Δικαίωση της «Πανδώρας» με την αποπομπή Δουκουδάκη

«Ξηλώνουν» τον αντιπρύτανη του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Αστέριο Δουκουδάκη, μετά από τις αποκαλύψεις της εκπομπής «Το Κουτί της Πανδώρας» για την χουντική δράση του. Με σκληρή ανακοίνωση η πρυτανεία του ΕΚΠΑ γνωστοποιεί πως ο πρόεδρος της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών και αντιπρύτανης Αστέριος Δουκουδάκης αποτελεί ξένο σώμα προς την πρυτανική Αρχή, ενώ έχουν ήδη αφαιρεθεί οι αρμοδιότητές που είχε ως Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού. Σύμφωνα με…..
πληροφορίες ραγδαίες θα είναι οι εξελίξεις και σε ό,τι αφορά την θέση του κ. Δουκουδάκη στην Οδοντιατρική Σχολή.
Ανακοίνωση του Πρύτανη σχετικά με τον Αντιπρύτανη Α.Δουκουδάκη
Ύστερα από την Σύγκλητο της 13ης Ιανουαρίου 2011, όπου συζητήθηκε το ζήτημα που αφορά στις καταγγελίες σε βάρος του κου Αστέριου Δουκουδάκη στην εκπομή «Το κουτί της Πανδώρας», τον κάλεσα στο γραφείο μου και, ενώπιον των δυο αντιπρυτάνεων Θωμά Σφηκόπουλου και Θεοδώρου Λιακάκου, τον προέτρεψα, ερμηνεύοντας και την βούληση των Συγκλητικών, να υποβάλει την παραίτησή του από την θέση του Αντιπρύτανη. Ο κος Δουκουδάκης ζήτησε και έλαβε προθεσμία έως την 18η Ιανουαρίου να σκεφτεί το αίτημά μου και να μου απαντήσει. Η απάντηση του τελικά είναι πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί. Κατόπιν τούτου, από την πλευρά της πρυτανείας οποιοδήποτε, στο πλαίσιο της νομιμότητας, πρόσφορο μέσο υπάρχει για την απομάκρυνσή του θα αξιοποιηθεί.
Ο κος Δουκουδάκης, από τον οποίο με απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου έχουν ήδη αφαιρεθεί οι αρμοδιότητές που είχε ως Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού, αποτελεί ξένο σώμα προς την πρυτανική αρχή και, συνεπώς, για οτιδήποτε αφορά στο πρόσωπό του, η ευθύνη βαρύνει τον ίδιο και μόνον τον ίδιο.
Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη από την κοινότητά μας για την ανωμαλία που προκλήθηκε δηλώνοντας, παράλληλα, ότι αγνοούσα πλήρως όσα αναφέρονται εις βάρος του στις καταγγελίες που διατυπώθηκαν. Ποιος θα μπορούσε να φανταστεί όσα του καταμαρτυρούνται, όταν o κος Δουκουδάκης υπηρετεί επί 18 χρόνια καθηγητής στην Οδοντιατρική Σχολή, έχει εκλεγεί κατ’ επανάληψη Διευθυντής Τομέα, δυο φορές Αναπληρωτής Πρόεδρος και άλλες δυο φορές Πρόεδρος Τμήματος χωρίς να έχει προβληθεί δημοσίως τίποτε από όσα του αποδίδονται;
Θα ήθελα, ακόμη, να διαβεβαιώσω την κοινότητά μας ότι ο παροπλισμός του κου Δουκουδάκη δεν πρόκειται να επηρεάσει την εκτέλεση του έργου το οποίο αναλάβαμε ως νέα πρυτανική αρχή. Δουλεύοντας με μεγαλύτερο ακόμη ζήλο θα το φέρομε πλήρως εις πέρας.
Διακηρύξαμε εξ αρχής την αδιαπραγμάτευτη θέλησή μας να αγωνιστούμε για ένα Πανεπιστήμιο χωρίς γκρίζα σημεία και σκιές, στην οποία και εμμένομε με μεγαλύτερη μάλιστα αποφασιστικότητα και απολυτότητα –χωρίς καμιά εξαίρεση. Η αντιμετώπιση της περίπτωσης του κου Δουκουδάκη, στο πλαίσιο που προβλέπει ο νόμος, δείχνει την απόφασή μας να είμαστε αμείλικτοι σε θέματα ηθικής τάξης και διαφάνειας πρώτα από όλα προς τον ίδιο τον εαυτό μας.
Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ
ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Ν. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ

http://www.koutipandoras.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

6 Comments

  1. Ανώνυμος

    Η εκπομπη αυτη ειναι εκπομπη ανθρώπων του συγκροτήματος Λαμπράκη.
    Το συγκρότημα εχει μαθει να ανεβαζει και κατεβαζει κυβερνησεις, καθώς επίσης όποιο δημόσιο προσωπο ειναι τής αρεσκείας του.
    Φαίνεται οτι ο καθηγητής δεν είναι αρστός στούς τύπους πού κάνουν αγώνα γιά να εγκαταστήσουν τήν πολυπολιτισμική Ελλάδα και έτσι θελουν να τον φάνε .
    Αντίσταση κύριε Πρύτανη. Δέν σε γνωρίζω αλλά γιά να σε πολεμάνε όλοι αυτοί, θα είσαι καλός.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    ΟΙ ΓΛΥΦΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΛΥΦΑΝ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ, ΜΟΛΙΣ ΟΣΦΡΑΝΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΠΤΩΣΙ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΤΟ ΠΑΙΞΑΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΔΡΕΣ.
    ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΤΖΑΚΙΑ.
    ΕΛΕΟΣ ΡΕ ΚΛΑΠΑΡΧΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ !
    ΒΡΥΚΟΛΑΚΕΣ ΤΗΣ ΣΑΠΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΟΥ ΚΩΛΟΓΛΥΨΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΕΔΡΑ !
    ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΣΤΕ ΤΑ ΣΚΟΝΑΚΙΑ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΞΕΦΤΥΛΑ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ.
    ΕΚΦΥΛΑ ΟΝΤΑ. ΕΛΕΕΙΝΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ. ΤΥΧΑΡΠΑΣΤΟΙ. ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ. ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ. ΑΠΑΙΔΕΥΤΟΙ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΩΜΑ.
    ΕΣΕΙΣ ΔΕΧΤΗΚΑΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΤΕ ΠΡΟΑΓΩΓΟΙ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
    ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΤΕΛΗ ΘΕΣΙ ΤΟΥ ΠΡΟΑΓΩΓΟΥ, ΠΟΥΛΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΕΥΤΕΛΗ ΣΑΣ ΨΥΧΗ ΣΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΣΑΣ ΩΣ ΠΟΡΝΕΣ ΠΕΡΙΟΠΗΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΞΙΕΣ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΛΑΥΣΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΗΣ ΑΚΟΛΑΣΙΑΣ.
    ΧΑΘΕΙΤΕ ΠΟΡΝΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.
    ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΑΣ ΚΙ΄ΕΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΒΑ ΣΑΣ.
    ΟΥΣΤ ΕΚΦΥΛΑ ΟΝΤΑ ! ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΑΣ ΗΤΑΝ "ΧΟΥΝΤΙΚΟΣ". ..
    ΜΈ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΤΑ ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΚΑΝΙΒΑΛΙΚΑ ΣΑΣ ΕΝΣΤΙΚΤΑ !

    ΜΝΗΣΙΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΠΙΔΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΗΘΙΚΗΣ ΣΑΣ, ΜΑΘΗΤΗΣ ΣΑΣ

    ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΟΙ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙς ΣΑΣ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΚΛΑΝΙΕς ΚΟΜΜΑΤΩΝ !

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ. ΦΕΥΓΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΒΑΡΝΤ. ΘΑ ΚΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΄΄ΣΚΑΣΕΙ΄΄ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΕΔΩ;; ΑΛΛΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΗΣΑΝ ΤΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΣΦΑΞΑΝ, ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ.

    Reply
  4. Ανώνυμος

    η χουντα της ανθελληνικης αριστερας σε ολο της το μεγαλειο…καλα…καλα…..πισω εχει η αχλαδα την ουρα φωστηρες μου, ψευτες και κλεφτες….και οι δεξιοι στο κολπο……καλα….καλα….@

    Reply
  5. Ανώνυμος

    ΞΗΛΩΣΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΡΕ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑ.ΞΕΦΤΗΛΕΣ ΕΞΕΦΤΗΛΕΣ ΓΑΜΩ ΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΣΑΣ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *