊόντων , την αποστράγγιση , την αρδευση τον έλεγχο διάβρωσης , τη διατήρηση του νερού και πολλά ακόμα . Η ζωική παραγωγή , η οποία πριν από λίγο καιρό εξαρτώνταν κυρίως από το δίκρανο , τη σέσουλα και το φτυάρι , τώρα χρησιμοποιεί πολλά πολύπλοκα και άκρως εξελιγμένα γεωργικά μηχανήματα για τη διαχείριση του νερού , της στρωμνής, της κοπριάς, αλλά και πολλές επιχειρήσεις που εμπλέκονται στον τομέα παραγωγής γάλακτος και αυγών .
Στις αρχές του 19ου αιώνα , τα ζώα ήταν η κύρια πηγή ενέργειας στη γεωργία . Αργότερα κυριάρχησε η δύναμη του ατμού. Κατά τη διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου η βενζίνη βγήκε στο προσκύνιο , και αργότερα διαδώθηκαν ακόμα περισσότερο οι κινητήρες ντίζελ. Στις ανεπτυγμένες χώρες , ο αριθμός των εργαζομένων σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις έχει μειωθεί σταθερά κατά τον 20ο αιώνα , ενώ η γεωργική παραγωγή έχει αυξηθεί λόγω της χρήσης των γεωργικών μηχανημάτων .
Στα γεωργικά μηχανήματα βρίσκουμε μία πολύ μεγάλη γκάμα γεωργικών μηχανημάτων και κατηγοριών. Μερικά από αυτά είναι :
• Τα ανυψωτικά μηχανήματα: ( αερόσκαλες και κλαρκ,ρυμολκούμενα ανυψωτικά για τρακτέρ,σκάλες υδραυλικής ανύψωσης για δέντρα,ανυψωτικές πλατφόρμες μεταφοράς κ.α.)
• Καταστροφείς: (Καταστροφείς κλαδιών, Καταστροφείς χόρτων, Στελεχοκόπτες, Καταστροφείς κλαδιών χόρτων για τρακτέρ, Στελεχοκόπτες Χορτοκοπτικά Σβούρες,Καταστροφείς κλαδιών χόρτων για τρακτέρ κ.α.)
• Ρυμούλκες
• Κλαδευτικά μηχανήματα
• Ψεκαστικά μηχανήματα
• Αμπελουργικά μηχανήματα
• Τρέιλερ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *