Μήνυμα αλληλεγγύης από τον γραμματέα των Γάλλων σοσιαλιστών

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος με τον νέο γραμματέα του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Αρλ.ΝτεζίρΑθήνα
…..Συνάντηση με τον γραμματέα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Αρλέμ Ντεζίρ, με τον οποίο και συζήτησαν για την οικονομική και πολιτική κατάσταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα ειδικότερα, καθώς και για τη συνεργασία των κομμάτων της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας, είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο Παρίσι.

Ο Γάλλος πολιτικός τόνισε μετά τη συνάντηση ότι……..

«ζητάμε η τρόικα να κατανοήσει ότι πρέπει να υπάρξει επιμήκυνση των προθεσμιών που έχουν ζητηθεί σε ορισμένες χώρες για την αποπληρωμή», συμπληρώνοντας ότι ιδιαίτερα στην Ελλάδα, που «έχει κάνει προσπάθειες απόλυτα απίστευτες, πάρα πολύ σκληρές για την κοινωνία» θα πρέπει να υπάρξει υποστήριξη στην πραγματική οικονομία, στις επενδύσεις, στην ανάπτυξη, στη καταναλωτική δυνατότητα των νοικοκυριών.

Ο ίδιος τόνισε ότι «υπάρχει η πολιτική βούληση της αλληλεγγύης», ενώ υπογράμμισε ότι ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ «πιστεύει πάρα πολύ στο ότι η Ευρώπη πρέπει να εξασφαλίσει το μέλλον της Ελλάδος μέσα στο ευρώ και ότι για άλλη μια φορά πρέπει να υπάρξει ένα σύμφωνο που θα στηρίζει την ανάπτυξη για το σύνολο της ευρωζώνης και ιδιαίτερα για τις χώρες με δυσκολίες».

Από την πλευρά του, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε ότι «χωρίς να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του χρέους και χωρίς πραγματική παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, η Ελλάδα δεν μπορεί να βγει από την κατάσταση της κρίσης, σε ένα ξέφωτο που θα της επιτρέψει να πάει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και να ξανακερδίσει την ισότιμη θέση της μέσα στην Ευρωζώνη».

«Αυτό πρέπει να γίνει χωρίς να θίγονται οι εταίροι μας. Υπάρχουν λύσεις που δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα για το Γερμανό ή τον Ολλανδό ή γενικά τον Ευρωπαίο φορολογούμενο. Και πιστεύω ότι από την αντίθεση που φάνηκε να υπάρχει μεταξύ Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και Γερμανίας μπορούμε εμείς να αντλήσουμε θετικά στοιχεία και να διαμορφώσουμε μια λύση, την οποία την έχουμε επεξεργαστεί, η οποία να μας επιτρέπει να βγούμε από το αδιέξοδο αυτό με μια ολοκληρωμένη συμφωνία με τους εταίρους μας» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο κ. Βενιζέλος συνάντησε και τον ελληνικής καταγωγής αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και γραμματέα του Γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος, αρμόδιο για διεθνή και ευρωπαϊκά θέματα Ζαν-Κριστόφ Καμπαδέλη.

πηγή…..Newsroom ΔΟΛ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *