Γ. Παπανδρέου: Καμία διαπραγμάτευση περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου ( πρίν λίγο στην Βουλή)

Απέρριψε τα περί μυστικών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία για συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ο Πρωθυπουργός απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη.

Στην ερώτησή του ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ έκανε λόγο για μυστικές συνομιλίες για το Αιγαίο, επικαλούμενος πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών και ……
του υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για ευρωπαϊκές υποθέσεις, κ. Μπαγίς, ο οποίος σε συνέντευξή του πρότεινε «στις διαφιλονικούμενες περιοχές να φτιάξουμε πλατφόρμες πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρμες επίλυσης των διαφορών», θέτοντας -όπως παρατήρησε ο κ. Καρατζαφέρης- εμμέσως πλην σαφώς, ζήτημα συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου από Ελλάδα και Τουρκία
Όλα αυτά τα σενάρια πηγάζουν από την Τουρκία, επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου και εδώ, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, «τσιμπάμε».
Ακολούθως ο Πρωθυπουργός απαρίθμησε μία σειρά από λόγους για τους οποίους δεν μπορεί να γίνει μία τέτοια συζήτηση: η υποβόσκουσα έστω απειλή του casus belli, οι παραβιάσεις από τα τουρκικά μαχητικά και το γεγονός ότι η Τουρκία δεν έχει αναγνωρίσει το Οικουμενικό Δίκαιο της Θάλασσας, καθώς και το περίφημο ζήτημα της υφαλοκρηπίδας.
Στην απάντησή του ο Πρώθυπουργός ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία μυστική διαπραγμάτευση ούτε συζήτηση περί συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου και έκανε λόγο για προσπάθεια επικοινωνιακής εκμετάλλευσης από την Τουρκία στην οποία εμείς δεν πρέπει να εμπλακούμε.
Γ. Καρατζαφέρης: Η Τουρκία ζητά, η Ελλάδα δεν διεκδικεί
«Από τη στιγμή που μια χώρα απειλεί μια άλλη χώρα με πόλεμο, πώς μπορούμε εμείς να συζητάμε για την είσοδο της Τουρκίας στην Ευρώπη;», διερωτήθηκε, λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Καρατζαφέρης.
«Είμαστε οι πρώτοι συνήγοροι της ένταξης της Τουρκίας της Ευρώπης την ώρα που μας απειλεί με πόλεμο», παρατήρησε.
«Οδηγούμεθα σε μια πορεία, κατά την οποία η Τουρκία ζητά σειρά πραγμάτων από την Ελλάδα και η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας πως η Αγκυρα ζητεί να γίνουν υποχωρήσεις προκειμένου να ανοίξει τη θεολογική σχολή της Χάλκης.
Κατά τη δευρερολογία του ο Πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα λέει «ναι» στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, αλλά ότι «ο οδικός χάρτης προς την ΕΕ έχει πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις».
Σχετικά με την αποκλειστική οικονομική ζώνη (ΑΟΖ), ο κ. Παπανδρέου υπογράμμισε πως «επιδίωξή μας αποκλειστική είναι η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών με όλες τις γειτονικές χώρες» και κατέληξε: «Η ΑΟΖ δεν είναι μαγικό χαρτί με υπερφυσικές ιδιότητες που λύνει όλα τα προβλήματα».

NAFTEBORIKI

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

19 Comments

  1. Ανώνυμος

    ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΩ ΟΧΙ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ
    ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΠΟΙΟΣ ΚΟΠΡΙΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΠΕΤΡΑΙΛΑΙΑ ΝΑΙ ΔΕ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ
    ΟΤΑΝ ΜΙΑ ΖΩΗ ΔΟΥΛΕΨΑ ΕΝΤΙΜΑ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΩ ΧΡΥΣΟ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΦΟΡΙΑ ΕΤΑΚ,….
    ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΚΟΨΑΝ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ
    ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΜΟΝΟ ΨΕΜΜΑΤΑ ΟΤΑΝ ΒΛΕΠΩ ΣΑΡΑΝΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΩΝ ΑΡΑΧΤΟΥΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΚΑΦΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΛΙΩΜΑ ……
    ΔΕ ΠΗΔΙΟΥΝΤΑΙ
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ ΦΑΓΑΔΙΚΟ ΜΕ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΔΕ ΠΡΟΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΟΧΙ ΚΛΕΦΤΑΡΙΟ…..ΓΙΑΤΙ ΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΕΝΑ ΠΑΚΕΤΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΕΣ
    ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΙΑΤΑΚΙ,………….
    ΤΕΤΟΙΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΠΑΡΑΠΟΝΙΟΥΝΤΑΙ …ΑΥΤΟΙ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΙ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕ ΦΤΑΙΞΑΜΕ.

    Reply
  2. Ανώνυμος

    2:43 κυριε αν εχετε την εντυπωση οτι οποιος εχει κατι διαφορετικο απο εσας να πει, εναι αυτο που γραψατε, τοτε και ολοι οι υπολιποι που σχολιαζουμε εδω μεσα εχουμε καποιο κουσουρι. Αυτο που εγραψα πιο πανω (2:01)ειναι η πραγματικοτητα και αν τα διαβασετε σωστα θα καταλαβετε οτι δεν εχω κανενα συμφερων πλυν της αληθειας

    Reply
  3. Ανώνυμος

    ΟΧ !!!!!!!!! ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧ!!
    ΤΗ ΚΑΤΣΑΜΕ ΤΗ ΒΑΡΚΑ!!!
    ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΖΑΒΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΥΣΤΙΚΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ …………

    Φ Α Ν Τ Α Σ Τ Ε Ι Τ Ε !! ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ ΑΠΟ ΠΙΣΩ!!

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΣΤΟΚΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΥΤΟΝ… ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΩΣ ΤΩΡΑ ΤΙ ΠΡΩΤΟ ΘΥΜΗΘΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

    Reply
  4. Ανώνυμος

    ρε πανιβλακα 2.01 η συμφωνια ηταν οτι για να παρει τα λεφτα πρεπει να γαμησει την ελλαδα και ολους τους ελληνες αρα ο καρατζαφερης σαν γνησιος οπορτουνιστης βιαστηκε… εκανε μαλακια και εχασε πολλους απο εμας που πιστευαν πως ειναι διαφορετικος. τα ιδια σκατα ειναι ο μαλακας τελικα, ενα ακομα αρρωστακι με την εξουσια

    Reply
  5. Ανώνυμος

    αγαπητοι κυριοι ο Καρατζαφερης ψηφησε το 1ο αρθρο της συμφωνιας που ηταν για να παρουμε τα λεφτα και καταψηφησε τα υπολοιπα,ετσι για να λεμε τα πραγματα οπως ειναι, μπωρειτε να πειτε οτι αλλο θελετε για το ατομο αλλα η αληθεια πρεπει να ειναι πανω απ'ολα

    Reply
  6. Ανώνυμος

    Μπουρδα κλασσικη οπως και αυτο…

    "Δεν υπάρχει περίπτωση να πάμε στο ΔΝΤ"
    http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=316300&dt=21/02/2010#ixzz16NPl0uxC

    &

    "Το μνημόνιο είναι ευτυχία για τον τόπο!"
    http://www.capital.gr/News.asp?id=1092770

    Δήλωση καταπέλτης του Γιάννη Καψή για Πάγκαλο
    http://www.youtube.com/watch?v=OGkSkzcyKDE

    Reply
  7. Ανώνυμος

    ΔΕ ΠΑ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝ ΟΛΑ
    ΟΤΑΝ ΖΩ ΜΕ 590ΕΥΡΩ ΧΕΣΤΗΚΑ ΠΟΙΟΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ Α ΣΕΡΘΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΙΣΩΣ ΖΩ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ…Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ.

    Reply
  8. Ανώνυμος

    ΛΟΙΠΟΝ :ΑΦΟΥ ΕΞΑΘΛΙΩΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ, ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΠΡΟ ΤΕΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΤΗΝ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ (Η ΟΠΟΙΑ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΑΠ'ΤΟ ΟΛΟΤΕΛΑ…), ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΠΕΥΦΥΜΟΥΜΕ ΩΣ ΣΩΤΗΡΕΣ…ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΣΕ ΤΙ ΚΤΑΝΤΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ…(ΥΛΙΚΗ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ…ΚΑΙ ΝΑΙ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ…)

    Reply
  9. Ανώνυμος

    Ωχ, αφού το απέρριψε ο Πινόκιο – Γιωργάκης μάλλον είναι αληθινό και θα γίνει. Το σύνθημα άλλωστε του Γιωργάκη είναι "Δώστε το Αιγαίο και την Κύπρο στους Τούρκους και βλέπουμε!

    Reply
  10. Ανώνυμος

    Ο ΣΚΑΤΑΘΑΦΕΡΗΣ ΑΦΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΙΝΕΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟ Δι Νε Του ΚΑΙ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ,ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ.
    ΣΚΑΤΑ ΣΤΟ ΛΑΚΟ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΕΝΕΚΕΔΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΑΣ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ.
    ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΡ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ;
    ΑΧ ΡΕ ΠΙΝΟΚΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
    ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΑΤΟΜΟ.

    Reply
  12. Ανώνυμος

    ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ
    ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΨΕΜΑ
    ΘΥΜΗΘΗΤΕ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *