Ποιο είναι το πρώτο σημάδι της αρθρίτιδας στα γόνατα

Σύμφωνα με έρευνα που έγινε από επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Leeds στην Αγγλία, το πρώτο σημάδι που δείχνει ότι ένα άτομο βρίσκεται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης
αρθρίτιδας, είναι ο πόνος στα γόνατα όταν επιχειρεί να ανέβει σκάλες.

Ο επικεφαλής της έρευνας, καθηγητής μυοσκελετικής ιατρικής, Philip Conaghan, υποστηρίζει ότι προς το παρόν, δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα για την “πρώιμη” οστεοαρθρίτιδα και τις περισσότερες φορές την μελετούμε και την αντιμετωπίζουμε μόνο αφότου οι ασθενείς έχουν έντονους πόνους και κάποια απώλεια κινητικής λειτουργίας. Αυτή η έρευνα είναι ζωτικής σημασίας για την κατανόηση των πρώτων συμπτωμάτων της οστεοαρθρίτιδας στο γόνατο.

Η μελέτη περιελάμβανε περισσότερα από 4.600 άτομα που ήταν σε υψηλό κίνδυνο για εκδήλωση αρθρίτιδας. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τους εθελοντές για έως και επτά χρόνια.

Ποιο ήταν το πρώτο σημάδι του πόνου

Το να ανεβούν σκάλες ήταν η πρώτη δραστηριότητα που έριχνε βάρος στα γόνατα και κατά την οποία οι συμμετέχοντες με πρώιμη αρθρίτιδα στο γόνατο παρατήρησαν για πρώτη φορά πόνο.

Αργότερα ανέπτυξαν πόνο στο περπάτημα, στην όρθια στάση, όταν κάθονταν ή σηκώνονταν και, τέλος, ενώ αναπαύονταν στο κρεβάτι.

Ο Conaghan επισήμανε ότι αυτή η γνώση είναι πολύ χρήσιμη επειδή μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους γιατρούς να επέμβουν πολύ νωρίτερα και να εφαρμόσουν, ίσως, νέες μεθόδους που θα περιορίσουν τους έντονους μελλοντικούς πόνους στους ασθενείς.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Arthritis Care & Research.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *