Άθλιες συνθήκες κράτησης των μεταναστών στο Κιλκίς – Χωρίς νερό και τουαλέτα εκατοντάδες άνθρωποι (ΦΩΤΟ)

Κάτω από απάνθρωπες συνθήκες κρατούνται εκατοντάδες μετανάστες στην Ειδομένη Κιλκίς. Άνθρωποι παρατημένοι στο έλεος του Θεού, χωρίς την παραμικρή μέριμνα από την πολιτεία, κοιμούνται στο χώμα σε ένα αυτοσχέδιο “στρατόπεδο συγκέντρωσης” όπου δεν υπάρχει πόσιμο νερό ή τουαλέτα.
Σύμφωνα με το bloko.gr ήδη παρουσιάστηκαν δύο κρούσματα φυματίωσης στους μετανάστες.


φωτό από bloko.gr

Σύμφωνα με επιστολή κατοίκου της περιοχής της Ειδομένης “εδώ και 10 μέρες, για ανεξήγητους λόγους, έκλεισαν ένα ειδικά διαμορφωμένο, παραχωρημένο από τον Δήμο, χώρο που βρίσκονταν πάνω στην εθνική οδό εκτός κατοικημένης περιοχής και με τις κατάλληλες υποδομές (τουαλέτες, κλειστό χώρο, πόσιμο νερό) και πλέον μεταφέρουν τους μεταναστες, πάνω από 100 άτομα την μέρα, στην αυλή του Τ.Σ.Φ. Αξιούπολης που βρίσκεται στην Ειδομένη, στο κέντρο του χωριού”.


φωτό από bloko.gr

Όπως αναφέρει η επιστολή “στην αυλή δεν υπάρχει καμία μέριμνα και καμία υποδομή για αυτούς τους ανθρώπους. Κοιμούνται στο χώμα εκτεθειμένοι στα στοιχεία της φύσης, δεν υπάρχει πόσιμο νερό και το βασικό δεν υπάρχει τουαλέτα.


φωτό από bloko.gr

Αποτέλεσμα να αφοδεύουν και να ουρούν όπου βρουν, μέσα στο οικόπεδο της αστυνομίας, στις γειτονικές αυλές, στο αγροτικό ιατρείο που βρίσκεται απέναντι. Η μυρωδιά είναι αποπνικτική, οι μύγες σύννεφα και υπάρχει κίνδυνος για την δημόσια υγεία, των ανθρώπων αυτών, των κατοίκων του χωριού και των αστυνομικών που εργάζονται εκεί”

πηγή: bloko.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *