Αθώος ο Γ. Μπουτάρης για συκοφαντική δυσφήμηση βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Απορρίφθηκε από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έγκληση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος εις βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, κατηγορώντας τον για συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο δήμαρχος κατά τη….
διάρκεια δημοτικού συμβουλίου είχε πει ότι το κόμμα “έχει ναζιστική αντίληψη και βάση και πρέπει να κηρυχθεί εκτός νόμου”.
Όπως αποκάλυψε ο κ. Μπουτάρης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή (18/10), η έγκληση του βουλευτή κρίθηκε αβάσιμη.
“Ο δήμαρχος προέβη στις ως άνω δηλώσεις έχοντας ως αποκλειστικό σκοπό και επιδίωξη την έκδοση σχετικού ψηφίσματος του Δημοτικού Συμβουλίου, με περιεχόμενο την καταδίκη της ναζιστικής αντίληψης σε επίπεδο ιδεολογικής ύπαρξης. Η δε πεποίθηση του περί της σύνδεσης της ανωτέρω αντίληψης και ιδεολογίας με το κόμμα της Χρυσής Αυγής, δεν μπορεί να κριθεί ως αυθαίρετη καθ΄όσον εκ μόνης της επισκόπησης του περιεχομένου αφενός των προσκομιζόμενων αντιγράφων του εντύπου του εντύπου-περιοδικού της Χρυσής Αυγής και αφετέρου της δηλώσεως του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του συγκεκριμένου κόμματος με αφορμή την ημερομηνία αυτοκτονίας του εκπροσώπου του ναζισμού, καταδεικνύεται η εκ μέρους του εύλογη ως άνω σύνδεση, κατά τρόπο ούτως ώστε να μην δύναται όπως στοιχειοθετηθεί σε βάρος του το διερευνώμενο αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και δη σε βάρος του εγκαλούντος” αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση του εισαγγελέα.

http://news247.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *