Δημοτική Αστυνομία Ρόδου “Επί τω έργω”

Απόγευμα της Πέμπτης 23 Φεβρουαρίου 2011 στο καφέ “Five Stars”.

Στο μαγαζί υπήρχε μόνο μία παρέα 4 ατόμων και κατά τις 16:30 μπαίνουν στο μαγαζί 3 υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας οι οποίοι όπως αρχικά φαινόταν έκαναν έλεγχο ρουτίνας για τη πάταξη των παραβάσεων αστικής φύσης. Τελικά όπως εξελίχθηκε ο έλεγχος και αφού το μόνο που βρήκαν στο μαγαζί ήταν 2 τασάκια με αποτσίγαρα άρχισαν να ετοιμάζουν το “κουστούμι” για το μαγαζί. Βλέπετε έπιασαν λαβράκι και έτσι θα έδειχναν το καλό πρόσωπό τους στην υπηρεσία. Μετά από το διάλογο που ακολούθησε μεταξύ της παρέας μας και…..
των δημοτικών υπαλλήλων για την ώρα που ήρθαν για έλεγχο όταν τα πάντα στη πόλη της Ρόδου είναι σχεδόν άδεια τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο και για τον υπέρμετρο ζήλο που έκαναν τη δουλειά τους μας είπαν ότι υπήρχε καταγγελία για το συγκεκριμένο μαγαζί από την προηγούμενη ημέρα και έπρεπε να κάνουν τον έλεγχο όπως μας είπαν. Μας παρότρυναν δε εάν διαπυστώνουμε κάποια παράβαση να την καταγγέλουμε στη τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας ώστε η υπηρεσία να επεμβαίνει για την επιβολή προστίμου.
Βέβαια πως έτυχε να γίνει ο έλεγχος σε ώρα που το μαγαζί ήταν άδειο και όχι σε ώρα αιχμής είναι απορίας άξιο.
Ευελπιστούμε με τον ίδιο ζήλο η δημοτική αστυνομία να κάνει ελέγχους σε όλα τα μαγαζιά της πόλης ιδιαίτερα για το τσιγάρο ειδικά εκεί όπου συχνάζει η νεολαία μας, αν και προσωπικά πιστεύω ότι οι έλεγχοι βασίζονται στις γνωριμίες των καταστηματαρχών με τις αρχές και σε σπάνιες περιπτώσεις πηγάζουν από την ίδια την αποστολή της δημοτικής αστυνομίας.
Βέβαια οι έλεγχοι δεν πρέπει να γίνονται μετά από καταγγελίες όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά αιφνιδίως και όλες τις ώρες του 24ώρου όπου λειτουργούν καταστήματα.
Ως φορολογούμενοι πολίτες αυτής της πόλης απαιτούμε η Δημοτική Αστυνομία να επιβάλει το νόμο προς όλους το ίδιο και με την ευαισθησία που πρέπει να την χαρακτηρίζει, στους δύσκουλους καιρούς που περνάει η πατρίδα μας.

ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *