ΑΠΑΝΤΗΣΗ Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΣΤΟΝ Σ. ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ Α.Π.Ε & Μ.Π.Ε

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, κληθείς να απαντήσει για δεύτερη φορά χθες στη Βουλή σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση του Βουλευτή της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου δήλωσε ότι το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετατρέπεται πλέον σε ένα σύγχρονο εθνικό πρακτορείο, που σέβεται τα χρήματα των….

φορολογούμενων πολιτών.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ανακοίνωσε ότι δόθηκε ήδη εντολή στο Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης να διενεργηθεί άμεσα έλεγχος για το “μεγάλο πάρτι που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια’’ και στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ πρόσθεσε ότι “παραλάβαμε ένα Πρακτορείο με 1,5 εκατομμύριο ευρώ έλλειμμα για το 2010 και χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία 1,8 εκατομμύρια ευρώ”, τονίζοντας ότι το Πρακτορείο ζημιώθηκε με δεκάδες εκατομμύρια ευρώ από τη διακυβέρνηση της ΝΔ.
Αναφερόμενος σε συγκεκριμένα παραδείγματα, ο κ. Πεταλωτής σημείωσε, πως “είναι θράσος να μιλάει σήμερα η ΝΔ για προσλήψεις”, καθώς κατά την περίοδο 2004-2009 προσλήφθηκαν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αδιαφανή κριτήρια πελατειακών σχέσεων 141 συνολικά άτομα που ζημίωσαν το Πρακτορείο με τουλάχιστον 400.000 ευρώ ανά μήνα, ποσό που αντιστοιχεί σε 5,6 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο και σε συνολικά 33 εκατομμύρια ευρώ κατά τη θητεία της προηγούμενης κυβέρνησης. Αντίθετα, η νέα Διοίκηση δεν έχει προβεί σε καμία πρόσληψη.

Επιπλέον, ο κ. Πεταλωτής διευκρίνισε πως βάσει του ν. 3899/2010 το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το 2010, υπάγεται στις ΔΕΚΟ και, συνεπώς, οι ισχυρισμοί του κ. Κεδίκογλου για τις περικοπές των αποδοχών των εργαζομένων ισοδυναμούν με άρνηση εφαρμογής του σχετικού νόμου του Κράτους. Δήλωσε πως ό,τι ισχύει για όλους τους εργαζομένους θα ισχύσει και για τους εργαζομένους του ΑΠΕ, κάτι που επιλεκτικά η Ν.Δ. δεν επιθυμεί να γίνει.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος διέψευσε, επίσης, ότι περικόπηκαν κατά 50% τα ημερομίσθια κατά τις ημέρες των στάσεων εργασίας. ‘’Μην προτρέχετε και μην εκτίθεστε άσκοπα, κύριε Κεδίκογλου, για κάτι που δεν έχει γίνει’’, είπε. Παραδέχθηκε, ωστόσο, ότι για γραφειοκρατικούς λόγους, υπήρξαν καθυστερήσεις στη μισθοδοσία των εργαζομένων, κάτι που δεσμεύθηκε ότι δεν θα ξανασυμβεί, καθώς, όπως τόνισε, έδωσε εντολές και σε συνεργασία των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους και του λογιστηρίου του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, δόθηκαν όλα τα απαιτούμενα στοιχεία.

Αναφερόμενος στον τρόπο λειτουργίας του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε χαρακτηριστικά, ότι, επί χρόνια, υπάλληλοι που εργάζονταν ελάχιστες ώρες συνέτασσαν δελτία που δεν πήγαιναν πουθενά, ενώ πολλές φορές υπήρχαν επικαλύψεις από διάφορες ομάδες που έκαναν ακριβώς την ίδια εργασία. Αναφέρθηκε ακόμη σε διαμαρτυρίες συνδρομητών για κακή ποιότητα της ενημέρωσης.

Τέλος, απαντώντας σε επισήμανση του κ. Κεδίκογλου ότι “ποτέ δεν έχει δημιουργηθεί κατάσταση, παρόμοια με τη σημερινή, στο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων” ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος απάντησε, ότι “άλλαξε η δομή του Πρακτορείου και εκσυγχρονίστηκε, ενώ εξοικονομήθηκαν 317.000 ευρώ από περικοπές σε λειτουργικά έξοδα του 2010 κι επιπλέον ολοκληρώνεται εντός του Απριλίου ο σχεδιασμός των ιστοσελίδων, ενώ έχει ξεκινήσει η αξιοποίηση της διαδικτυακής τηλεόρασης -η οποία, όπως είπε, δεν είχε καθόλου έσοδα- έτσι ώστε να αρχίσει να έχει έσοδα και να μην αποτελεί μόνο «μία μαύρη τρύπα» 320.000 ευρώ’’.

Τόνισε μάλιστα ότι η Ν.Δ. αντί να υποβάλλει ερωτήσεις βασιζόμενες σε ανυπόστατες φήμες που κυκλοφορούν σε διάφορα blogs και να υιοθετεί αιτήματα ανυπόστατα και πελατειακά θα έπρεπε να αναλογιστεί τις βαριές ευθύνες της για την κατάσταση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, για την κατασπατάληση χρημάτων και να προσέλθει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο για την εξύψωση του ρόλου του ΑΠΕ.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *