Αττικό Αλσος: Εγκαινιάστηκε αναπλασμένο


Φυτεύοντας μια ελιά, σύμβολο ειρήνης και σημάδι αναγέννησης η υπερνομάρχις Αθηνών – Πειραιά εγκαινίασε το αναπλασμένο Αττικό Άλσος.
Χιλιάδες νέα δέντρα και ακόμα περισσότερα θαμνώδη και ποώδη φυτά, νέα χωμάτινα μονοπάτια, φιλόξενα «στέκια» μέσα στο πράσινο και υπέροχη θέα, παιδικές χαρές αλλά και υπερσύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις είναι λίγα μόνο από …
.

… όσα συναντά κάποιος επισκεπτόμενος το «νέο» Αττικό Άλσος συνολικής έκτασης 650 στρεμμάτων.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων η κ. Κωνσταντίνα Μπέη προανήγγειλε μια νέα πρωτοβουλία που στοχεύει στην ανάπλαση όλου το ορεινού όγκου των Τουρκοβουνίων και τη σύνδεσή του με το Αττικό Άλσος.
Παρούσα στα εγκαίνια ήταν και η νυν υφυπουργός Υγείας και πρώην υπερνομάρχις Φώφη Γεννηματά, στη θητεία της οποίας είχε ξεκινήσει η διαδικασία της ανάπλασης του Αττικού Άλσους. «Υπήρξαν στιγμές που φοβηθήκαμε ότι δεν θα τα καταφέρουμε, όμως τελικά σήμερα το Αττικό Άλσος είναι έτοιμο και παραδίδεται στους πολίτες. Το Πεδίον του Άρεως ακολουθεί, προσθέτοντας έτσι δύο ακόμα κρίκους στην αλυσίδα που ονομάζεται «ποιότητα ζωής», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά.
Επιπλέον η κ. Μπέη κατά τον χαιρετισμό της δήλωσε ότι «στόχος μας είναι ο πράσινος αυτός χώρος που δίνει οξυγόνο σε όλο το Λεκανοπέδιο, να αποτελέσει τη νέα πράσινη στάση ζωής, το νέο καταφύγιο των κατοίκων που θα αναζητήσουν δροσιά, πράσινο, όμορφη θέα και συγχρόνως αναψυχή, ψυχαγωγία και αθλητισμό».
Στην εκδήλωση των εγκαινίων παραβρέθηκαν επίσης και ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής καθώς και πλήθος κόσμου και μικρών παιδιών που πήγαν για να γνωρίσουν τη νέα ανάσα πρασίνου του Λεκανοπεδίου.
Από την πλευρά του ο νομάρχης Πειραιά κ. Μίχας δήλωσε μεταξύ άλλων «τέτοιες στιγμές η εικόνα μιλάει από μόνη της» και συμπλήρωσε «για μια ακόμα φορά αποδείξαμε ότι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε το γκρίζο που μας περιβάλλει και να κάνουμε την πόλη μας, τη γειτονιά μας πιο ανθρώπινη, πιο λειτουργική και πιο όμορφη».
Επιπλέον, ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο αθλητισμός ανήκει σε όλους, στον καθένα από εμάς, ο αθλητισμός είναι δημόσιο αγαθό και ανήκει στους πολίτες».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *