Σε πανικό ο Παπανδρέου

Πάγωσε μόλις κατάλαβε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας
Διέξοδος στα αδιέξοδά του εκλογές τον Ιούνιο


Σοκ και δέος, αδιέξοδο και πανικός, ήταν, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, το κλίμα που επικράτησε, μάλλον κυριάρχησε, την προπερασμένη Πέμπτη 7 Απριλίου, σε μια….
κρίσιμη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου και με τη συμμετοχή των Γιώργου Παπακωνσταντίνου, Βαγγέλη Βενιζέλου, Χάρη Παμπούκη και κρατήθηκε μυστική ως προς το αντικείμενό της.
Και το κλίμα αυτό αποτυπώθηκε ανάγλυφα, δείχνοντας ένα πρωθυπουργό «πεσμένο», ψυχολογικά καταβεβλημένο, τόσο στην κρίσιμη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου προχθές, όσο και στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.

Και δεν ήταν μόνο η (συνολική) εικόνα του Γ. Παπανδρέου, που παρέπεμπε σε εικόνα έπειτα από έκρηξη βόμβας.

Ήταν και το κλίμα που καταγράφηκε τόσο στο Υπουργικό Συμβούλιο όσο και στην ΚΟ. Αλλά και σε συναντήσεις του πρωθυπουργού με υπουργούς, πριν από τη συνεδρίαση του Υπουργικού, όπου αυτά που τονίστηκαν ήσαν τα αδιέξοδα της μέχρι σήμερα οικονομικής πολιτικής, αλλά και η αδυναμία εξοικονόμησης πόρων χωρίς ανεξέλεγκτη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής (π.χ. στη συνάντηση με τη Λούκα Κατσέλη, όπου η υπουργός τόνισε ότι τα ποσά που της ζητά ο Γ. Παπακωνσταντίνου να περικόψει το υπουργείο της είναι αδύνατο να περικοπούν αν δεν πάει η κυβέρνηση σε δραματικές μειώσεις συντάξεων, ενώ ανάλογες ενστάσεις πρόβαλε και η Άννα Διαμαντοπούλου).

Ενώ στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, όπου το κλίμα ήταν βαρύ, υπουργοί στην ουσία «άδειασαν» το «πακέτο Παπακωνσταντίνου», όπως η Λ. Κατσέλη, ο Χρ. Παπουτσής, ο Δημ. Ρέππας, η Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, η Τ. Μπιρμπίλη, η Ά. Διαμαντοπούλου.

Και στη συνεδρίαση της ΚΟ, που ακολούθησε, αρκετοί βουλευτές επίσης άδειασαν τον «τσάρο», ζητώντας μεταξύ άλλων και την άμεση αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους!

Και γενικά το κλίμα που κυριάρχησε έπειτα από αυτές τις κρίσιμες συνεδριάσεις ήταν το «πάγωμα», η απαισιοδοξία. Άλλα περίμεναν κι άλλα προέκυψαν (σχετικά ρεπορτάζ σε άλλες στήλες).

Αλλά το ίδιο αρνητικά αντέδρασαν και οι αγορές, δείχνοντας ότι θεώρησαν τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες ανεπαρκείς.

Σχετικά με την ομιλία του Γ. Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο, υπάρχει πληροφορία σύμφωνα με την οποία την τελευταία στιγμή την άλλαξε προς το… χαλαρότερο!

Και αυτό το έκανε επειδή είχε πειστεί ότι αν προχωρούσε σε πιο συγκεκριμένες εξαγγελίες και χρησιμοποιούσε σκληρούς τόνους και διλήμματα θα δημιουργούνταν κλίμα ανεξέλεγκτο, με κίνδυνο ακόμα και να μην περάσουν τα μέτρα απ’ τη Βουλή!

Οπότε προτίμησε επί της ουσίας την αναβολή, ώστε να ελεγχθούν οι αντιδράσεις εντός της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και… βλέποντας και κάνοντας μέσα στον Μάη και μέχρι τον Ιούνη…

Πάγωσε ο Γιώργος!

Για να επανέλθουμε στην προαναφερθείσα σύσκεψη των Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Βενιζέλου και Παμπούκη, εκεί τα «αποκαλυπτήρια» ήσαν ακόμα και απρόσμενα!

Για πρώτη φορά σε σύσκεψη, έστω και άτυπη, ειπώθηκαν αλήθειες που η κυβέρνηση δεν έχει ποτέ πει δημόσια, βαριές, μαύρες.

Το στριπτίζ του «τσάρου» ήταν πρωτόγνωρο.

Οι Βενιζέλος και Παμπούκης, με τις σκληρές ερωτήσεις τους, τον στρίμωξαν και τον ανάγκασαν να πει επιτέλους αλήθειες χωρίς εξωραϊσμούς. Να εμφανίσει τη σκληρότατη πραγματικότητα δίχως φτιασιδώματα.

Και να παραδεχθεί στο τέλος με δραματικούς τόνους ότι:

• Η κατάσταση δεν βγαίνει, οι αριθμοί επίσης δεν βγαίνουν!

Ήταν τέτοιο το κλίμα που διαμορφώθηκε, ώστε ο Γ. Παπανδρέου τρομοκρατήθηκε, πάγωσε!

Για πρώτη φορά εκτίμησε το μέγεθος του -πραγματικού- προβλήματος, γεγονός που βέβαια συνιστά και πολιτικό ζήτημα σοβαρό, αφού υποτίθεται ότι ο Παπακωνσταντίνου, ένας εκ των στενότερων συνεργατών του, θα έπρεπε να τον είχε ενημερώσει από καιρό για το πού πραγματικά βαδίζει η οικονομία!

Μάλιστα έδειξε σε τέτοιο βαθμό αιφνιδιασμένος και παγωμένος, ώστε προς στιγμήν η αίσθηση που κυριάρχησε ήταν ότι… δεν έχει άλλη διέξοδο εκτός απ’ τις πρόωρες εκλογές.

Ωστόσο ο πρωθυπουργός, με τα όσα είπε στη συνέχεια, φρόντισε να διασκεδάσει αυτήν την αίσθηση.

Μάλιστα θα πρέπει να συνεκτιμηθεί και το γεγονός ότι στη συζήτηση εκτός της οικονομίας τέθηκαν και άλλα κρίσιμα ζητήματα, όπως συνολικότερα η εσωτερική κατάσταση της χώρας και οι εκλογές. Τα μόνα που δεν αγγίχτηκαν ήταν ο ανασχηματισμός και ο συντονισμός της κυβέρνησης.

Και σενάρια εκλογών…

Ο Γ. Παπανδρέου έδειξε, παρά την περί του αντιθέτου αίσθηση, ότι δεν προτίθεται να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές.

Ωστόσο στενοί του συνεργάτες υπογράμμιζαν στο «ΠΑΡΟΝ» ότι ένα τέτοιο σενάριο, πρόωρων εκλογών, δεν θα πρέπει παρ’ όλα αυτά να αποκλείεται.

Και τούτο διότι τα αδιέξοδα είναι τόσα και τέτοια, ώστε οδός διαφυγής δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Πιο συγκεκριμένα, οι ίδιοι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επισημαίνουν ότι:

• Ο Γιώργος απέφυγε τώρα τη θύελλα αντιδράσεων, με τη γενικόλογη ομιλία του της Παρασκευής. Έτσι «αγόρασε» πολύτιμο πολιτικό χρόνο.

• Στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε συγκεκριμενοποίηση εξαγγελιών, επώδυνων, που θα έχουν ωστόσο τη στήριξη των αγορών και της «τρόικας». Παράλληλα θα επιχειρηθεί να εμφανιστούν σαν μονόδρομος, με τη συνδρομή και των ΜΜΕ…

• Στη συνέχεια, περί τις αρχές τον Ιούνη, θα προσφύγει στον λαό με το δίλημμα «ψηφίστε με για να εφαρμόσω αυτά τα μέτρα ή διαλέξτε κάποιον άλλο»…

• Ευελπιστεί έτσι ότι ακόμα και χωρίς αυτοδυναμία θα είναι πάντως το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα. Οπότε τα κρίσιμα διλήμματα θα μεταφερθούν στο «γήπεδο» του Αντώνη Σαμαρά, πολύ περισσότερο που με τις δυνατότητες των «τριών εντολών» που έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αναγκαστούν όλοι να πάρουν θέση και όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά…

Συνεπώς, τονίζουν οι ίδιοι συνεργάτες του Γιώργου, ας μην αποκλείεται τίποτα, ακόμα και η προσφυγή σε πρόωρες κάλπες…

Κάτι τέτοιο θα ήταν μια καλή κίνηση απ’ τη μεριά του Παπανδρέου, όταν ακόμα και κορυφαίοι τραπεζίτες συμφωνούν στο ότι το 2011 θα είναι από εξαιρετικά δύσκολο έως και… «αδιανόητο», κατά τη χαρακτηριστική έκφραση ενός εξ αυτών.

… ή «ελεγχόμενου» ανασχηματισμού

Ένα άλλο σενάριο που «παίζει» με πολλές πιθανότητες είναι αυτό ενός περιορισμένου ανασχηματισμού, με αλλαγές για τα μάτια, με την έξοδο του Πάγκαλου και της Μπιρμπίλη και κάποιων υφυπουργών.

Όμως, όπως τονίζουν κορυφαία στελέχη, αυτήν τη στιγμή θα πρέπει να γίνει ένας ανατρεπτικός ανασχηματισμός, που θα παρασύρει και τη διευθυντική ομάδα και να δείξει ο Παπανδρέου ότι βάζει τη χώρα πάνω και από τον εαυτό του και τους φίλους του (Παπακωνσταντίνου, Ραγκούση, Γερουλάνο, Μπιρμπίλη). Όμως δεν βλέπουν να κάνει κάτι ο πρωθυπουργός γιατί θα είναι ομολογία της αποτυχίας των δικών του ανθρώπων και προτιμάει να θυσιάσει τη βελτίωση της εικόνας της χώρας παρά να προσφύγει στον Βενιζέλο, αναβαθμίζοντάς τον. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προαναφερθείσα κρίσιμη σύσκεψη ακούστηκαν σκληρά λόγια κατά του «τσάρου», όπως ότι «δεν γίνεται ο,τι λέμε και αυτό θα πρέπει να αλλάξει», «έχουμε φανεί αναξιόπιστοι», «δεν λέμε συγκεκριμένα πράγματα»…

Πάντως και ανεξάρτητα με τα παραπάνω και το αν θα γίνουν τελικά αλλαγές στην κυβέρνηση, είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα ο Γιώργος «ακουμπάει στον Βενιζέλο», κατά την έκφραση συνεργάτη του.

Κι αυτό εξ ανάγκης…

http://kostasxan.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

52 Comments

  1. Ανώνυμος

    Το μονο που μπορει να μας βγαλει απο αδιεξοδα αλλα θελει τολμη,και αποφασιστικοτητα ειναι να προετοιμασει ο ΓΑΠ,μια χρεοκοπια,,,με παραλληλη για 3-4 χρονια κυκλοφορια ευρω και δραχμων..να κοψει δραχμες υπερτιμημενες,..να πληρωνει σε ευρω κατα 50% και σε δραχμες κατα 50% δηλ ανενας ΔΥ ,παιρνει σημερα 1500 ευρω…να παιρνει με την αλλαγη 750 ευρω…και 340.000 δραχμες(δηλ.οι δραχμες θα ειναι παραπανω κατα 25% απο την σημερινη ισοτιμια σε ευρω)..οι πολιτες θα αγοραζουν αγαθα η σε ευρω η σε δραχμες πχ τα ελληνικα προιοντα θα εχουν πρωτη τιμη σε δραχμες και δευτερη ποιο ακριβη σε ευρω και τα εισαγομενα πρωτη τιμη σε ευρω και δευτερη σε δραχμες ποιοακριβη…ετσι για 10 κιλα πορτοκαλια ελληνικα θα υπαρχει τιμη 1 ευρω ανα κιλο δηλ θα πληρωσει10 ευρω και σε δραχμες 2600 δραχμες ετσι θα συμφερει να αγορασει ελληνικα προιοντα σε δραχμες…και για ενα πιστολακι γερμανιας θα πληρωσει 10 ευρω και σε δραχμες 4250 δραχμες,ετσι θα συμφερει να αγοραζει ξενα προιοντα σε ευρω..με αυτο τον τροπο οι τραπεζες σταδιακα θα συγκεντωσουν ευρω ..διοτι και οι τουριστες θα ερχονται και θα κανουν δραχμες γιατι οι προσφερομενες υπηρεσιες εντος της ελλαδας απο ξενοδοχεια θα ειναι ελληνικες αρα φθηνες σε δραχμες και ακριβες σε ευρω..και μονο οταν θα αγοραζουν οι ξενοι ξενο προιον θα το βρισκουν φθηνοτερο σε ευρω.ΕΤΣΙ θα ζητησουμε κουρεμα του χρεους τοσο ωστε να φθασει στην πραγματικη του τιμη δηλτα 110 δισ.ευρω..και αμεσως μετα θα τα αγοραζει η ελλαδα στην τιμητους σε ευρω και αν θελουν σε δραχμες θα τα αγοραζει κατα 25% ακριβοτερα…δηλ ενα ομολογο πουεχειενας γερμανος και εχει αξια 20 ευρω θα το αγορασει η ελλαδα μμετα το κουρεμα η 10 ευρω ,η 4250 δραχμες..ετσι θα συμφερει τον ξενο ..και ταυτοχρονα σταδιακα η δραχμη θα γινει ισχυρο νομισμα …και δεν θα ενοχλει καθολου την ελλαδα οντας καθολου η κατα το ημισυ στην ΟΝΕ.,..να κανει ελευθερα πλεον διαπραγματευση πλουτου ,και αναπτυξη .Το ιδιο θα συμβει και στις τραπεζες δηλ. ενας για να παρει 10 ευρω θα πληρωσει 4250 δραχμες…ενω να πουλησει στην τραπεζα 10 ευρω θα του δωσει η τραπεζα 4250 δραχμες…ετσι η δραχη ακολουθωντας το ευρω θα ειναι ενα σταθερο νομισμα…αλλα ταυτοχρονα θα εχει η κυβερνηση το ελευθερο να το μετεχειρισθει οπως θελει .Απλα θα υπαρχει καταλογος και ανδειξεις ποια ειναι τα ελληνικα και ποια τα ξενα προιοντα .

    Reply
  2. Ανώνυμος

    Ο ΓΑΠ τα ήξερε ολα. Ηθελε πάση θυσία να γίνει πρωθυπουργός απο απωθημένο, να φανεί, και να φάει .Εχει πάρει πολλά γιατί ανεπάγγελτα ήταν τα παιδια του κλέφτη και ψέυτη Αντρέα . Ο νικολάκης με 2 βιβλία πώς να ζήσει; ολοι στην πείναι για τη ζωή που ήθελαν Ηθέλε λοιπον να φάει για να ζήσει. ο μπαμπάς τα έφαγε με τις γκόμενες τα κρατικά. τα γνήσια παιδιά πώς θα τα έτρωγαν;Μια χαρά θα τα περάσουν εξω οι προδότες. Μας πολύσαν αλλα τά λεφτα τα πήραν αυτοί.

    Reply
  3. Ανώνυμος

    kala milame gia poly mazoxismo, antexei o Ellinas bre, mi fobastai alla tosa kavlia na fai pou na anoixi ta matia tou to
    Paradox probato

    PARADOX oxi ORTHODOX

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ΒΑΡΙΕΜΑΙΙΙΙΙΙ
    ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΖΕΤΖΕΛΕΣ;
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΓΕΛΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΙ!

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Καλες οι μαλακιες σου, αρθρογραφε.. Ναι, τωρα εμαθε ο κακομοιρης ο ΓΑΠ και η συμμορια του την πραγματικη κατασταση της οικονομιας..! Σταματηστε να γραφετε μαλακιες ολοι σας οσοι αρθρογραφειτε, μη δικαιολογειτε αυτους τους προδοτες, ολα βαδιζουν βασει σχεδιου και αυτα τα επικοινωνιακα πυροτεχνηματα ειναι του κολου. Ειναι χουντα με γραβατες και laptops, αδιστακτη Αμερικανο-κυβερνο-χουντα και τιποτα περισσοτερο..

    Reply
  6. Ανώνυμος

    12,21 ΣΤΟ ΚΑΛΟ ΑΥΡΙΟ ΣΦΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ, ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ.ΑΝΤΕ ,ΚΑΛΟΦΑΓΟΤΟ.

    Υ.Γ. ΧΑΡΙΚΑ ΠΟΥ ΓΝΟΡΙΣΑ ΕΝΑ ΠΡΟΒΑΤΟ, ΠΡΙΝ ΓΗΝΙ ΣΟΥΒΛΑ. ΟΧΑΣΑΠΗΣ 12,09

    Reply
  7. Ανώνυμος

    12.04 & 12.09 στην εξαθλιωση σας, ενας διορισμος ουρανοκατεβατος θα σας εκανε να ζειτε σε κοινωνια αγγελλων!!!!! ισα ρε ανεξαρτητοι…….
    μπεεεεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  8. Ανώνυμος

    Κ Ι Ν Η Μ Α ''ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΤΩΝ''
    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    12.ΟΟ …ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΣΤΟ ''ΚΙΝΗΜΑ'' ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΞΥΣΕΙ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ ΤΟΥ!!! ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ..ΑΛΛΑ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ!!!! ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΟΥ ΔΕΟΝΤΟΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΤΙΚΟΣ…ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΒΡΕΙ ΑΣ ΕΛΘΕΙ ΤΡΙΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΔΕΞΙΑ ΟΠΩΣ ΦΕΥΓΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΠΛΑΝΟ ΛΟΦΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ! ΕΚΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΩ ''ΚΙΝΗΜΑΤΙΕΣ''……!

    ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ Ο ΚΑΠΙΤΑΝ ΧΟΥΛΚ!!

    Reply
  9. Ανώνυμος

    ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΛΥΨΑΝ ΠΟΤΕ ΕΞΥΠΝΟΒΛΑΚΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΜΕΣΑΝΥΚΤΑ Β.

    Reply
  10. Ανώνυμος

    ΤΗΝ 1η ΜΑΙΟΥ (ΑΘΗΝΑ) ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΙΩΝΑΚΗ – ΚΑΤΣΟΥΛΙΝΟ? ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ…ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΛΕΩ…….ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    Reply
  11. Ανώνυμος

    αφηστε τα μαλωματα υποκριταροι. με ενα διορισμο θα τα ξεχνούσατε ολα. μήπως οταν ετρεχαν οι γονεις σας στις προεκλογικες συγκεντρωσεις του ανδρεα ή του μητσοτακη ηταν καλυτερα? αντε ψευτομαγκες σχολιαστες… ωρα για νανι…..
    μπεεεεεεεεεε!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  12. Ανώνυμος

    Μπράβο Γιώργο!!!
    Ο πατέρας σου έβαλε τους δυναμίτες στα θεμέλια της Ελλάδας και εσύ πάτησες τον μοχλό της ανατίναξης.
    Η ιστορία θα σας γράψει με χρυσά γράμματα…

    Reply
  13. Ανώνυμος

    ΌΛοι τους γνωρίζουν πολύ καλά που μας οδηγούν! Ο εφιάλτης γνώριζε τι έκανε!Έκαναν και κάνουν πολύ καλά τη βρώμικη δουλειά!

    Reply
  14. Ανώνυμος

    tΟ Σαμαράς δεν είναι απο τέτοιους γονείς, η μάνα τους δεν εφερε τους ιαχωβάδες στην Ελλάδα. Και τίποτα να μη κάνει με το μνημόνιο έριξε το Μητσοτάκη γιατί είναι πατριώτης. Ανοιξε τα σύνορα, για να μπαίνουν νόμιμα, δε περίμενε αυτο το χάλι. Τώρα θα διώξει. Αγαπάει τη πατρίδα δε τη πουλάει. Απο κα΄λή οικογένεια και οχι απο κλέφτες και ψέφτες Αξίζει να τον κάνουμε πρωθυπουργό.Μάυροι στο ΠΑΣΟΚ. Μαράκος

    Reply
  15. Ανώνυμος

    Πατέρα τάμαθες τα νέα; είχες πουλήσει ολη την Ελλαδα, και τώρα το κατάλαβαν οι Ελληνες, μπαμπάκα μου καλά έκανες εσύ τα πέρασες καλά τότε, και σε έλεγαν και για καλό ηγέτη γιατί έδινες με δανεικά. Καλά ρε πατέρα γιατί δίοριζες συνέχεια με δανεικά; Αφου ήσουν οικομολόγος, καλός δεν ήξερες δε ρώταγες; Ο κουφός που σου παρέδωσε δεν είχε τόσο χρέος, ήταν πιο νοικοκυρεμένα. Γιατί τα ισοπέδωσες ολα; Ποιός κακός άνεμος σε εφερε στην Ελλάδα μπαμπά μου τότε ; Οποιος άλλος ναταν δε θα τη κατέστρεφε τόσο, θα ήταν πιο συντηρητικός, στα έξοδα. Εσύ έπαιρνες δάνεια και μοίραζες,Αυτό έμαθες στο πανεπιστημ; Και ένα μικρό παιδί τα ξέρει αυτά.Γιατί ρε πατέρα κατάστρεψες την Ελλάδα και την παιδεία και τα ήθη και την οικογένεια σου πρώτα; Ηξερες οτι θα τα πλήρωνα εγώ; Απο σένα βγήκα πρωθυπουργός μπαμπά μου, επειδη τους έδωσες να φάνε και διόριζες του δημοτικού. Αν είχαν και πτυχίο και κλαδική, γίνονταν υπουργοί το ξέρεις.Τώρα όμως δε μπορώ να κάνω τα ίδια ,γιατί με ελεγχουν.. Ολος ο λαός περίμενε οτι θακανα τα ίδια με σένα. Ομως τώρα ολες αυτές οι ουρές που διόριζες με δανεικά και οι συνδικαλιστές επειδή δε μπορουν να φάνε πάνε να με λυτζάρουν Τι να κάνω πατέρα,Ποιο βράδυ να φύγω; (εξομολογηση ΓΑΠ τα βράδια)

    Reply
  16. Ανώνυμος

    ΣΑΦΩΣ Η ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΑΙ ΠΙΟ ΟΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ…….ΑΣΧΕΤΟ…ΒΑΖΕΛΑΚΙΑ ΠΟΣΟ ΠΟΝΑΕΙ ..ΠΟΣΟ …ΠΟΣΟ ….ΠΟΣΟ………ΑΧ ΚΟΥΛΑ!
    ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΖΕΛΟΚΟΥΛΑ!!

    Reply
  17. Ανώνυμος

    11,28 ΕΚΕΙ ΔΟΥΛΕΥΕ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΚΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΣΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ .ΕΤΣΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟΣΕ ΚΑΙ ΤΟΡΑ ,ΤΟ ΣΙΝΕΧΗΖΗΣ ΕΣΗ , ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΒΙΕ.[[LOPYK LOKYRE ,BJUYV MOPIFG BNJHTU KUIYD, SRYPOKO CFGHJUYO.]

    Reply
  18. Ανώνυμος

    ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ

    Η ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΑ-ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ;

    Reply
  19. Ανώνυμος

    11,22 επειδή απο μικρή έβλεπες την μάνα σου να κάνει παρτούζες στο μπουρδέλο που δούλευε νομίζεις ότι όλος ο κόσμος είναι ανώμαλος ηλίθια Αλβανίδα??

    Reply
  20. Ανώνυμος

    ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΩ ΤΑ ΣΗΚΩΣΑ ΣΗΜΕΡΑ. 6000 ΟΛΑ ΚΙ' ΟΛΑ ΚΑΙ ΤΑ 'ΧΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΣΤΡΩΜΑ. ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΟ ΜΠΑΜ; ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΜΕΤΑ. ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩ ΝΑ ΦΑΩ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΜΑΥΡΗ. ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ ΚΙΒΩΤΙΟ ΜΑΚ/ΑΛΕ/ΛΑΔΙ/ΓΑΛ/ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΛΑΒΕΙ.

    Reply
  21. Ανώνυμος

    11,16. O ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΥ ΕΜΑΘΑ ΕΧΕΙ ΩΡΑΙΟ ΣΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥΚΙΑ , ΚΑΙ Ο ΠΡΟΤΟΣ ΣΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ. ΛΟΥΓΚΡΑ.
    ΑΚΟΥ[ NOPOYVL NJFKRO, MOPUIYH FETROWE BHYPRF LOIPI LOIGH CGOYJFL] OGEROS SOY

    Reply
  22. Ανώνυμος

    ΕΛΛΗΝΕΣ !
    Ακούστε την Ο.Ε.Α. για να σωθείτε!
    Στο ellhnkaichaos.blogspot.com
    υπάρχει το Α’ + Β' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
    + ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ
    ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ.
    450.000 Αλβανοί ουτσεκάδες (UCK+UCC) και
    700.000 χατζαροφόροι ισλαμιστές ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
    περιμένουν το σύνθημα για να μας ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
    Λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριες γνωριμίες;(!)

    Reply
  23. ΠΙΣΣΑ ΚΑΙ ΠΟΥΠΟΥΛΑ

    ΣΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙΑΔΑ.

    ΞΥΠΝΑΤΕ ΜΕ ΤΟ ΘΕΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ,ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ.

    Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ(ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ)

    Reply
  24. Ανώνυμος

    Δηλαδή τώρα κατάλαβε τι συμβαίνει;
    Τζέφρυ είσαι για τον πούτσο καβάλα χαζοβιόλη.

    Reply
  25. Ανώνυμος

    11:06 μ.μ.
    ΧΑΛΑΡΩΣΕ ΛΙΓΟ.. ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ..
    ΚΑΙ Ο ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ Ο ΚΑΡΑΤΣΑΦΥΡΕΡ ΙΔΙΟΣ ΕΙΝΑΙ..
    ΕΛΕΟΣΣ ΠΙΑ… ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ…

    Reply
  26. Ανώνυμος

    pousti samara mia zoi psifizo nd alla tora den tha psifiso…koproskilo prodoti tis deksias ante gamjsou tha psifiso laos mounopano …kaklamani aderfi k rousopoulous den goustaro…laos k oxi nd kaneis na min psifisei samara na tsakistei na fygei apo to komma to arxidi…einai ligos gia tin nd xilies fores pasok k laos para nd…stasi pliromon tha exoume me ayton ton sionisti ton samara

    Reply
  27. Ανώνυμος

    Στεναχωρήθηκε ο Τζέφρυ γιατί ακόμα δεν έχει καταφέρει να διαλύσει την χώρα όπως τον έχουν διατάξει τα αφεντικά του.

    Reply
  28. Ανώνυμος

    Η κοινωνική έκρηξη είναι δεδομένη. Δεδομένο όμως και το πολιτικό τέλος του Τζέφρυ.

    Reply
  29. Ανώνυμος

    Είναι θέμα χρόνου η κοινωνική έκρηξη.
    Το θέμα είναι ότι οι περισσότεροι από τους πολιτικούς, θα έχουν πάει στα σπίτια τους στο εξωτερικό.
    Τα παιδιά τους τα έχουν ήδη στείλει.

    Reply
  30. Ανώνυμος

    Στεναχωρήθηκε πολύ ο Τζέφρυ και από την πολύ στεναχώρια του θα πάει για κανό στην Ύδρα.
    Πολύ στεναχώρια ρε παιδί μου.
    Τον λυπάμαι…

    Reply
  31. Ανώνυμος

    τι σημαινουν ολα αυτα? δλδ η κυβερνηση προσπαθησε για το καλο και σοκαριστηκε με το αποτελεσμα? εγω λεω οτι το εργο της προχωραει κατα γραμμα χωρις μηδενικη αποκλιση προς την καταστροφη…τα σοκ αρισματα ειναι για τα ματια του κοσμου! παρασημα δινουν στα παλληκαρια για το σημαντικο εργο τους και παμηγυριζουν κρυφα……σοκ μονο στις καμερες και θλιψη!

    Reply
  32. Ανώνυμος

    ΤΗΝ 1η ΜΑΙΟΥ (ΑΘΗΝΑ) ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΚΙΩΝΑΚΗ – ΚΑΤΣΟΥΛΙΝΟ? ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΗ…ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΝ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΛΕΩ…….ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ!!!

    Reply
  33. Ανώνυμος

    όσο γρηγορότερα φύγει τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα, πρίν προλάβει και τα πουλήσει όλα.

    Reply
  34. Ανώνυμος

    ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΔΥ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ, ΤΑ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ, ΟΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΒΑΘΥΤΕΡΗ ΥΦΕΣΗ. ΔΥΣΚΟΛΑ, ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΑ…

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *