Παπανδρέου: Ανάγκη για «νέο μοντέλο ανάπτυξης»


Για ανάγκη δημιουργίας ενός «νέου μοντέλου ανάπτυξης» μίλησε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, μιλώντας στο Ετήσιο Συνέδριο για το Κλίμα και την Ενεργειακή Ασφάλεια στην ΝΑ Ευρώπη και τη Μεσόγειο.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για ανάγκη αντιμετώπισης της φτώχειας, στο πλαίσιο του νέου αυτού μοντέλου, καθώς και την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των οικονομιών των ανεπτυγμένων χωρών, ενώ παράλληλα θα αυξάνεται η…..

«πράσινη» ανάπτυξη στις περιπτώσεις των αναδυομένων οικονομιών – οι οποίες, όπως είπε, αξιοποιούν φτηνό εργατικό δυναμικό και παλιές, ρυπογόνες τεχνολογίες.

Ο πρωθυπουργός μίλησε επίσης για «μεγάλες προκλήσεις» που από τη φύση τους δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μόνο εντός των συνόρων των χωρών, ωστόσο ανέφερε ότι «τα μεγάλα προβλήματα που ξεπερνούν τα σύνορά μας μπορούμε να τα λύσουμε.

Μιλώντας για τη διάσκεψη της Κοπεγχάγης, ανέφερε ότι με το μη δεσμευτικό σύμφωνο απλά αναβλήθηκαν δεσμεύσεις και λύσεις σε προβλήματα του πλανήτη, με αποτέλεσμα πλέον να χρειάζεται πιο σκληρή και αποφασιστική δουλειά.

www.kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *