Ο Κάμερον νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας


Ο επικεφαλής του κόμματος των Συντηρητικών της Βρετανίας Ντέηβιντ Κάμερον ανέλαβε πρωθυπουργός της χώρας σήμερα μετά την εντολή της βασίλισσας Ελισάβετ να σχηματίσει κυβέρνηση, μετέδωσε το BBC και έδειξε το στιγμιότυπο με τον Κάμερον να αποχωρεί από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Ο 43χρονος Κάμερον, το κόμμα του οποίου συγκέντρωσε τις περισσότερες έδρες στο κοινοβούλιο μετά από τις εκλογές της 6ης Μαΐου δεν κατόρθωσε όμως να….
.

αποσπάσει την απόλυτη πλειοψηφία, αναλαμβάνει την πρωθυπουργία από τον Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος με την παραίτηση έκλεισε μια περίοδο 13 χρόνων διακυβέρνησης της Βρετανίας από τους Εργατικούς.

Ο Κάμερον, πρώην στέλεχος δημοσίων σχέσεων, είναι ο νεότερος πρωθυπουργός στην ιστορία των τελευταίων 200 χρόνων της Βρετανίας. Στην ακρόαση από τη βασίλισσα Ελισάβετ τον Κάμερον συνόδευσε η σύζυγός του Σάρα που είναι έγκυος 4 μηνών.

Κυβέρνηση συνασπισμού

Ο νέος πρωθυπουργός τη Βρετανίας Ντέηβιντ Κάμερον δήλωσε ότι στόχος του είναι να σχηματίσει μια πλήρη κυβέρνηση συνασπισμού με το κόμμα των Συντηρητικών και το μικρότερο κόμμα των Φιλελευθέρων Δημοκρατών.

«Στοχεύω να σχηματίσω μια αξιοπρεπή και πλήρη κυβέρνηση συνασπισμού ανάμεσα στους Συντηρητικούς και τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες», δήλωσε ο Κάμερον. «Πιστεύω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος για να έχει αυτή η χώρα μια ισχυρή, σταθερή, καλή και αξιοπρεπή κυβέρνηση που χρειαζόμαστε οπωσδήποτε «, κατέληξε ο Κάμερον.

Ο Τζορτζ Οσμπορν αναλαμβάνει υπουργός Οικονομικών και ο Ουίλιαμ Χαγκ υπουργός Εξωτερικών στη νέα κυβέρνηση συνασπισμού του Ντέηβιντ Κάμερον στη Βρετανία, ανακοινώθηκε από κύκλους του κόμματος των Τόρις.

Στο μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα τηλεφώνησε στον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας για να τον συγχαρεί.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *