Η στάση κατά της ΕΡΤ ζημιώνει όλο τον κλάδο του Τύπου

Μιλάμε, ή καλύτερα παπαγαλίζουμε για το «μαύρο της ΕΡΤ», για τα δικαιώματα των εργαζομένων σ αυτήν (παράνομη απόλυση, καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων, χορήγηση φετινής και περυσινής άδειας, χρωστούμενων ρεπό κλπ) και δεν εμβαθύνουμε στην ουσία του πράγματος που αφορά ολόκληρο τον κλάδο του Τύπου…

Χωρίς να μιλάμε για τα συμφέροντα δεκάδων χιλιάδων ατόμων…

Με τη συρρίκνωση της ΕΡΤ ή όπως και αν λέγεται, θα υποστούν σοβαρή ζημία τα Ταμεία του Τύπου. Τόσο από τη μείωση εισφορών των εργαζομένων, όσο και από τη μείωση των διαφημίσεων. Και εδώ οφείλουμε να θυμίσουμε ότι ο μόνος ραδιοτηλεοπτικός φορέας που εκπληροί τις υποχρεώσεις του, είναι μόνο η ΕΡΤ. Δείτε εδώ τι χρωστάνε τα …κανάλια στον ΕΔΟΕΑΠ. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ –ΤΣΠΕΑΘ κλπ.

Κατά συνέπεια οι πράξεις της μέχρι σήμερα κυβέρνησης δεν στράφηκαν μόνο εναντίον 2.600 εργαζόμενων στην ΕΡΤ, αλλά εναντίον ολόκληρου του κλάδου του Τύπου και των οικογενειών των.

Ας ελπίσουμε ότι η «Νέα» Κυβέρνηση θα δει αλλιώς τα πράγματα. Αλλωστε αυτό είναι το συμφέρον τόσο του κ. Παντελή Καψή, όσο και του κ. Σίμου Κεδίκογλου. Κι αυτοί, από αυτά τα ταμεία θα πάρουν σύνταξη. Όχι από το προσωρινό υπουργιλίκι!

www.koutouzis.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *