Κατακραυγή για τον Π. Ψωμιάδη


Κατακραυγή έχει ξεσηκώσει στη Θεσσαλονίκη η απαράδεκτη συμπεριφορά του Π. Ψωμιάδη στο νομαρχιακό συμβούλιο, όπου ήρθε στα χέρια με πρώην αντινομάρχη του και εξύβρισε νομαρχιακό σύμβουλο, επικεφαλής παράταξης που επενέβη για να τους χωρίσει.Οι επικεφαλής των παρατάξεων του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΝ και των Οικολόγων Πράσινων, σε κοινή τους παρέμβαση χθες, ζήτησαν από τον Π. Ψωμιάδη να παραιτηθεί από νομάρχης και να αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο, χαρακτηρίζοντας τραμπούκικη και….
.

φασίζουσα τη συμπεριφορά του.

Την ίδια ώρα, οι δύο νομαρχιακές του ΠΑΣΟΚ τού εύχονταν… καλή νύχτα και «με αφορμή τη συμπεριφορά σας και τη μέρα που ήταν χτες (21η Απριλίου)… χρόνια σας πολλά». Ο πρώην αντινομάρχης Γ. Μπίκος, από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται μετά το επεισόδιο, έδωσε εντολή στον δικηγόρο του να καταθέσει μήνυση και αγωγή αποζημίωσης κατά του Π. Ψωμιάδη.

Ο ίδιος ο νομάρχης, που χθες ακύρωσε ραντεβού και υποχρεώσεις, έδωσε στη δημοσιότητα μια ανακοίνωση, με την οποία ζητά συγνώμη, όχι από το θύμα της επίθεσης, αλλά από τον λαό της Θεσσαλονίκης, ενώ σπεύδει να δικαιολογήσει τη συμπεριφορά του ως… ανθρώπινη αδυναμία. «Δεν άντεξα. Πάνω από πολιτικός είμαι άνθρωπος και αυτό δεν αλλάζει», αναφέρει και συνεχίζει να επιτίθεται σε «αγνώμονες ευεργετηθέντες», αλλά και σε όσους κατέγραψαν με κινητό τηλέφωνο το ντοκουμέντο της επίθεσης, απειλώντας τους μάλιστα πως θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

Με επιστολή, ζήτησε συγνώμη από τον Μ. Σπυριδάκη, επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ, ο οποίος παρενέβη στο επεισόδιο, για να δεχτεί την επίθεση του νομάρχη με υβριστικούς χαρακτηρισμούς κατά του ΚΚΕ.

Τα «45άρια»Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ν. Γιαννόπουλος υποστήριξε χθες πως στη διάρκεια της θητείας του Π. Ψωμιάδη δόθηκαν πάνω από 600 απευθείας αναθέσεις έργων με τη γνωστή μέθοδο της κατάτμησής τους σε «45άρια» (σ.σ. συνολικό κόστος 27 εκατ. ευρώ) και διερωτήθηκε πόσα χρήματα χάθηκαν για το Δημόσιο από την απώλεια των εκπτώσεων.

Κάλεσε τον Π. Ψωμιάδη να παραιτηθεί, αν σέβεται τον εαυτό του και τον θεσμό, και ζήτησε από τη ΝΔ να προσέξει πριν του δώσει χρίσμα.
Ο επικεφαλής της παράταξης του ΣΥΝ Στρ. Πλωμαρίτης τόνισε πως η θέση του νομάρχη είναι «στα αζήτητα της Ιστορίας» και τον κάλεσε να παραιτηθεί και να αποσυρθεί από τον δημόσιο βίο, ενώ η Δ. Γωγάκου των Οικολόγων Πράσινων έκανε λόγο για σκοταδισμό και μεσαιωνισμό.

ΒΑΣΙΛΗΣ ΙΓΝΑΤΙΑΔΗΣ
Έθνος

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *