Εγγύηση απόκτησης πτυχίου ξένης γλώσσας: φυσικά και είναι απάτη.

Η εξαπάτηση αφελών σπουδαστών που προσβλέπουν στην απόκτηση ενός πτυχίου ξένης γλώσσας προκειμένου να βοηθηθούν στις σπουδές τους ή στην εύρεση εργασίας δεν είναι ούτε καινούργιο ούτε ασυνήθιστο φαινόμενο.

Η αλήθεια είναι ότι κανένα κέντρο ξένων γλωσσών, μεμονωμένος καθηγητής ή οποιοσδήποτε άλλος δεν μπορεί να σας δώσει “εγγύηση απόκτησης πτυχίου”.

Οι εξετάσεις γλωσσομάθειας, τουλάχιστον αυτές που διοργανώνουν έγκυροι και αναγνωρισμένοι φορείς διεθνούς εμβέλειας, είναι πλήρως αδιάβλητες. Έχετε ακούσει ποτέ τους ίδιους τους φορείς των εξετάσεων (Βρετανικό Συμβούλιο, Ελληνοαμερικάνικη Ένωση κλπ) να λένε ότι οι μαθητές τους έχουν 100% επιτυχία; Φυσικά όχι.

Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι έχουν υπάρξει κρούσματα χορήγησης πλαστών πτυχίων σε ανυποψίαστους σπουδαστές από διάφορους “επιτήδειους”. Οι σπουδαστές αυτοί, ενώ είχαν αποτύχει στις εξετάσεις, πήραν στα χέρια τους “πτυχίο” (φυσικά πλαστό), μόνο και μόνο για να βιώσουν μία πολύ δυσάρεστη έκπληξη την 1η φορά που χρειάστηκε να επικυρώσουν το “πτυχίο” τους και πληροφορήθηκαν ότι ήταν πλαστό!

Θα πρέπει επομένως να είναι κανείς ιδιαίτερα προσεκτικός όταν ακούει τέτοιες “υποσχέσεις”, προκειμένου να μην πέσει θύμα απάτης, ή ακόμα χειρότερα, προκειμένου να μη θεωρηθεί συμμέτοχος σε αυτή!

Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι από το Υπουργείο Παιδείας απαγορεύεται η διεξαγωγή επίσημων εξετάσεων γλωσσομάθειας εντός των Κέντρων Ξένων Γλωσσών.

Ορισμένα σοβαρά εκπαιδευτήρια ξένων γλωσσών, προσφέρουν στους σπουδαστές τους τη λεγόμενη “εγγύηση σπουδών”. Αυτό σημαίνει ότι αν ένας συνεπής σπουδαστής τους αποτύχει στις εξετάσεις, δεν του χρεώνουν ξανά δίδακτρα για να τον ξαναπροετοιμάσουν ή του χρεώνουν μόνο ένα μικρό ποσό επανεγγραφής. Αυτονόητα, αυτό είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από την “εγγύηση απόκτησης πτυχίου”. Ο σπουδαστής γνωρίζει ότι εφόσον κάνει την προσπάθειά του αλλά δεν περάσει “για λίγο” στις εξετάσεις (πράγμα ανθρώπινο και πολλές φορές θέμα ημέρας) δεν θα υποβληθεί σε νέα δαπάνη διδάκτρων, γεγονός που του δίνει αυτοπεποίθηση καθώς περιορίζει τις συνέπειες μίας πιθανής αποτυχίας, και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με τις φρούδες ελπίδες της “εγγύησης απόκτησης πτυχίου”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *