Τελευταία Νέα

“Μαρτυριάρης” ο Βαρουφάκης: Αυτό είναι το σχέδιο επιστροφής στις αγορές

Σχέδιο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, που ουσιαστικά θα αντικαταστήσει το Μνημόνιο, αποκαλύπτει ο Γιάνης Βαρουφάκης, με συνέντευξή του στην “Αυγή της Κυριακής”.

Ο Υπουργός Οικονομικών καταθέτει την πρόταση της Αθήνας προς τους εταίρους και δανειστές της χώρας, που περιλαμβάνει την αγορά των ομολόγων του ελληνικού δημοσίου που κατέχει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, συνολικού ύψου 27 δισεκατομμυρίων ευρώ, από τον ESM, την αγορά μέρους των ομολόγων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τον ESM, και τη συμμετοχή της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, που έχει ξεκινήσει για όλες τις υπόλοιπες χώρες ο διοικητής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι.

Σύμφωνα με όσα λέει ο Γιάνης Βαρουφάκης στην “Αυγή της Κυριακής”, οι παραπάνω κινήσεις θα διευκολύνουν την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών, και θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές για απευθείας δανεισμό, όπως συνέβαινε πριν το ξέσπασμα της μεγάλης κρίσης, και το Μνημόνιο.

Ο Υπουργός Οικονομικών ωστόσο, τονίζει ότι για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το σχέδιο επιστροφής της Ελλάδας στις αγορές, θα πρέπει να υπάρξει και μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, κάτι βέβαια που μέχρι σήμερα αποκλείει η Ευρώπη, και πιο συγκεριμένα η Γερμανία.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης προβλέπει ακόμη στην ίδια συνέντευξη ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει τη συμφωνία που θα έρθει στη Βουλή, ενώ ξορκίζει τις φήμες περί παραίτησής του, σημειώνοντας με νόημα ότι “κανείς δεν πρόκειται να ρίξει την ασπίδα, πριν δικαιώσουμε όλοι μαζί τους πολίτες”.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *