Διακοπή των πτήσεων πάνω από το ηφαίστειο της Ισλανδίας



Τη διακοπή των πτήσεων πάνω από την Βρετανία προκάλεσαν οι στάχτες από το ηφαίστειο που «βρυχάται» στην Ισλανδία και ανά πάσα στιγμή μπορεί να εκραγεί.

Συγκεκριμένα, οι αεροπορικές Αρχές έκλεισαν τον εναέριο χώρο πάνω από την Σκωτία, καθώς οι στάχτες από το ηφαίστειο του παγετώνα Εϊγιαφιατλαγιοκούλ, 120 χιλιόμετρα από την ισλανδική πρωτεύουσα Ρέικιαβικ, έχουν διασκορπιστεί παντού.

«Μετά την σύσταση από το Γραφείο Μετεωρολογίας, η Εθνική Υπηρεσία Αερομεταφορών επέβαλε περιορισμούς στον βρετανικό εναέριο χώρο εξαιτίας της ηφαιστειακής στάχτης που μεταφέρεται από την Ισλανδία στην Βρετανία», τόνισε η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Στάνστεντ του Λονδίνου.

Τα μέτρα αυτά αφορούν προς το παρόν στα αεροδρόμια του Αμπερντίν, του Εδιμβούργου και της Γλασκώβης, αλλά μπορεί να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της Βρετανίας.

Ανάλογοι περιορισμοί επιβλήθηκαν χθες στην Ισλανδία και τη Νορβηγία, ενώ αξιωματούχοι στο Ρέικιαβικ επεσήμαναν ότι προβλήματα θα δημιουργηθούν και στη Σουηδία, την Φινλανδία, την Δανία και σε περιοχές της Βορειοδυτικής Ρωσίας.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *