Απολύσεις στο Δημόσιο ζητούν επιτακτικά οι δανειστές

Τη μέρα γράφουν τη νύχτα σβήνουν στην κυβέρνηση για την εργασιακή εφεδρεία στο Δημόσιο. Η κυβέρνηση αδυνατεί να δώσει τα πρώτα ονόματα των εργαζομένων που θα βγουν στην εφεδρεία, ενώ από την πλευρά της η τρόικα ζητά επιτακτικά να βρεθεί λύση, διαφορετικά να προχωρήσουν οι απολύσεις.

Η χθεσινή συνάντηση της Τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο και τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δ. Ρέππα ολοκληρώθηκε χωρίς αποτέλεσμα, ενώ οι…..
δύο πλευρές αναμένεται να συναντηθούν εκ νέου σήμερα προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή». Την Κυριακή θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, όπου πιθανότατα θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις για την εργασιακή εφεδρεία ή ακόμα και τις απολύσεις.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών ζήτησαν το κλείσιμο συγκεκριμένων δημόσιων οργανισμών και μαζί την απόλυση των εργαζομένων τους γεγονός το οποίο προβληματίζει ιδιαίτερα την κυβέρνηση η οποία δεν μπορεί να ξεπεράσει ακόμα τα νομικά κωλύματα που υπάρχουν, μιας και ορισμένοι από τους υπαλλήλους είναι συνταγματικά κατοχυρωμένοι.

Οι Τροϊκανοί απέκλεισαν το σενάριο να μπουν στην εφεδρεία όσοι έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης καθώς με αυτό τον τρόπο δεν θα υπάρξει μείωση των δαπανών.

Μάλιστα τόνισαν στους δύο υπουργούς πως δεν θα δεχτούν καμία καθυστέρηση.

Επισημαίνεται ότι οι υπάλληλοι που ανήκουν στην ηλικιακή κατηγορία των 60 ετών και άνω είναι, σύμφωνα με την περσινή απογραφή, πάνω από 43.000 και οι περισσότεροι από αυτούς είναι σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο.

Υπήρξαν ωστόσο και θετικά σχόλια από το κλιμάκιο των ελεγκτών και αφορούσαν το ενιαίο μισθολόγιο. Οι ελεγκτές της Τρόικας σχολίασαν θετικά τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για την εφαρμογή από την 1η Νοεμβρίου του ενιαίου μισθολογίου καθώς από το μέτρο εκτιμούν ότι θα μειωθούν ακόμα περισσότερο οι δαπάνες.

Παρέμβαση Τρόικας και στη Δικαιοσύνη

«Ωμή παρέμβαση στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης», χαρακτηρίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Γιάννης Αδαμόπουλος την επίσκεψη κλιμακίου της Τρόικας στο Πρωτοδικείο Αθηνών και τις επαφές που είχε με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Σήμερα οι Τροικανοί θα συναντηθούν με τον Μιλτιάδη Παπαιωάννου μετά την σύσκεψη που έκαναν την Παρασκευή το μεσημέρι στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων.

Οι επικεφαλής του κλιμακίου δεν έκρυψαν τον προβληματισμό τους για τις σημαντικές καθυστερήσεις που υπάρχουν στην έκδοση αποφάσεων όσων αφορά τις δικαστικές διαμάχες που έχουν οι φορολογούμενοι με το κράτος.


http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *