Πούτιν: Συνεχάρη τον Πατριάρχη Κύριλλο

Ο Πρόεδρος Βλαδίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών με την πενταετία από την ημέρα της ενθρόνισής του και επισήμανε την εισφορά του Προκαθήμενου της Εκκλησίας της Ρωσίας όχι μόνο στην θρησκευτική αλλά και….
στην κοινωνική δράση, αναφέρει η ιστοσελίδα του Προέδρου της Ρωσίας.

“Είμαι πεπεισμένος, γνωρίζω σίγουρα ότι αυτά τα πέντε χρόνια πέρασαν για σας ως μία μέρα, επειδή πάντα είστε με τους ανθρώπους, πάντα εργάζεστε, ασχολείστε όχι μόνο με καθαρά θρησκευτική, αλλά και με μεγάλη κοινωνική δράση. Σας λέμε το μεγάλο ευχαριστώ και θα ήθελα να σας ευχηθώ πάση υγεία και επιτυχία “, είπε ο

Πούτιν στον Πατριάρχη κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Ο Πατριάρχης Κύριλλος ευχαρίστησε τον επικεφαλής του κράτους για τα συγχαρητήριά του. “Πράγματι, πέντε χρόνια πέρασαν σαν μία ημέρα, ταυτόχρονα γνωρίζω όμως ότι ήταν ένα ειδικό διάστημα: στη ζωή της Εκκλησίας και στη ζωή του κράτους αλλάζουν πολλά πράγματα “, είπε.

“Εκ μέρους μου τόσο, όσο μπορώ, προσπαθώ να συμβάλλω σε όλο αυτό το αγαθό που γίνεται και στη ζωή του λαού της Εκκλησίας μας. Αλλά και κατά τις δυνάμεις μου να συμβάλλω και στην καλή ανάπτυξης της πατρίδας μας. Δεν υπερβάλλω τις δυνάμεις μου, βασίζομαι στην ευλογία του Θεού, θεωρώ όμως ότι πράγματι υπάρχει ένα τεράστιο δυναμικό στο λαό μας, στην Εκκλησία μας για να αναπτυσσόμαστε περαιτέρω για το όνομα του καλού για όλου μας “,είπε ο Πατριάρχης.

Ο Μητροπολίτης Κύριλλος του Σμολένσκ και του Καλίνινγκραντ εξελέγη στο θρόνο του Πατριάρχη της Ρωσίας στο τέλος του Ιανουαρίου του 2009. Η τελετή ενθρόνισης έγινε την 1 Φεβρουαρίου 2009. Την ημέρα αυτή παραδοσιακά η Εκκλησία εορτάζει ως γιορτή.

briefingnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *