Το δρομολόγιο του “καρτέλ” της κοκαΐνης

Με οργάνωση και κέρδη που θα τα ζήλευαν μεγάλες εταιρείες, τα μέλη του διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών έφερναν εδώ και τουλάχιστον έξι χρόνια τεράστιες ποσότητες κοκαίνης με ναυλωμένα πλοία από την Νότια Αμερική στην Ευρώπη και κέρδιζαν ποσά που ξεπερνούν τα 20.000.000 ευρώ !

Μετά από επιχείρηση της υποδιεύθυνσης δίωξης οργανωμένου εγκλήματος σε δύο βίλες στη Βούλα συνελήφθησαν τρεις νεαροί Μαυροβούνιοι και….
μία συμπατριώτισσα τους, οι οποίοι σπούδαζαν ναυτιλιακά σε εργαστήρια ελευθέρων σπουδών στην Αθήνα και ο ρόλος τους στην εγκληματική οργάνωση ήταν το “ξέπλυμα” των χρημάτων από το εμπόριο ναρκωτικών.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν 65.000 ευρώ σε μετρητά, δύο πολυτελή αυτοκίνητα, μία μοτοσικλέτα, αλλά και έγγραφα από κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών άνω των 20.000.000 ευρώ, ποσό που είχαν αναλάβει να “νομιμοποιήσουν”. Από τις αρχές αναζητούνται αλλοί τρεις Μαυροβούνιοι, οι οποίοι θεωρούνται ως οι αρχηγοί του διεθνούς κυκλώματος, τα πλοκάμια του οποίου αρχίζουν στην νότια Αμερική .

Το “πλυντήριο” των χρημάτων από την κοκαΐνη

Το “πλυντήριο” των βρώμικων χρημάτων από το εμπόριο κοκαίνης γινόταν με διάφορους τρόπους. Οι τέσσερις σπουδαστές, οι οποίοι δεν εργάζονταν, διακινούσαν τα τεράστια κέρδη από το εμπόριο κοκαίνης μέσω τραπεζών και υπεράκτιων (offshore) εταιρειών, τοποθετούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά σε τραπεζικές θυρίδες, ενώ είχαν αγοράσει με μετρητά πολυτελή ακίνητα στα νότια προάστια της Αθήνας. Στην έρευνα της υπόθεσης συμμετέχει το ΣΔΟΕ, αλλά και η DEA.

Το παρελθόν της συμμορίας

Η συγκεκριμμένη εγκληματική οργάνωση είχε ξανααπασχολήσει τις διωκτικές αρχές της χώρας μας, των Η.Π.Α. αλλά και του Περού. Πριν από δύο χρόνια κατασχέθηκαν στην Ελλάδα 20 κιλά κοκαίνης που προσπάθησαν να διακινήσουν τα μέλη της, στις αρχές του 2009 η Ιταλική αστυνομία εντόπισε 215 κιλά κοκαίνης και λίγο καιρό αργότερα οι αρχές της Ουρουγουάης με τη συνεργασία της DEA κατέσχεσε σε ναυλωμένο πλοίο της συμμορίας ανοιχτά του Ατλαντικού ωκεανού δύο τόνους κοκαίνης !

http://www.newsbomb.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *