Νεκροί οι πρέσβεις της Νορβηγίας και των Φιλιππίνων

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ. Πακιστανικό στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε ξένους πρεσβευτές κατέπεσε χθες σε σχολείο του Βορείου Πακιστάν…
με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο εννέα από τους 17 επιβαίνοντες. Οι αρχές διέψευσαν τους ισχυρισμούς των Ταλιμπάν ότι εκείνοι κατέρριψαν το ελικόπτερο.

«Το ζήτημα θα ερευνηθεί, καθώς οι αρχικές αναφορές κάνουν λόγο για τεχνικό σφάλμα» ανέφερε το πακιστανικό υπουργείο Αμυνας.

Οι Πακιστανοί Ταλιμπάν υποστήριξαν ότι κατέρριψαν το ελικόπτερο με αντιαεροπορικό πύραυλο, σκοπεύοντας να δολοφονήσουν τον πρωθυπουργό Ναβάζ Σαρίφ, ο οποίος την ίδια ώρα βρισκόταν εν πτήσει προς την περιοχή. Το γραφείο του Σαρίφ ανακοίνωσε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για το συμβάν, ενώ πετούσε προς την περιοχή με το αεροπλάνο του και επέστρεψε στο Ισλαμαμπάντ.

Μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνεται ο πρέσβης της Νορβηγίας και ο πρέσβης των Φιλιππίνων, οι σύζυγοι των πρέσβεων της Ινδονησίας και της Μαλαισίας, καθώς και τα τρία μέλη του πληρώματος. Τραυματίσθηκαν οι πρέσβεις της Ινδονησίας, της Πολωνίας και της Ολλανδίας, ενώ σώοι εξήλθαν από τα συντρίμμια οι πρέσβεις της Νότιας Αφρικής, του Λιβάνου και της Ρουμανίας. Κανένας από τους επιζώντες και τους αυτόπτες δεν είδε κάτι που να παραπέμπει σε κατάρριψη.

Ο Σαρίφ επρόκειτο να εγκαινιάσει, παρουσία των πρέσβεων, νέο αναβατήρα σε χιονοδρομικό κέντρο στην περιοχή Γκιλγκίτ-Μπαλτιστάν. Ο αυτόπτης μάρτυρας Σακίλ Αχμέντ είδε το ελικόπτερο να πέφτει στην ταράτσα σχολείου δίπλα στο ελικοδρόμιο, στο οποίο ετοιμαζόταν να προσγειωθεί. «Ευτυχώς δεν υπήρχαν παιδιά στο σχολείο γιατί ήταν κλειστό για λόγους ασφαλείας», συμπλήρωσε.

kathimerini.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *